Najbolji VPN za Turkmenistan u 2020. godini


Ne samo da Turkmenistan ima jednog od najdosadnijih autoritarnih vođa za predsjednika, već je režim uvijek drastično ograničavao, cenzurirao i nadzirao Internet. 17. siječnja ove godine, Turkmenistan je napravio korak dalje u svojoj borbi protiv privatnosti i slobode informiranja i proglasio potpunu zabranu VPN-ova. Iako je slika možda blistava, ne brinite. Ako ništa drugo, sada je pravo vrijeme za najbolju VPN listu za Turkmenistan.

VPN-ovi koje ovdje navodimo pokazali su se da pouzdano rade u ograničenim zemljama. Čak i Kina’s Canne Firewall’Zaustavit ćemo ih, što nam daje povjerenje u tvrdnju da će uspjeti zaobići Turkmenistan’i čuvari. Ali imajte na umu da šutite o tome, ako će ti VPN-ovi uspjeti sakriti vaš internetski promet kao i svoje vlastito postojanje, ne mogu učiniti ništa protiv znatiželjnih očiju i ušiju koje vas okružuju.

Nemate vremena za čitanje? Evo naših najboljih VPN-ova:

#PROVIDERMINIMUM CIJENA. PRICE1. NordVPN1.NordVPN 3. 3,449 USD. ExpressVPN2.ExpressVPN 8 8.323 $. Surfshark VPN3.Surfshark VPN 1. 1.994 USD. VyprVPN4.VyprVPN 2. 2,55 dolara. ProtonVPN5.ProtonVPN 3.2 3,29 USD

Koji je najbolji VPN za Turkmenistan?

1. NordVPN

NordVPN logotip usluge Posjetite NordVPN

 • Mjesto: Panama
 • cijena: počinje u 3,49 $ / mjesečno
 • Broj poslužitelja: 5500+ poslužitelja u 58+ zemalja
 • Značajke: najjači sigurnosni paket na tržištu, jako svjestan privatnosti, pouzdane brzine interneta, 6 simultanih veza

U pregledu najboljih VPN-ova za Turkmenistan, moramo dati dodatne bodove za najsigurniju uslugu. Razlog je taj što glavni cilj upotrebe VPN-a u Turkmenistanu možda nije jednostavno bujica ili najveća brzina struje, već savršena privatnost kao i povoljna cijena. Ova VPN usluga utemeljena na Panami nema jednakih podataka kada je u pitanju pouzdanost i briga za privatnost korisnika. Uz to, riječ je o jednom od najjeftinijih premium VPN-ova na tržištu.

NordVPN koristi vojnu enkripciju podataka AES-256, nema propuštanja i sjajan skup sigurnosnih značajki. To uključuje dvije vrste prekidača za uklanjanje, DNS zaštitu od curenja, IPv6 zaštitu od propuštanja, sigurnosni alat za pregledavanje, Double VPN (multihop) i Onion over VPN, tajni protokol (“Zamagli poslužitelji”) zaobići vatrozidove. Čitav shebang!

NordVPN ima 5500+ poslužitelja u više od 58 zemalja svijeta, osiguravajući da dodatne sigurnosne značajke koje nudi neće usporiti vašu vezu. Vaša internetska prisutnost dobro je osigurana jer usluga vodi nulte zapise (što je dokazala neovisna revizija prošle godine), zar ne’ne zahtijevaju bilo kakve osobne podatke, dopuštaju anonimna plaćanja i već sigurno štite milijune u Kini, Rusiji i drugim zemljama s ograničenjima. Korisnici u Turkmenistanu ne moraju više tražiti potpunu povjerljivost.

2. ExpressVPN

Logotip usluge ExpressVPN Posjetite ExpressVPN

 • Mjesto: Britanski djevičanski otoci
 • cijena: počinje u 8,32 $ / mjesečno
 • Broj poslužitelja: 3000+ poslužitelja u 90+ zemalja
 • Značajke: vrlo svestran VPN, vrhunska sigurnost i privatnost, nevidljivi protokol, velike brzine

Kada provjeravate bilo koji pregled najboljih VPN-ova na webu, možete biti sigurni da ćete ExpressVPN pronaći u prva tri. Koristi isti standard šifriranja kao i naša dva gore navedena kandidata, nema DNS propuštanja, prekidač kill, gomilu protokola i dobar dizajn aplikacija.

Kada je Turska, zemlja često čula partnerstvo s Turkmenistanom, uhvatila je servere ExpressVPN
dok je istraživao ubojstvo ruskog veleposlanika u Ankari, nije uopće pronašlo ništa. To je zbog toga što Express ne zadržava podatke o svojim korisnicima ili njihovoj aktivnosti.

