Microsoft VPN pregled


Uvod

Microsoft VPN odjemalec za operacijski sistem Windows je vgrajena funkcija operacijskega sistema in sistema Windows Server, kar je njegova moč in šibkost. Uporabniki operacijskega sistema Windows jih bodo enostavno nastavili, medtem ko se bodo drugi uporabniki OS-a zdeli nedosegljivi. Pomembno pa si je zapomniti, da je ta odjemalca mogoče uporabljati z drugimi storitvami VPN, ki jih ne’nimajo svojega odjemalca ali ga ne’ne podpira protokola, ki ga izvaja Microsoft VPN.

Torej, če si’z OK, če imate omrežje samo za Windows, nadaljujte z branjem našega Microsoftovega odjemalca VPN za Windows.

Varnostne funkcije

Pustiti’S tem se soočimo, Microsoft’Ime ni bilo nikoli sinonim za varnost. Biti najbolj priljubljen OS na svetu in s tem največji cilj hekerjev’niti pomagati. Podjetje že dolgo uporablja Linux za zagon številnih svojih strežnikov, zato je vprašanje, ali je Microsoft VPN odjemalec za Windows dovolj varen, da ga lahko uporabljate za svoje omrežje?

Protokoli

Microsoft VPN odjemalec podpira glavne protokole:

  • PPTP
  • L2TP / IPSec s potrdilom ali vnaprej razdeljenim ključem
  • SSTP
  • IKEv2

Pustiti’Dodajmo še, da je Microsoft od sistema Windows 7 in Windows Server 2008 R2 ponudil DirectAccess, ki uporablja IPSec za varno oddaljeno povezavo brez VPN. To’s lep bonus, ki ga dobite brezplačno.

Na žalost primanjkuje protokola IKEv2 / IPSec, ki zagotavlja dobro kombinacijo varnosti, ne da bi pri tem veliko žrtvoval vašo povezavo’s hitrost. Verjetno je to povezano tudi z dejstvom, da je IKEv2 / IPSec skupno ustvarjanje Microsofta in Cisca.

V nasprotju s tem je SSTP Microsoft’Otrok, vendar lahko’ne bo treba biti revidiran neodvisno, kar vzbuja sum, da je zakulisje prepuščeno prometu.

Kaj’še več, starejša različica sistema Windows vam bo na voljo manj varni protokoli, kot je PPTP. Zato vi’Za maksimalno varnost potrebujete Windows 10.

Ko gre za uporabo LT2P / IPSec, vi’Za generiranje boste morali uporabiti pooblastilo za potrdila, razen če ne želite, da se pri njem vsakič prikažejo sporočila o napaki’se uporablja. Kar se tiče ključa, ki je vnaprej deljen, ste zmagali’ne bi imel težav, ampak tudi zmagal’ne bi imeli enake stopnje varnosti.

Druge varnostne funkcije

Ta VPN podpira tudi žetone USB, ki jih je mogoče uporabiti za odobritev dostopa. Nastavitev konfiguracije lahko preprosto prenesete tudi na ta način, če skrbnik uporabnika pozna’s različico sistema Windows.

Funkcije zasebnosti

V tem delu pregleda Microsoftovega VPN odjemalca ni mogoče reči nič dobrega. Podjetje je v ZDA, osrednja članica zavezništva 5 Eyes. Kaj’Še več, ima zgodovino sodelovanja z vlado. Pustiti’ne pozabite na dovoljenje NSA, da zaobide šifriranje na portalu Outlook.com ali da mu pomagajo do vsebine storitve v oblaku SkyDrive (zdaj OneDrive).

Če mislite, da ste’Če ne delate na nič, kar bi vzbudilo zanimanje ameriške obveščevalne službe, lahko še naprej berete naš pregled. V nasprotnem primeru, prosimo, preverite nekaj drugih VPN-jev za B2B, ki imajo višjo ceno glede zasebnosti.

Izvedba

Tako kot ostali najboljši poslovni VPN-ji tudi Microsoft VPN odjemalec zagotavlja odlične zmogljivosti. Zmagala je’t naj bodo znatno omejene, saj hitrost prenosa podatkov v večini primerov ne zdrsne pod 90%. Kar se tiče RAM-a in porabe CPU-ja, bo tudi ta ostala nizka.

Lahko sklepamo, da je zmagal Microsoft VPN odjemalec za Windows’t upočasniti omrežje in uspešnost ne bi smela’ne more biti odločilni dejavnik pri izbiri storitve v tem primeru.

Funkcije, namestitev in uvajanje

Namestitveni del tega VPN-ja že pokriva Windows - zdaj ga morate samo nastaviti. To je zelo enostavno:

  1. Udarite svoje Windows tipkovnica
  2. Vnesite VPN
  3. Izberite Dodaj povezavo VPN

Microsoft VPN pregled

Po tem pa’s samo nekaj spustnih možnosti z izbiro strežnika in protokolov, konča pa se s podatki o prijavi.

Najboljši del pa je, da se lahko vse konfiguracijske nastavitve shranijo v datoteko in uporabniku pošljejo po pošti. Tam’je tudi možnost konfiguriranja Microsoft VPN prek žetona USB in namestitve Silent. Najslabši del je za skrbnika, ki bo moral vse pripraviti ročno.

To je mogoče storiti s pomočjo enega od Microsoftovih’s orodji za upravljanje, kot je Active Directory’s Politika skupin ali upravitelj konfiguracije Microsoftovega sistemskega centra (SCCM). Slednje je mogoče uporabiti za uvajanje drugih VPN-jev v sistemih, ki niso Windows. Če vaša organizacija ni vključena v SCCM, bo iskanje orodja za upravljanje, ki ustreza Microsoftovemu VPN, trajalo nekaj časa.

Načrti in cene

Microsoft VPN pregled

Microsoft VPN odjemalec, ki je vgrajen v operacijski sistem Windows, stane toliko kot licenca za Windows. Windows 10 Pro je na Microsoftovem spletnem mestu na voljo za 199 dolarjev. Če že imate operacijski sistem Windows, postane ta VPN ena najcenejših rešitev, ki jo lahko dobite, saj jo je zmogel le OpenVPN z odprto kodo..

Pomoč strankam

Pričakujete lahko manj potrebe po podpori za stranke, saj je odjemalec Microsoft VPN že nameščen v operacijskem sistemu. In če imate kakršna koli vprašanja glede upravljanja svojega omrežja, Microsoft’s Baza znanja TechNet je vaša najboljša stava. Samo ne’t pozabite, da so nekatere težave povezane z določeno različico sistema Windows, kar bi moralo biti vaše izhodišče pri odpravljanju težav.

Vedno se lahko pogovarjate z Windows Virtual Assistant in če to ne drži’t pomoč - govori z resnično osebo prek 24/7 klepeta v živo.

Spodnja črta

Odlično izhodišče za majhno podjetje, ki uporablja samo Windows OS in ne’ne želim še porabiti za svoje omrežje VPN

Spodnja noga

Prednosti: Prost, enostaven za namestitev in uvajanje, nizka stroška CPU in poraba pomnilnika

Slabosti: Samo za Windows, razlikuje se pri vsaki ponovitvi sistema Windows, verjetno cilj za hekerje

Spodnja črta: Odlično izhodišče za majhno podjetje, ki uporablja samo Windows OS in ne’ne želim še porabiti za svoje omrežje VPN

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =