ПуреВПН вс ВПНСецуре

Данас се наши животи врте око интернета. Од резервација хотела, па до Убера, слања и примања новца, потребан вам је интернет. Колико ваших осетљивих података преносите путем несигурног интернета? Толико је сила против ваше приватности да је важно да се фокусирате на осигурање својих података и личних података. Најбољи је приступ проналажењу ВПН услуге која ће служити вашим захтевима.


Преглед ПуреВПН-а

Покренут 2007. у Хонг Конгу, ПуреВПН је замишљен као веома брза и врло сјеновита виртуална приватна мрежа. У ствари, један је од најбржих ВПН пружатеља услуга. Као и сваки други добављач ВПН услуга, и програмери ПуреВПН тврде да се веома чврсто придржавају политике без логовања.

Међутим, у 2017. години на вестима су објављене оптужбе које указују да је корисника ПуреВПН-а ухапсио ФБИ. Веровало се да је ПуреВПН објавио податке о Риан Лин-у, иако је тврдио да не води никакве записнике.

Преглед ВПНСецуре

ВПНСецуре је први пут објављен 2010. у Аустралији. Једноставна употреба виртуалне приватне мреже тврди да не сакупља записе. Платформа корисницима пружа више протокола заједно са ВИФИ заштитом и још много тога. Њихова служба постоји већ скоро деценију, а то показује да раде прилично добро.

ВПН услуга корисницима нуди гаранцију поврата новца с П2П покривањем и тимом за техничку подршку. У ствари, на њиховој веб локацији налази се функција за чет уживо која треба да осигура да корисници брзо траже подршку. ВПНСецуре користи 79 сервера на 48 различитих локација сервера. Ради на до пет уређаја истовремено и има веома много предности за корисника. Такође нуди прекидач килл који чува кориснике’ информација сигурна.

У овом ПуреВПН Вс ВПНСецуре поређењу, такође желимо да проценимо перформансе на основу више параметара, како следи.

Сигурност и приватност

Победник: ВПНСецуре

ВПНСецуре тврди да корисницима пружа добру сигурност и приватност. За почетак, ВПНСецуре платформа је добро шифрована и садржи до три начина шифрирања. То су АЕС-256, АЕС-128 и ДЕС-ЦБЦ. Уз АЕС енкрипцију која је позната на врху линије, ВПНСецуре је изузетно сигурна ВПН услуга. ДЕС-ЦБЦ служи као додатни заштитни слој за услугу. Због тога је ВПНСецуре платформа тешко проваљивати. Остале сигурносне карактеристике за ову ВПН услугу укључују прекидач за искључивање као и ДНС / ИПв6 заштиту од пропуштања. Аустралија је, међутим, чланица оквира за поделу интелигенције 5 Очи, и тако ВПНСецуре сигурно није место са највише приватности.

ПуреВПН тврди да они не воде податке евидентирања. ПуреВПН садржи прекидач килл дизајниран да убије корисника’с интернетском везом ако ВПН из било којег разлога престане радити. Такође долази са НАТ заштитним зидом који заптива рупе за хакирање. ПуреВПН садржи индустријску стандардну 256-битну енкрипцију, једну од најсигурнијих веза коју најчешће користе владине агенције. Хонг Конг није члан глобалног надзора 5/9/14 Еиес. Пружалац услуге се суочава са озбиљним оптужбама које укључују пропуштање ИПв4 и ИПв6, као и ДНС захтеве. Контроверзни случај ФБИ-а о којем смо горе расправљали такође засад прогони пружаоца услуга.

На основу репутације бренда, можемо закључити да је ВПНСецуре сигурније на двије платформе. Корисницима нуди напредну сигурност и чини се да преузима предност међу корисницима у односу на ПуреВПН.

Брзина и перформансе

Победник: ПуреВПН

За ПуреВПН неки су корисници тврдили да су задовољни брзином, укључујући перформансе током преузимања и учитавања садржаја. Наша процена ПуреВПН показала је да он има добре брзине са прихватљивим процентом пада у односу на друге ВПН.

