NCP Virtual Secure Enterprise VPN Server pregled


NCP je jedan od Europe’vodeće tvrtke za informacijsku sigurnost. Sjedište njemačkog grada Nirnberga postalo je glavna svjetska tržnica kibernetičke sigurnosti. Poznato je po svojim prilagodljivim rješenjima, uključujući vatrozidove, sustave provjere autentičnosti, enkripciju pohrane i - za potrebe ovog pregleda - NCP VPN.

To’Važno je napomenuti da se NCP uglavnom usredotočuje na korporativne klijente, a ne manje tvrtke ili pojedince. Dakle, ako ti’tražite VPN za sebe ili svoju obitelj - to’najbolje je potražiti drugdje.

VPN tehnologija je u DNK NCP-a, pa bismo očekivali snažne prikaze ovdje. Je li NCP VPN dobro?

Ukratko, NCP VPN je solidna usluga za osiguranje sigurne komunikacije tvrtke. Rekavši to, VPN ima puno potencijalnih aplikacija, pa neka’upoznati to detaljnije.

Sigurnosne značajke

Sigurnosne značajke

Kao i kod svih virtualnih privatnih mreža’Zaista nije važno koliko aplikacija ima VPN ako nisu njegove osnovne sigurnosne značajke’t do gušenja. Pa neka’pogledajte što NCP VPN klijent nudi za zaštitu. Ukratko, evo’s što klijenti mogu očekivati:

 • Pristup temeljen na klijentu, koji koristi IPSec ili SSL protokole za stvaranje tunela zaštićenih šifriranjem između udaljenih uređaja.
 • Koristi kriptografiju Elliptic Curve za osiguranje mrežnih veza, osiguravajući optimalne brzine veze s vojnim šifriranjem.
 • Autentifikacija na temelju certifikata za sve udaljene uređaje povezane na mrežu.
 • VPN PathFinder tehnologija koja omogućuje besprijekorno dodavanje dodatnih uređaja i interakciju s vanjskim mrežama.
 • Posebna rješenja za IoT (Internet of Things) uređaje, uključujući udaljeni pristupnik i alate za središnju koordinaciju za upravljanje industrijskim mrežama i udaljenim radnim zajednicama.

Ovdje se čine impresivni. Mogućnost odabira IPSec-a ili SSL-a omogućava mrežnim upraviteljima da konfiguriraju hibridne mreže kako bi odgovarali raznim uređajima kojima trebaju upravljati. A PathFinder je NCP’vlasnički alat za upravljanje uređajima treće strane osiguravajući da mreže ostanu zaštićene od nepoznatih aktera, a istovremeno imaju mogućnost sigurnog širenja.

Što se šifriranja tiče, ECC je zanimljiv izbor. RSA je češći izbor s VPN-ovima, ali ECC nudi značajnu brzinu i opće prednosti performansi, a ostaje jednako siguran.

Autentifikacija je takva kakva treba biti, s OTP autentifikacijom, biometrijskim podacima, PKI i digitalnim certifikatima koji se temelje na pametnim karticama. Osnovni sastavni dijelovi solidnog korporativnog VPN-a nalaze se ovdje, u lako implementiranom i sigurnom formatu. NCP VPN sigurno je konkurent drugim glavnim igračima, poput Citrix-a ili Cisco-a.

Značajke privatnosti

Značajke privatnosti

Privatnost je bliska strana sigurnosti, i to’apsolutno je kritična za korporativne VPN-ove. Mnogi NCP’konkurenti su izuzetno “Podaci gladan”, prikupljanje informacija u stvarnom vremenu o klijentima i njihovim zaposlenicima. Ponekad se to radi kako bi se omogućili analitički sustavi ili ažurirali baze podataka o prijetnjama, ali to’također je zaslon za marketing - pa ako možete pronaći VPN-ove koji svode prikupljanje podataka na minimum, pokušajte to učiniti.