Kao i ostali VPN-ovi na popisu, ExpressVPN nudi skrivene protokole koji će vam jamčiti da
zaobići DPI, pa čak i najstrože vatrozidove u Turkmenistanu, na isti način kao što to već čini
Rusija, Kina i Iran. Trešnja na vrhu je da ima nešto od najboljeg širenja poslužitelja na tržištu (9,3+ u 90 zemalja), što znači da bi uvijek trebao biti poslužitelj nedaleko od vas kako bi se omogućile dobre brzine veze..

Nažalost, ExpressVPN dolazi po prilično strmoj cijeni i zato se ne može pretvarati u prvo mjesto našeg liste najboljih VPN-a za Turkmenistan.

3. Surfshark VPN

Logotip Surfshark VPN usluge Posjetite Surfshark VPN

 • Mjesto: Britanski djevičanski otoci
 • cijena: počinje u 1,99 $ / mjesečno
 • Broj poslužitelja: 1000+ poslužitelja u 60+ zemalja
 • Značajke: kill-switch, politika bez evidentiranja, šifriranje vodeće u industriji i zaštita od krađe identiteta

Poslovanje s Britanskih Djevičanskih otoka koristi samo po sebi, jer oni nemaju zakone o zadržavanju podataka što znači sigurnu privatnost. Surfshark VPN lako je postaviti, brzine su velike, a cijena je priličan djelić onoga što konkurencija naplaćuje. Ako naiđete na bilo kakve probleme, na raspolaganju vam je 24/7 podrška za razgovor uživo koja će vam pomoći.

Surfshark ima 1000+ poslužitelja u 60+ zemalja, iako Turkmenistan do sada nije među njima. Međutim, mi nismo imali problema s deblokiranjem Netflixa i ostalih streaming platformi, a radila je i za bujicu. Usluga ima aplikacije za Windows, Mac, Linux, iOS i Android, što znači jednu pretplatu za sve vaše uređaje s neograničenim vezama.

Ova je usluga jedan od najboljih VPN-ova za Turkmenistan ako imate’Potražite da uštedite novac i iskoristite neograničeni broj istodobnih veza.

4. VyprVPN

Logotip usluge VyprVPN Posjetite VyprVPN

 • Mjesto: Švicarska
 • cijena: počinje u 2,5 $ / mjesečno
 • Broj poslužitelja: 700+ poslužitelja u 70+ zemalja
 • Značajke: izvrsna sigurnost, provjerena revizija politike bez zapisnika, brzine i podrške

VyprVPN je pouzdan i priznat branitelj privatnosti. Sjedište joj je u Švicarskoj, a ima koristi od činjenice da zemlja nema zakone o čuvanju podataka i inače je prihvatljiva za privatnost. GoldenFrog, tvrtka koja stoji iza VyprVPN-a, prodaje svoj proizvod kao savršen za zemlje ograničene na VPN. Također posjeduje svih svojih 700+ poslužitelja u 70 različitih zemalja, što čini VyprVPN vrlo brzim i sigurnim pružateljem usluga.

Ovaj VPN pružit će vam 256-bitnu AES enkripciju, DNS zaštitu od curenja, automatsku sklopku za uklanjanje i politiku nulte evidentiranja. Njihov potpis “Kameleonska tehnologija” presvlači pakete podataka, osiguravajući da se DPI čini neefikasnim.

VyprVPN bez napora može probiti cenzurne zidove u Kini, Rusiji i Iranu, što bi korisnike u Turkmenistanu trebalo uvjeriti da je to pravi izbor VPN-a za njih.

5. ProtonVPN

Logotip usluge ProtonVPN Posjetite ProtonVPN

 • Mjesto: Švicarska
 • cijena: polazi od 3,29 $ / mjesečno ali nudi besplatnu verziju
 • Broj poslužitelja: 600+ poslužitelja u 40+ zemalja
 • Značajke: sjajne sigurnosne vjerodajnice, korisnička podrška, podrška, najbolji besplatni VPN na tržištu

ProtonVPN zarađuje Bonus spot za najbolju besplatnu VPN opciju na tržištu, čineći ga
pristupačna svima. To bi moglo činiti najboljim izborom za neke Turkmene.

S tim u vezi besplatna verzija ProtonVPN omogućuje vam samo pristup ograničenom broju poslužitelja, a svi su sa sjedištem u Japanu, Nizozemskoj ili SAD-u. Tri zemlje koje su prilično udaljene od Turkmenistana. To znači da nećete uživati ​​najveću brzinu veze s ProtonVPN-om.

Besplatna verzija ne ograničava vašu propusnost, što čine i svi ostali besplatni VPN-ovi. ProtonVPN također neće ograničiti broj prekidača poslužitelja niti koliko možete preuzeti. Ali neke njegove premium sigurnosne značajke neće biti dostupne s besplatnom verzijom.

A najbolji VPN za Turkmenistan je…

NordVPN. Ova VPN ima najjače sigurnosne podatke i osigurava da nijedna zla vladina tijela ne mogu saznati što radite na mreži. Uz to, lako će deblokirati većinu streaming platformi, zaštititi vas dok bujite i ponuditi vrlo dobru brzinu, pod uvjetom da osnovna internetska veza nije prespora za početak.

Korisnici NordVPN-a u Turkmenistanu također će cijeniti nisku cijenu cijena - najnižu na našoj listi. Cijena pretplate počinje u 3,49 tijekom tri godine.

A ako još uvijek niste uvjereni da je ovo možda najbolji VPN u Turkmenistanu, možete pogledati sve naše ostale VPN recenzije i možda pronaći nešto što vam bolje odgovara. Može biti…

Kratki vodič za Turkmenistan’s situacijom na slobodi na mreži

Turkmenistan bogat plinom dobio je pristup internetu još 1997. godine, ali loša telekomunikacijska infrastruktura, praktično nepostojeća razvojna politika i prije svega vlada’Stalna borba protiv slobode govora značila je da je većini stanovništva zabranjen pristup vanjskim kanalima vijesti - a kamoli bujici, struji i drugim pomalo bezopasnim radostima na World Wide Webu. Treba vam još jedan primjer koliko je paranoičan turkmenski režim?

U 2015. godini, Turkmenistan je lansirao svoj prvi telekomunikacijski satelit, samo da bi mjesec dana kasnije zabranio upotrebu satelitskih antena na svom teritoriju, čime je stanovništvu uskratio pristup vanjskim TV programima..

Nakon što se ruski telekomunikacijski gigant MTS povukao iz zemlje 2017. godine zbog stalnih trenja s vladom, mali dio stanovništvo kojem je još uvijek dopušten pristup dijelovima interneta nema druge mogućnosti osim 4G tehnologije. 4G je trenutno dostupan samo putem Altyn Asyr (the “Zlatne godine”) mreža, telekomunikacijski operator u državnom vlasništvu.

Upotreba VPN-a već je bila strogo namrštena aktivnostima u Turkmenistanu i moglo bi vas dobiti “poziv” posjetiti Ministarstvo nacionalne sigurnosti. Ali to nije’Zaustaviti dijelove stanovništva od njihovog instaliranja “zla primjena” u pokušaju da dođu do web lokacija i glasnika društvenih medija koji su inače nedostupni u zemlji.

Prvo blokirajte društvene medije, a zatim VPN-ove

Kao da blokiranje Facebooka, Twittera, Youtubea, WhatsAppa, Instagrama i vanjskih prodajnih mjesta nije dovoljno, u nastojanju da spreče ljude da instaliraju VPN-ove na svom uređaju, vlasti su nedavno blokirale pristup Google Play Storeu.

Štoviše, nedavno su se pojavila izvješća o tome aktivacija VPN aplikacije na vašem uređaju blokirat će vašu SIM karticu, tako da vam neće preostati drugog izbora nego da kupite novu ako želite nastaviti surfati webom… ili bolje rečeno, ono malo toga ostaje dostupno. A u Turkmenistanu, gdje privatnost daleko nije dobro poštovano pravo, to znači da morate ući u državnu poštu i koristiti svoju putovnicu za registraciju nove SIM kartice. Možda će vam biti postavljeno nekoliko pitanja dok’ponovno na to. A Ministarstvo nacionalne sigurnosti je, čini se, još uvijek velikodušno kad je riječ o raspodjeli pozivnica na njihovim mračnim VPN seminarima.

Nije posve jasno kako režim nadzire aktivnost na vašem telefonu, ali Dubinska inspekcija paketa (DPI) čini se vjerojatnim kandidatom. Turkmenski predsjednik Berdimuhamedow, koji je u korijenu internetske cenzure u Turkmenistanu, navodno se sastao s tvrtkama za cyber-sigurnost kako bi osigurao pružanje opreme potrebne za takav nadzor.

Ashgabat je prekinuo svoju vojnu suradnju sa SAD-om prošle godine i pretvorio se u nova partnerstva s dva velikana - i poznatim internetskim cenzorima, i korisnicima DPI tehnologije kako bi pokušali pratiti upotrebu VPN-a i drugih aktivnosti koje se smatraju nezakonitim na njihovim mrežama..

Kina i Rusija također su postali bliski turkmenskoj vladi posljednjih godina. Ashgabat je prekinuo svoju vojnu suradnju sa SAD-om prošle godine i pretvorio se u nova partnerstva s dva velikana - i poznatim internetskim cenzorima, i korisnicima DPI tehnologije kako bi pokušali pratiti upotrebu VPN-a i drugih aktivnosti koje se smatraju nezakonitim na njihovim mrežama..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =