ЕкпрессВПН вс НордВПН

Преглед ЕкпрессВПН-а и НордВПН-а

Потребно је само неколико минута истраживања како бисмо схватили који су топ ВПН-ови. Велика већина места за преглед ће вас с правом усмерити према или ЕкпрессВПН или НордВПН.
Вероватно то већ знате и ако’на овој страници, али шта’следећи? Који је бољи избор?


Одговор би заиста требао бити варијација “зависи,” али сви знамо да је борба забавна, па нека’погледајте мало крви у овој борби ЕкпрессВПН-а против НордВПН-а!

Сигурност

У плавом углу имамо НордВПН рођен у Панами, који производи неку шифрирање АЕС-256 војне класе, Доубле ВПН, ТОР преко ВПН-а, строгу политику записивања без евидентирања и без цурења ДНС-а или ИПв6-а.

А у црвеном углу имамо ЕкпрессВПН са истом АЕС-256 енкрипцијом, ефикасном политиком записивања без евидентирања, као и без пропуштања.

Њих двоје су подједнако подударни, али НордВПН’Додатне сигурносне карактеристике значе да судије постижу овај круг ЕкпрессВПН-а против НордВПН-а у корист другог. Доубле ВПН може вам дати додатну предност у случајевима када је приватност од највеће важности - на пример, ако ви’сте новинар у Кини који је извештавао о неким антивладиним вестима.

ТОР овер ВПН (или Онион овер ВПН) је још једна моћна безбедносна функција која шаље ваш шифровани саобраћај преко ТОР мреже, посебно корисна ако’вођа револуције у Ирану.

Брзина и перформансе

2. коло - Борба! И ЕкпрессВПН и НордВПН имају велик број сервера који покривају различите локације. НордВПН има 5500+ сервера у 58 земаља, док ЕкпрессВПН има 3000+ у више од 90 земаља.

На крају, иако су ови бројеви импресивни, они’нису нужно коначне. Број сервера и локација је кључан да бисте били сигурни да имате стабилну везу широм света, а брзина не’када паднеш драстично кад паднеш’поновни прелазак са једног сервера на други.

Наше тестирање брзине показује блиску борбу - разлике у перформансама између НордВПН и ЕкпрессВПН су прилично занемарљиве. На крају, НордВПН има бољи погодак и победи у овом кругу.

Лакоћа коришћења

И ЕкпрессВПН и НордВПН су врло корисни и лако им се свиђа. ЕкпрессВПН је мало једноставнији, али НордВПН је спреман за бољи изглед двојице.

Такође има још једну значајну предност - НордВПН’Картица с опцијама нуди више избора, али је истовремено врло интуитивна. Леп горњи пресек НордВПН-а за крај 3. кола ЕкпрессВПН-а против НордВПН-а.

Торрентинг и П2П

Брзина и сигурност су од примарног значаја за бујице, али у овом случају постоје и друга разматрања. П2П је доступан у свим ЕкпрессВПН земљама и само 40+ НордВПН земаља - дакле јасна победа, зар не? Па, не баш.

НордВПН нуди П2П само у земљама у којима је закон по том питању слаб; осим тога, оптимизирали су посебно стотине сервера за П2П. Можете их одабрати са листе “Специјални сервери” на НордВПН клијенту.

Сматрамо ово’је нерешено!

Нетфлик и друге забавне платформе

Иако су брзине важне за кориснике Нетфлика, требало би се погледати и поузданост. Иако ЕкпрессВПН полако побјеђује у брзини, поузданост је сасвим другачија ствар.

НордВПН има преко 1.600 сервера само у САД-у - половину онога што ЕкпрессВПН има укупно. Као такав НордВПН је поузданији избор за Нетфлик, као и за ББЦ иПлаиер, Хулу, ХБО, Коди, итд..

Дон’Ако нас погрешно схватимо, ЕкпрессВПН ће вероватно победити све остале, али овај круг иде на Север.

Кина и друге земље с ограниченом одговорношћу

То’Тешко је држати корак са напорима који блокирају ВПН у Кини и апсолутна већина провајдера одустаје, иако тржиште ВПН мрежа непрестано расте - 100 милиона или 14% целе Кине’Интернет популација користи једно или друго.

То’није случај ни са ЕкпрессВПН ни са НордВПН. Оба сервиса имају непрестано растућу листу сервера, што отежава да Кина не буде у току. Поред тога, и ЕкпрессВПН и НордВПН имају закинуте (невидљиве) сервере за победу дубинске инспекције пакета (ДПИ).

Рекавши све то, чини се да ЕкпрессВПН у Кини ради и доследније и са већим перформансама. Исто важи и за неке друге ограничене земље (мада не све).

6. коло ЕкпрессВПН-а вс НордВПН завршава се победом.

Компатибилност

И ЕкпрессВПН и НордВПН апликације за све главне платформе: Виндовс, Мац, Линук, Андроид и иОС. Последња два клијента су добро урађена за екран осетљив на додир, пријатан и функционалан. НордВПН’Линук верзији недостаје ГУИ, али то’није велико питање за просечног Линук корисника.

Ипак ЕкпрессВПН нуди двије прилагођене апликације за Убунту и Федора, што је већ много више него што већина других ВПН програмера настоји да испоручи. Штавише, ЕкпрессВПН нуди не само Цхроме и Фирефок, већ и Сафари апликацију.

ЕкпрессВПН удара рупу која дефинира круг својим клијентом усмјеривача, што олакшава корисницима који мање користе технологију да искористе своје ВПН на нивоу рутера, а два су најважнија:

  1. Рутер који делује као левак, тако да се сви уређаји који користе саобраћај који пролази кроз рутер не рачунају у истовремено ограничење уређаја
  2. Подијељено тунелирање омогућује вам да подијелите промет не путем апликације, него уређаја

Цене

Овај’Једноставно - ако купујете НордВПН дуже од месец дана, БУДИТЕ јефтинији од ЕкпрессВПН-а.

Брутални пребијање, судија би вероватно требало да ступи на корак…

ЕкпрессВПН вс НордВПН - што је боље?

Битка титана - ЕкпрессВПН против НордВПН - иде на даљину. Свака трговина утиче на сигурност и перформансе, али НордВПН коначно побеђује захваљујући својим укупним карактеристикама и нижим ценама.

То не’значи, ЕкпрессВПН је лош - има пуно добрих разлога да се преферира него НордВПН у одређеним ситуацијама!

Прочитајте наше комплетне критике:

ЕкпрессВПН преглед

НордВПН преглед

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25