Srećom, s NCP-om je prikupljanje podataka relativno lagano. Tvrtka prikuplja podatke koji se odnose na njih “izvršenje ugovora” (tj. licenciranje), ali ne mnogo drugo, i čini se da je dijeljenje trećih strana za druge namjene strogo ograničeno. Na primjer, tvrtka’s Izjava o zaštiti privatnosti to izvještava “VPN Haus [NCP] nikome neće iznajmiti ili prodati potencijalno osobne podatke i podatke koji se identificiraju”, što je osvježavajuće.Naravno da je to rekao, Njemačka isn’t najprihvaćanija privatnost na svijetu. To je dio opće zone dijeljenja inteligencije sa 14 očiju, što znači da ondje postoji’uvijek postoji rizik od prenošenja podataka u nacionalne sigurnosne organizacije.

Značajke, instalacija i implementacija

Značajke, instalacija i implementacija

NCP nudi svoj VPN za brojne platforme, uključujući i neke koje nisu’t obično je dostupno. Evo glavnih opcija za sigurnog klijenta IPSec NCP:

 • Windows - dostupno za Windows 7 i novije verzije
 • Smreka - NCP nudi Juniper VPN klijent posebno dizajniran za Juniper’s Mrežna rješenja utemeljena na sustavu Windows (nešto što nudi vrlo malo VPN-a)
 • MacOS - dostupno za macOS 10.12 (Sierra) i novije verzije
 • Android - dostupno za Android 4.4 i novije verzije

Čitatelji očnih orlova odmah će primijetiti da tamo’Ne postoji iOS NCP VPN klijent na stranici za preuzimanje, što se čini velikim propustom i moglo bi biti problematično za tvrtke čiji se zaposlenici oslanjaju na iPad-ove za daljinski rad ili POS rješenja. Ako se uputite na stvarne VPN stranice, tu je iOS klijent. Jednostavno ga treba dobiti od Apple Store-a.

Na stranu toga, tamo’Također nema Linux klijenta - iznenađujuća odsutnost. No, tvrtka nudi VPN uslugu za mreže temeljene na Ubuntu, SUSE, Fedora, CentOS i Debian - samo ne kao samostalni klijent. Dakle, ako se oslonite na Linux, i dalje možete upravljati daljinskim radom putem NCP konzole.

Samostalni NCP VPN klijenti znatno se razlikuju po izgledu, a inačica sustava Windows malo je složenija od ostalih. Može smjestiti 3G i 4G kartice, ugraditi osobnu tehnologiju vatrozida oko udaljenih uređaja i iskoristiti biometrijske podatke za upravljanje pristupom. Klijent pruža trenutačna očitanja o jačini i brzini signala, a povezivanje se pruža putem sučelja s jednim klikom. Sve ostalo se određuje centralno.

Klijenti temeljeni na iOS-u mogu koristiti Touch ID kao provjeru autentičnosti, dok i iOS i Android klijenti dolaze s opcijama automatskog povezivanja kako bi se osigurala stalna zaštita prilikom pristupa korporativnim mrežama.

Svi su klijenti potpuno lokalizirani za engleske regije, unatoč tvrtki’s njemačkog korijena i puno dodatnih jezika može se odabrati s korisničke ploče.

Brojevi uređaja u osnovi su neograničeni, ali podliježu promjenama cijena, ovisno o isporučenim proizvodima i koliko klijenata je potrebno. Novi se uređaji mogu dodavati s lakoćom, putem USB štapića ili CD-a. Postojeće konfiguracije mogu se isporučiti preko “ncpphone.cfg” dosje, što ne bi’ne predstavljaju mnoge probleme zaposlenima.

Sve je jednostavno konfigurirati, od konzole Secure Entry do pojedinačnih VPN klijenata, iako skaliranje nije’glatka kao kod nekih alternativa. No u cjelini, NCP je stvorio IPSec VPN koji nudi obilje funkcionalnosti i razine korisnosti koja se dobro uspoređuje s glavnim konkurentima.

Planovi i cijene

Planovi i cijene

Kupci moraju odabrati licencu koju namjeravaju kupiti, a licence se kupuju putem stalnih ili vremenski ograničenih pretplata. Na primjer, uzorci paketa mogli bi proći ovako:

 • NCP Secure Entry Windows klijent, trajna licenca 172 dolara
 • Klijent NCP Secure Entry Juniper, u trajanju od 1 godine, 42 USD
 • Klijent NCP-a za sigurni ulazak, za 3 godine 70,80 dolara

Kupci kupuju sigurnog ulaznog klijenta kao samostalni paket, ali ne nude sve platforme trajne licence - što znatno otežava naplatu. Nepostojanje trajne licence za Juniper VPN klijenta pomalo je povoljno, posebno jer je dostupna za Windows klijenta. Ne postoje kratkoročne ponude za klijente sustava Windows, macOS ili Android. To’s vječnim ili ništavnim dogovorom, koji djeluje pomalo nefleksibilno.