ПуреВПН има 140 локација сервера и преко 2.000 сервера. ВПНСецуре има релативно добру брзину и перформансе. Корисници су пријавили брзине веће од 30 Мбпс уз могућност прилично стриминга садржаја. Подешавања шифровања могу се изменити у случају да се борите са брзином. ВПНСецуре има 48 локација сервера са 80+ сервера. Све у свему, ПуреВПН има боље брзине и перформансе у односу на ВПНСецуре.

Једноставност употребе и подршке

Победник: ВПНСецуре

Оба ВПН сервиса имају апликацију коју је лако користити. Програмери ВПНСецуре нуде широк спектар додатака и употребљивост апликације је добра. ВПНСецуре има апликацију која’И лако је преузети и користити. Служба за кориснике ВПНСецуре прилично реагује на апликацију за корисничку подршку за цхат уживо на њиховој веб локацији.

ПуреВПН такође има корисничку апликацију коју је лако преузети и конфигурирати. Њихова корисничка подршка поседује информативну базу знања која је лепо дизајнирана. Међутим, било је тврдњи да корисничка подршка није тако добра у поређењу са ВПНСецуре. Повраћај новца од 7 дана такође није баш добро структуиран.

Торрентинг и П2П

Победник: ВПНСецуре

ПуреВПН омогућава бујица на неким серверима који се налазе у Африци и Казахстану. Међутим, бујица није дозвољена у земљама попут Велике Британије, САД-а и Канаде, као ни у другим јурисдикцијама у којима је бујица незаконита. Међутим, за торрентинг и дељење датотека П2П, ПуреВПН није најбољи избор.

За ВПНСецуре, бујица је дозвољена на 90% њихових сервера. Блокиран је на серверима са седиштем у Великој Британији и САД-у.

Деблокирање Нетфлик-а и других забавних платформи

Победник: ВПНСецуре

ВПНСецуре одликује паметнији ДНС за свој премиум пакет. Ова значајка омогућава пружаоцу ВПН услуга могућност да се креће око Гео-блокаде Нетфлика, омогућавајући вам приступ њиховом гео-ограниченом садржају. То је случај и са стримингом на другим сервисима попут Пандоре, ББЦ иПлаиер и Спотифи.

ПуреВПН делује добро када се користи за Коди. Међутим, не препоручује се када је у питању спречавање откривања и геоблокирања Нетфлик-а. ПуреВПН подржава ББЦ иПлаиер, као и Коди.

Колико је то добро за Кину и остале земље с ограничењем?

Победник: и једно и друго

Познато је да две ВПН услуге у овом поређењу добро функционишу у Кини. Као што знате, Кина ограничава употребу ВПН-а и то је једна од земаља за које се зна да врше прекид ВПН услуга.

ПуреВПН тврди да је најбржи и анонимни ВПН за Кину. Са ВПН серверима у Кини, ПуреВПН нуди корисницима из азијске регије сјајно искуство.

Компатибилност

Победник: ПуреВПН

ПуреВПН подржава Виндовс, ОС Кс, Линук, Андроид, иОС, Ксбок и рутере. ВПНСецуре је подржан на иОС, Андроид, Линук, ОС Кс и Виндовс.

Цене

Победник: ВПНСецуре

ПуреВПН је доступан од 5,81 долара месечно са годишњим планом од 39,96 долара. Годишња претплата је повољнија понуда за уштеду новца. Услуга ВПНСецуре доступна је уз месечну претплату од 6,66 УСД која се плаћа сваког месеца, док годишња претплата иде за 6,60 УСД месечно. ВПНСецуре такође нуди бесплатну пробну верзију.

Пресуда: ПуреВПН против ВПНСецуре

На основу овог прегледа ПуреВПН вс ВПНСецуре и опште репутације бренда, јасно је да ВПНСецуре је боља од две платформе.

Чини се да је ПуреВПН уопште изгубио поверење, али такође није’не можете побиједити СецуреВПН у осталим областима.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =