Какво е Doxxing?

ние’Винаги получавате въпроси относно doxxing (или doxing) и какво всъщност е това. Че’е причината ние’събрах това кратко ръководство, заедно с няколко полезни съвета за начините да се избегне doxxing.


Ако ти’никога не съм чувал за доксинг, ти’Ще открия тази статия предлага поддръжката, необходима за поддържане на поверителност и сигурност в мрежата.

Какво е доксинг?

Доксингът произхожда от хакерските атаки за отмъщение, използвани за съперници, известни като отпадащи докси. Тя се отнася до публикуването на злонамерени данни онлайн. Това е форма на кибер атака с цел да се открие истинската идентичност на интернет потребителите, независимо дали са частни лица или бизнес организации.

След като нападател открие тази информация, тя се излъчва онлайн, така че други потребители потенциално могат да извършват злонамерени атаки.

Какви са източниците на лична информация?

Въпреки че doxxing isn’Всъщност е незаконно, често може да включва някои сенчести практики. Някои от начините за получаване на данни за физически лица и предприятия включват:

 • търсене на публични бази данни
 • проверки на уебсайтове за социални медии
 • търсене на име на домейн въз основа на отделни IP адреси
 • обратно търсене на телефон

Хакването също е често срещан метод на doxxing.

След като данните и информацията за физически лица и организации се пуснат в публичното пространство, те могат да бъдат насочени към тормоз по различни начини. Някои хакери също използват doxxing, за да разберат за лица, за да проникнат в онлайн акаунти или да използват изнудване и изнудване за финансова, икономическа или политическа печалба.

Някои от начините, по които хората и предприятията изпитват доксинг, включват подслушване на пакети, обществени атаки чрез wifi и анализ на метаданните, съдържащи се в файлове с документи.

Много фирми и лица, които публикуват редовно в платформи за социални медии, табла за съобщения и онлайн форуми, изпитват докс. Това е така, защото по-големите нива на публикувана информация означават, че има много повече шанс за случайно разкриване на лични данни.

Може да бъде забележително лесно да се определи местоположението на всеки, който публикува на обществени форуми от този характер. И това просто включва тралиране през всички публикувани публикации и използване на процес на елиминиране, за да се изработи точна или груба представа за идентичност на местоположението.

Пакетно подушване

Надушването на пакети води до прихващане на вашите интернет данни, за да се изведат лична информация, като пароли, банкови данни и лични имейли. Това включва хакера да проникне в wifi мрежи и да прехване всички данни, които се предават в мрежата.

Подушването на пакети е доста често срещано явление, често включва хора, които редовно използват обществени wifi мрежи. Много често тези хакери имат достъп до данните в реално време, предавани на или от вашето устройство с възможност за интернет, което се показва на техните собствени екрани към момента на предаване. Това може да означава, че се разкриват чувствителни данни за паролата, които дават лесен и незабавен достъп до финансови продукти като кредитни карти или лични банкови сметки.

Анализ на метаданни

Файлове като документи на Word и електронни таблици на Excel съдържат свързани метаданни, които са забележително лесни за достъп, като просто щракнете с десния бутон на мишката върху файловете. Видът на личната информация, предоставена чрез достъп до метаданни, включва името на автора, първоначалния IP адрес, датата на създаване на файла и вероятно също името на бизнеса, участващ в създаването на документа.

Файловете със снимки включват също така значителни количества метаданни, които могат да се използват от доксъри, които могат да включват места.

Начини IP се използват в doxing

Някои doxxing водят до използването на IP регистратори, които са sniffer инструменти, използвани за изкопаване на IP адреса на хора. Те работят като добавят кодове към съобщения или имейли, след което веднъж получателите отворят съобщението, това невидимо кодиране проследява IP адреса и то се предава обратно на IP логъри.

Какъв вид лична информация се събира?

Видът на личната информация, събрана чрез doxing, включва:

 • потребителско име
 • локални данни
 • телефонни номера
 • данни за кредитни карти
 • имейл адреси
 • изображения на потребители

Докса е незаконно?

Както вече беше отбелязано, doxxing не е точно незаконен, но се счита за сенчест. Събирането на лични данни за физически лица и предприятия продължава отдавна. Той се използва от журналистите като част от дейностите им за събиране на новини и компании, които искат да насочат продуктите по-точно към тяхната възприемана клиентска база.

Много работодатели провеждат доксинг като редовна част от събирането на информация, особено за целите на ВП при вземане на решения относно годността на кандидатите. То’често се случва, че тралирането на акаунти във Facebook и други социални медии може да даде много точна представа за кандидатите за работа, въпреки че много жертви твърдят, че това е нахлуване в личния живот и може да даде подвеждаща информация.

Точно докато doxxing се използва за достъп до информация, която’е вече в публичното пространство определено не е така’t незаконно. Ако обаче се извършва доксинг с цел извършване на престъпления, той определено попада в нелегалната група.

Освен това, когато изчерпателна лична информация за физически лица или предприятия се събира чрез доксиране, това може да доведе до много сериозни последици, както бе отбелязано по-горе. Разбира се, много от тези последствия са престъпления, които не биха се случили, ако не се беше случило докс.

Някои последствия от doxxing

Да бъдеш в докса може да бъде много неприятно изживяване. Някои хора и организации са изправени пред много смут и публично срам. Разбира се, това може да доведе и до физически атаки или дебнене, което е особено загрижено за известни личности и публични личности, станали жертва на доксинг.

Частните лица могат да понесат редица последици от доксирането. Те могат да включват:

 • загубата на работа
 • кражба на самоличност
 • разпад на връзка
 • семейни проблеми, които могат да причинят разриви
 • здравословни проблеми и емоционални смущения
 • онлайн или физически тормоз
 • физическа атака и насилие

Някои жертви на доксинг атаки са принудени да се укрият, а страничните ефекти от доксинг може да включват:

 1. Извиквания и неприятности
 2. Злоупотреби с имейли и съобщения
 3. Масови кампании, насочени към имейл акаунти или други онлайн акаунти

Доксингът е често срещан от 90-те години. Това може да бъде много травматично за жертвите и често означава, че всяка презумпция за безопасност и анонимност онлайн е тотален мит. Някои жертви имат своята идентичност, превзета от хакери под формата на атака, известна като Swatting.

Плуването включва усвояване на личността на целевия индивид с цел публикуване на заплахи и атаки онлайн или физически. Много от тези жертви са преживели пристигането на напълно въоръжени SWAT екипи в Съединените щати, което е и причината дейността да е получила името Swatting. Един известен случай на Swatting доведе до жертва’е смърт.

Известни случаи на доксинг

Има редица известни случаи на доксинг, а някои от известните личности, станали жертва на doxxing, са разгледани по-долу. Други известни случаи включват:

 • Редица американски сенатори, които бяха доксирани през 2018 г.
 • Самоубийството на канадската тийнейджърка Аманда Тод в резултат на доксинг
 • Публикуване на доставчиците на аборти през 90-те години, което може да доведе до някои убийства на доставчици на аборти от терористи

Как да избегнем doxxing

Възможно е да се избегне доксирането, а това ще доведе до предприемане на стратегически действия. Някои от прости решения включват:

 • гарантиране на поверителността на всички акаунти в социалните медии и избягване на разкриването на типа лична информация, която може да бъде използвана срещу вас по какъвто и да е начин. Това включва подробности като вашето име, адрес, възраст или физически местоположения
 • гарантира, че няма онлайн компрометиращи образи на себе си
 • използване на VPN за всички предавания на данни, което ще шифрова всичките ви комуникации. Това е особено важно, ако използвате горещи точки на wifi на обществени места, тъй като издушването на пакети може да бъде истински проблем в обществените мрежи
 • Добрите VPN мрежи също защитават вашия IP адрес от откриване, тъй като всяка атака на IP регистратор няма да има достъп до вашия истински IP

Както се вижда, doxxing е много реален проблем за всички потребители в интернет, независимо дали те използват интернет редовно или просто имат достъп до мрежата сега и отново от мобилни устройства. Добавянето на защитата на VPN позволява на потребителите да сърфират в интернет безопасно и анонимно и осигурява съществена IP защита, която помага да се предотвратят злонамерени doxxing атаки.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 93