НордВПН вс ВипрВПН

Одлучити меч НордВПН-а и ВипрВПН-а је прилично прегршт. Програмери компаније ВипрВПН, Голден Фрог, нуде се као комплетно решење за приватност на мрежи, без обзира на вас’Да ли смо играч, пословни или редовни корисник, али ми’открио сам да је НордВПН’цена и свеукупне користи очигледно су на врху. Њихов учинак, сигурност, компатибилност са више платформи и приступачност су основни разлози зашто је НордВПН један од трендсетера ВПН индустрије.


Прочитајте наше комплетне критике:

НордВПН преглед

ВипрВПН преглед

Међутим, управо зато што је резултат очигледан за нас’Мислим, ми’увек си у праву. Разлоге због којих’Потрага за ВПН-ом на првом месту може утицати на то која од ове две услуге је погоднија за ваше посебне потребе. ВипрВПН има искрен и директан начин за дружење са својом публиком, а добар производ који стоји иза њихове промоције у основи је гарантовао значајан део ВПН тржишта за њих.

Са наше стране, анализа трошкова и користи показује да ће НордВПН изаћи на врх чешће него не. Дозволити’откријемо зашто.

Који провајдер је најприкладнији за заштиту ваших личних података?

На први поглед, НордВПН вс ВипрВПН могао би да буде веза са безбедности и приватности. Обе услуге нуде врхунску, АЕС-256 енкрипцију са асиметричном криптографијом РСА 2048-битног руковања. Нико није покварио криптографски алгоритам АЕС-256 и то’мало је вероватно да ће неко покушати док квантно рачунање не постане ствар.

Прос за НордВПН’Са стране су њихови безбедносни протоколи, који укључују ИКЕв2, ОпенВПН и ССТП, прекидач за заустављање када је ваша безбедна веза прекинута и изложени ваши приватни подаци, као и неколико власничких безбедносних функција, као што су Доубле ВПН, ЦиберСец и Онион преко ВПН функције. Потоњи користи оба НордВПН-а’технологија и структура Тор-ове мреже за спречавање пресретања и дешифровања интернетског саобраћаја, нудећи вам максималан ниво безбедности и приватности на мрежи.

ВипрВПН такође користи сличне протоколе као НордВПН, попут ОпенВПН, Л2ТП / ИПсец и ППТП, уз додатак власничког протокола који је развио њихов тим, а који је назван Цхамелеон. Друго’Његова сврха је да вас заштити од покушаја блокирања ВПН веза од стране трећих страна користећи дубинску инспекцију пакета (ДПИ). Иако не бисмо’не треба га назвати само технологијом, ВипрВПНС’с Цхамелеон је дефинитивно ефикасан у маскирању ваших метаподатака тако да вам ниједан ауторитет или трећа страна не може рећи’поново користите ВПН. НордВПН има своју скривену значајку у Обфуспосед Серверс.

Још једна одлика карактеристике за ВипрВПН је чињеница да они поседују све своје сервере. Упркос томе, неке од компанија ВипрВПН поставиле су забринутости у вези са пропуштањем ВебРТЦ-а’с корисницима. Иако су обе услуге лоциране у земљама изван савеза Фиве Еиес и Фоуртеен Еиес, Панама за НордВПН и Швајцарска за Голден Фрог, што је главни недостатак ВипрВПН’с услугом је недостатак анонимности током поступка пријаве, што значи да ће на ваш налог бити додате неке информације.

Колико брзо иду?

Упркос чињеници да, на папиру, НордВПН вс ВипрВПН показује огромну предност у односу на први, будући да се његових преко 5.300+ сервера у више од 60 земаља такмичи против 700 сервера на преко 70 локација, ВипрВПН има јак учинак. У ствари, наши тестови брзине показују да ВипрВПН има боље брзине везе, иако незнатно.

Подршка и једноставност употребе

Иако и ВипрВПН и НордВПН на својим веб локацијама имају звјездане проблеме за рјешавање проблема, често постављана питања и упуте, не може се све ријешити средствима самопомоћи. Обоје имају функцију ћаскања 24 сата дневно и звездно помоћно особље. Сматрамо да су ове две услуге лидери на ВПН тржишту у погледу корисничке подршке

Исто важи за једноставну употребу: и клијенти и випрВПН и НордВПН су веома интуитивни. Осјећају се свјеже, свјеже и професионално. Овај круг је нерешен.

П2П / торрентинг и Нетфлик

ВипрВПН можда није најбољи ВПН за бујице јер заузимају оштар став око дељења садржаја заштићеног ауторским правима. У прошлости је неким корисницима отказана претплата због повезаних навода против њих. Упркос томе, њихов прелазак на политику записивања без дневника требало би да то питање одмори, барем у теорији.

С друге стране, ВипрВПН је прилично спретан у заобилажењу ограничења геоблокирања. И упркос мањим брзинама у поређењу са НордВПН-ом, уживаћете у бешавном Нетфлик-овом, Амазоновом или ББЦ иПлаиер-овом искуству, а упозорење је да Випр тренутно може да деблокира само библиотеке садржаја Северне Америке и Британије..

Опширније: ВипрВПН за Нетфлик

НордВПН је једнако искусан у покушају струјања америчког Нетфлик садржаја из друге земље. Оно што НордВПН заиста издваја у овој категорији су његове способности бујице. Услуга има наменске П2П сервере и чак нуди бесплатан проки СОЦКС5 за максималну сигурност и флексибилност.

Опширније: НордВПН за торенте

НордВПН вс ВипрВПН: наша пресуда

Иако су оба одлична избора, НордВПН сматрамо бољом ВПН услугом, јер је победио у одељењу за свестраност.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2