Neke tvrtke’s partneri nude bolje cijene za više uređaja, tako da su oni mjesto za kupovinu najboljih ponuda. Međutim, prije nego što to učinite, budite sigurni da ćete okrenuti 30-dnevnu probnu verziju. Ima sve značajke koje imate’Primit ću s glavnom verzijom, tako da ćete dobiti sjajan osjećaj što možete očekivati.

Što se tiče cijena, NCP je pomalo miješana torba. Besplatna proba je privlačna, a cijene mogu biti vrlo niske. Međutim, ako kupujete od tvrtke’internetska trgovina, ponude ne’nema smisla za veće zajednice uređaja. Pa kupujte okolo da biste pronašli dobar posao. I dok će korisnici tvrtke Juniper cijeniti predanog klijenta, nedostatak trajnih licenci glavni je nedostatak.

Izvođenje

Izvođenje

Kad smo testirali VPN na Windows-u, otkrili smo da je u većini slučajeva uspio oko 90% naše izvorne brzine, što je više nego prihvatljivo za korporativni VPN. Dakle, ako tražite laganu sigurnosnu opciju za lakši daljinski rad ili izgradnju IoT rješenja, to bi trebalo biti dobro.

Korisnička podrška

Korisnička podrška

Podrška može stvoriti ili slomiti VPN i nitko ne želi ostati bez pomoći u kritičnim trenucima. NCP ne’Neću loše raditi na ovom području, ali to’nije jaka točka. Trenutno nudi sljedeće mogućnosti podrške:

 • Izravna podrška putem e-pošte od službe za pomoć NCP-a
 • Obrazac za podršku e-pošte za prikupljanje docke i pomoć u pristupu
 • Besplatno korištenje NCP knjižnice, s vodičima za konfiguraciju, tabličnim podacima, bijelim papirima i mnogim drugim.
 • Mogućnost upisa osoblja na tečajeve tehničke obuke koji su posebno prilagođeni NCP korisnicima.
 • Telefonska podrška tvrtke’s Clearwater, FL US ureda ili mogućnost pisanja tvrtki’Sjedište SAD-a u: East Coast Office, 601 Cleveland Street, Suite 501-25, Clearwater, FL 33755.

Ovdje nije previše toga propušteno, a otkrili smo da je osoblje brzo reagiralo na upite putem e-pošte, kako putem adrese e-pošte tvrtke, tako i putem mrežnog obrasca za podršku. Da’izuzetno je uvjerljiv. Međutim, to’Važno je napomenuti da osoblje nije’t tamo da biste složili složene tehničke upite. Umjesto toga, kupci će se vjerojatno preusmjeriti na prodavača koji im je pružio VPN, a kvaliteta podrške koju pružaju može varirati.

Tamo’Također nema značajku Live Chat, što je pomalo razočaravajuće.

Ipak, čini se da je tvrtka prilično dobro postavljena za američke kupce koji traže VPN rješenje.

Pros:

 • Širok raspon sigurnih IPSec / SSL VPN klijenata
 • Izvrsne mogućnosti provjere autentičnosti za daljinski rad
 • Vrlo lako se instalirati i dodavati na druge uređaje
 • Izvrsna knjižnica podrške
 • Brze, pouzdane VPN veze

Cons:

 • Nije najjeftiniji VPN kad se poveća do 1000+ mreža uređaja
 • Čudne mogućnosti licenciranja za Juniper mreže i samostalne klijente
 • Nema korisničkog foruma ili live chat
 • Detaljna podrška ovisi o partneru kojeg odaberu kupci

Poanta

NCP VPN klijent pruža elegantno jednostavno rješenje za šifriranje i anonimu za daljinski rad. Tvrtke se sigurno mogu osloniti na svoj krug klijenata kako bi podaci čuvali i olakšali daljinski rad, ali mogu se boriti sa sustavom licenciranja i podrška’prilično gladak kao što bi mogao biti. Ipak, to’s solidnom ponudom.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

24 − 23 =

map