НордВПН вс СтронгВПН

Иако је имао озбиљна побољшања примењена у последње две године, СтронгВПН је још увек далеко од озбиљног противника НордВПН-у.’с положаја. Од цијене до локације његових програмера и укупне мале брзине везе, не видимо ниједан разлог зашто би било ко убацио СтронгВПН против НордВПН-а на било ком такмичењу. НордВПН је, с друге стране, једна од оних услуга које је тешко да се победи било ког дана од стране било ког ВПН-а. Захваљујући исплативим претплатама, детаљним напредним функцијама, јаком пакету безбедности, као и специјализованим серверима за различите врсте интернет саобраћаја, њихову понуду је тешко одбити..


Ипак, нека’будите сигурни да ће СтронгВПН добити прави погодак пре него што се неко одлучи да га дисквалификује. Понекад доњи пси могу имати свој шарм када изазову предводнике.

Колико су ове две сигурне?

И НордВПН и СтронгВПН користе АЕС-256 енкрипцију са РСА 2048-битним руковањем. Ови алгоритми су поприлично нераскидиви, од сада. Осим што су стандард у премиум ВПН услугама, они представљају технологију коју војне организације користе да би заштитиле своје мрежне везе. Две службе такође користе сличне протоколе, као што су ОпенВПН и ИКЕв2, а ни у једном од два случаја нису пријављена цурења ДНС-а, нити смо их могли утврдити у нашим тестовима. Две услуге нуде функцију прекидача за укидање када се сигурна веза из једног или другог разлога прекине.

Као Север’Затеченим серверима, СтронгВПН пружа функцију кодирања која вам може бити од велике помоћи када покушавате да задржите анонимност, као и ограничења обилажења која су наметнута фиреваллима попут Кине и Русије. Нажалост, јака’Сигурносне функције се заустављају у овом тренутку. Све остало што НордВПН нуди, као што су њихове опције Онион овер ВПН, ЦиберСец или Доубле ВПН, Стронг је без премца.’с апликацијом. Најважније би напоменути чињеницу да је Норд’Развојни програмери, Тефинцом С.А., имају седиште у Панами, док је Стронг’с налазе се у Сједињеним Државама.

Иако можда нећете сматрати да је њихов географски положај посебно важан, закони о задржавању података које су наметнуле одређене јурисдикције, попут америчког, присилиле су неколико ВПН услуга да воде евиденције корисника упркос тврдњи да то не чине. Алтернативно, Панама нема такво законодавство, што значи да је НордВПН у оквиру својих законских права да се придржава своје политике нулте евиденције.

Тест брзине везе: што је боље?

ако ти’покушавате да се повежете на европски или амерички сервер са СтронгВПН, тада су њихове брзине упоредиве са оним што НордВПН нуди у овој регији. На пример, један од Снажних’с европских сервера добили смо до 75 Мбпс за преузимање и 60 Мбпс за уплоад, док је НордВПН слетио на 76 дл са 66 уп. У САД-у је НордВПН био сличан на крају преузимања, са 62 Мбпс, али само 10 Мбпс за учитавање. Јак’перформансе су у Сједињеним Државама биле нешто ниже, али нису биле успешне’не толико далеко од марке.

Главни недостатак који имамо’приметили смо у Стронгу’перформансе су његова немогућност да обезбеде пристојну брзину везе за кориснике који нису лоцирани у Европи или САД-у. Ако се нађете на јужној хемисфери у потрази за оближњим сервером који може пружити врхунске перформансе, ви’поново си у лошој срећи. То се може очекивати када покушате да пит јака’с 650+ сервера против Норд-а’масивна архитектура од 5200+ сервера у преко 60 земаља.

Деблокирају ли Нетфлик?

Ти не’не треба бринути да НордВПН или СтронгВПН не могу да испоруче ваш омиљени Нетфлик, Хулу или Коди садржај без обзира где путујете. Ниједна од ових две не бори се с проналажењем доброг сервера који омогућава квалитетно стримовање. Поред тога, НордВПН нема проблема са злогласно неухватљивим ББЦ иПлаиером, али СтронгВПН не може да му приступи изван Уједињеног Краљевства. Њихови програмери су такође били поштени у вези овог недостатка, што смо сматрали освежавајућим..

Ако не’Ако не жртвујете своју сигурну везу, ипак можете да приступите ББЦ иПлаиеру путем софтвера’с СтронгДНС функција. Понекад је то прихватљив компромис, али ваш ИСП ће моћи да каже шта радите. Осим излагања вашег промета’Такође ризикујем да ваша веза буде искључена. Осим ове, обе услуге су спретне да заобиђу гео-ограде и други гео-блокирани садржај који вам можда неће бити доступан током путовања.

Корисничка подршка и употребљивост

То је један аспект’с прилично је тешко решити меч НордВПН и СтронгВПН. Два ВПН-а имају подршку 24/7 која вам у сваком тренутку може ускочити у помоћ, осим широке мреже литературе о ФАК-у, решавању проблема и самопомоћи на својим веб локацијама. Ми’На основу нашег искуства, као и многих других корисника, НордВПН и СтронгВПН су из ове перспективе у рангу. Ипак, не можемо да не похвалимо прву јер је могао да одржава квалитетну услугу подршке купцима с обзиром да сада морају да обраде више од 3.000 захтева дневно.

Јак’с и Норд’софтверске апликације су једноставне за употребу и компатибилне са више платформи. Међутим, постоји неколико карактеристика којима се НордВПН може похвалити над својим конкурентом. Када желите да изаберете сервер из региона у бирачу локације, Норд’с апликација вас обавјештава о сваком послужитељу’с пинг, растојање и оптерећење. Ништа од тога није случај са Стронгом. Ето’нема начина да поставите листу омиљених сервера на Стронгу, нити можете да изаберете недавну везу - а оба можете да урадите на Норд-у’с апп.

НордВПН вс СтронгВПН: опције цена

Нажалост, СтронгВПН такође заостаје у категорији цена. До данас нуде само две опције, месечну претплату од 10 долара или 12-месечну за 5,83 долара. Супротно томе, Норд’месечна накнада износи 11,95 УСД, а њихов 12-месечни план 6,99 УСД. Овоме су додали двогодишњи план у износу од 4,99 долара, као и трогодишњи план са запањујућих 3,49 долара.

ВПН не’Нећете бити флексибилнији и повољнији од овога. Надаље, НордВПН вам даје могућност да испробате њихове услуге 7 дана бесплатно, а истовремено имате и 30-дневну гаранцију поврата новца, што није случај са њиховим америчким ривалом. Ако имате Стронг, или се пријавите или не’т. Ако не’Свиђају ми се тамо’нема повратка месечне накнаде.

А трофеј иде…

Не бисмо’могу рећи да је СтронгВПН посебно лош. То’с робусним пакетом који вам омогућава да заштитите интернетски саобраћај једном од најбољих енкрипција које се налазе вани. Међутим, открили смо да су њихове цене цене компаније’локација, перформансе изван Европе и Сједињених Држава, као и недостатак детаљних карактеристика у њиховом софтверу су подлегли резултатима.

У међувремену, НордВПН се показао бољом услугом у свакој од категорија нашег поређења, а истовремено вам је пружио невероватну могућност претплате за само 3,49 УСД. Овог пута није било начина да ундердог постане победнички.

Препоручена читања:

НордВПН преглед

СтронгВПН преглед

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 41 = 49

map