Zašto je moja VPN veza tako spora? 7 načina za povećanje VPN brzine


Virtualna privatna mreža omogućuje vam da sakrijete svoju IP adresu i šifrirate svoje podatke tako da prevaranti, hakeri i prevaranti ne mogu pristupiti vašim privatnim mrežnim podacima. Drugi razlog zašto biste tražili VPN usluge je zaobići web lokacije koje su blokirane putem geološkog bloka po određenim zemljama. Omogućit će vam pristup web stranicama političkih vijesti, web stranicama filmova, preuzimanju glazbe i drugim datotekama.

Međutim, iako mnogi potencijalni VPN korisnici uživaju ove pogodnosti, oni su također zabrinuti zbog utjecaja VPN-a na brzinu interneta. Ako ti’jesi li jedan od nas, možda se pitaš “zašto je moja VPN veza tako spora?” ili “radi li VPN mala brzina preuzimanja?”. pustiti’Istražite ovo pitanje detaljno.

Što uzrokuje sporu VPN vezu?

1. Udaljenost do VPN poslužitelja

Najviše utječe faktor brzine interneta koji koristite i udaljenost između vaše lokacije i VPN poslužitelja. Na primjer, ako se povezujete iz Dubaija na Washington DC VPN poslužitelj, možda biste imali sporiju brzinu interneta. Potražite dobavljača VPN-a koji ima poslužitelje na raznim lokacijama i provjerite jesu li neki od njih u vašoj blizini.

2. Učitavanje VPN poslužitelja

Još jedan uzrok spora VPN veza je učitavanje poslužitelja. Ovaj uglavnom se događa s besplatnim pružateljima VPN usluga kada je u određeni trenutak na jednom poslužitelju povezano puno korisnika. To preopterećuje poslužitelj i usporava brzinu preuzimanja VPN-a u skladu s tim. U tom se slučaju pokušajte povezati s drugim poslužiteljem u istoj državi.

3. Protokoli i enkripcija

Postoje četiri najčešća VPN protokola. Obično pružatelji usluga nude L2TP, IPSec PPTP i OpenVPN, dok neki drugi nude SoftEther ili SSTP. Svaki protokol ima različitu razinu šifriranja, a svaki se protokol koristi u različitim slučajevima. Glavno pravilo je viša razina enkripcije - niža je VPN brzina. Sa 128-bitnim enkripcijama općenito ćete dobiti bolje brzine veze s L2TP, IPSec i PPTP. Međutim, koristeći OpenVPN (koji je šifriraniji i sigurniji) imat ćete sporu vezu. SSTP ima najbolju ravnotežu u razini i brzini enkripcije, ali to je to’dostupan samo u sustavu Windows.

Čitaj više: Najsigurniji VPN protokoli

4. Ograničenje brzine ISP-a

vaš Virtualna privatna mreža nikada neće biti brža od brzine interneta koju pruža vaš ISP. Ako je vaš plan 40 Mbps, onda to’s maksimalnom brzinom koju će VPN moći pružiti čak i ako to učini’s sposobnošću od 50 Mbps.

5. Antivirusni softver

To’je zajedničko za vatrozidove za usporavanje VPN veza. Ako ti’već sam prešao druge mogućnosti, pokušajte privremeno onemogućiti svoje antivirusne alate pa biste mogli vidjeti jesu li’uzrok problema s VPN brzinom.

7 načina za povećanje brzine VPN-a

Dakle, započeli ste svoju sjajnu vezu s VPN-om, a veza nije tako glatka kao što ste očekivali? Sigurnost dolazi po cijenu, prijatelju. Ta cijena je obično 10-20% snižena brzina vašeg interneta, ali ako vam se čini da patite od više, neka’Pregledajte ovaj problem malo dublje.

Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste povećali brzinu i zaboravili na nepodnošljivo spore VPN veze.

1. Promijenite VPN port / protokol

VPN softver obično se povezuje na poslužitelje s točno određenim brojem porta. Na primjer, povezuje se s brojem 443 priključka kada koristite a UDP ili TCP protokol. Neke web stranice ograničavaju brzinu određenih protokola ili portova. Pokušajte promijeniti protokol ili priključak dok ne pronađete najbržu kombinaciju.

2. Promijenite poslužitelje

Odaberite poslužitelj koji je geografski blizu. To obično rezultira povećanom brzinom brzine interneta. Uz to, prelazak na poslužitelj u najbližoj lokaciji može olakšati probleme zagušenja ovisno o tome koliko se nalazi blizu vaše lokacije.

3. Zamijenite WiFi žičanom vezom

Bežične veze ovise o zajedničkoj mreži za prijenos podataka između mnogih uređaja što obično rezultira sporijom brzinom. Stoga je jedna od najčešćih metoda za poboljšanje VPN iskustva upotreba ožičenih veza. Oni će sigurno povećati vašu brzinu i osigurati dosljednost.

4. Nadogradite svoje ISP ili VPN planove

VPN ne može povećati brzinu vašeg interneta izvan onoga što pruža vaš Internet usluga. U tom slučaju trebali biste nadograditi internetski plan na brži nivo. Međutim, imajte na umu da pružatelji internetskih usluga možda ne isporučuju brzinu koju su im obećali.

5. Prebacite uređaje

Neki uređaji nemaju mogućnost pružanja velikih brzina zbog teške enkripcije virtualne privatne mreže. Obično to’s starijim uređajima za iOS i Android, usmjerivačima, mrežnom spremištu. Ako ti’Ako koristite jedan od njih, vaše je jedino rješenje promijeniti uređaj koji ima mnogo sposobniji procesor.

6. Don’Ne postavite VPN na usmjerivač

Kada počnete koristiti VPN, možete ga postaviti na svaki svoj uređaj ili na usmjerivač. Ako ste išli za potonjim, vi’Moram još malo raditi. Usmjerivač vjerojatno nikada neće dostići brzinu vašeg uređaja. Osim toga, možete’ne očekujem da će vaš VPN biti brz kada usmjerivač šifrira podatke za više uređaja.

7. Koristite podijeljeno tuneliranje

Kako bi se izbjegle curenja identiteta, većina VPN klijenata prenosi mrežni promet putem šifriranog tunela. Da ti’Možete biti sigurniji, ali mogli biste biti i sporiji. Na primjer, ako samo želite anonimno preuzeti torrente koje nećete’zapravo morate usmjeriti svoju e-poštu ili pregledavanje istom vezom. Podijeljeni tuneliranje omogućit će vam prijenos prometa putem preglednika putem VPN-a, dok bi sve ostalo koristilo redovnu vezu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 20