Преглед на Avira

Онлайн сигурността става все по-голяма загриженост в днешно време’Цифров пейзаж. Според Авира’уебсайт, 81% от кражбите на данни се случват в резултат на слаби или откраднати пароли. Там’s безброй решения, предназначени да противодействат на тази нарастваща заплаха, а едно от най-често срещаните решения е софтуер за управление на пароли.


Един от най-важните примери за това е Avira Password Manager. Avira е в състояние да осигури сигурно съхранение, споделяне и управление на пароли за достъпна цена, като същевременно е лесен за използване.

Предимства и недостатъци

Има редица различни предимства и недостатъци при използването на Avira Password Manager, някои от които може да ви засягат, ако’опитвате се да решите кой парола мениджър е най-добрият.

Професионалисти:

  • Синхронизирайте паролите на устройства. Това ви позволява лесно да управлявате всичките си пароли от всяко устройство, където може да се нуждаете от тях.
  • Двуфакторна автентификация. Тази функция ви позволява да добавите допълнителна сигурност към вашите данни за вход, като изискате потвърждение на второ защитено устройство или чрез втори защитен път.
  • Налична е безплатна версия. Това ви позволява да изпробвате продукта, преди да тръгнете да влагате пари в дългосрочен план.
  • Сигурно криптиране. Това пази вашите пароли и други данни в безопасност от злонамерени участници и любопитни очи.
  • Автоматично попълване. Тази функция ви позволява да конфигурирате настройки за автоматично попълване на формуляри за вход, което го прави по-бърз и лесен за влизане.
  • Сигурно генериране на парола. Avira е в състояние да генерира сложни, сигурни пароли, добавяйки към потенциалната сигурност на вашата информация за вход.

Против:

  • Безплатната версия има богат брой реклами и продажби, което прави самото приложение по-бавно и прави безплатната версия малко досадна за използване.
  • Има малка липса на прозрачност при Avira’s услуги. Може да бъде трудно да се намери точна информация за точните стандарти за сигурност, които софтуерът използва, както и ограниченията на безплатната версия.
  • Интересното е, че софтуерът не’изглежда не работи върху Авира’собствен уебсайт.
  • Там’s няма криптирана опция за сигурно споделяне на пароли.

Както виждаме, има редица достойни предимства, компенсирани от няколко малки недостатъци. Това е доста типично и ние’Ще трябва да разгледате по-отблизо Avira Password Manager’s функционалност, ако искаме да добием по-добра представа какво може да предложи.

Технически спецификации

Avira има редица интересни функции и се предлага с добре разработен профил за сигурност. Софтуерът е в състояние да генерира сигурни пароли, както и да ги съхранява с AES-256-битово криптиране, което по същество е нечуплив стандарт. Това означава, че сте спечелили’не трябва да се притеснявате за хакери или други злонамерени актьори, които насилствено ви налагат паролата си.

Клиентът използва a “главна парола” система, която дава на потребителя пълен контрол върху всички останали функции чрез използване на главна парола, която се съхранява в криптирано състояние на Avira’s сървъри. Това е много сигурна настройка и макар че би било хубаво да разполагате с малко повече информация за действителната техническа информация, която стои зад тази функция, тя трябва да бъде достатъчно сигурна, за да улесни ума си.

Avira Password Manager също така позволява на потребителите да създават бележки, заедно с паролите си, или да съхраняват допълнителна информация, или да помагат за проследяване на различни пароли и за какво се използват.

Има и функция за автоматично попълване на онлайн формуляри, позволяваща на потребителите да пропускат досадния процес на въвеждане на информация за вход всеки път, когато искат да влязат някъде. Тази функция се прави още по-удобна от възможността да се синхронизират паролите между устройствата.

Има и онлайн табло за управление, от което потребителите могат да контролират настройките на акаунта си или да управляват паролите си, услугата предлага и разширение за браузър за още по-допълнителна интеграция и удобство.

Безопасен ли е Avira Password Manager?

Големият въпрос, когато става въпрос за безопасността, е нивото на криптиране, използвано от софтуера. Няма смисъл да използвате скъпи или сложни решения за управление на пароли, ако те не съхраняват сигурно вашата информация и пароли.

Както споменахме по-рано, Avira използва AES-256-битово криптиране, което се счита за много сигурно. Няма’t доста повече технически подробности за техните защитни функции, което е малко драг, но нещата, за които имат информация, определено изглеждат законни.

Как да използвате Avira Password Manager

След като имате регистриран акаунт и вие’Избрахте желания от вас план, изтеглянето и инсталирането на услугата е доста лесно. Има и разширения за браузър за IE, Firefox, Chrome и други основни браузъри, което позволява по-лесно интегриране на функциите за автоматично попълване и генериране на парола..

Софтуерът осигурява местни клиенти за Windows, MacOS, iOS и Android. Приложенията за настолни компютри могат да бъдат изтеглени и инсталирани от уебсайта на Avira, докато мобилните приложения се предлагат от съответните им магазини за приложения.

Ценообразуване

Основният пакет за Avira Password Manager е безплатен за цял живот. Функционалността и ограниченията на безплатната версия aren’t особено лесно да се намери на Avira’уебсайт, но можем да сме сигурни, че безплатната версия няма’няма допълнителни функции, които уебсайтът изброява за професионалната версия, до която ще стигнем след секунда.

Друго важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че безплатната версия има много реклами и продажби, които могат да забавят услугата и да я видят досадно за използване.

Avira Password Manager Pro разходи 36,52 долара за годишен абонамент.

Този пакет се предлага с допълнителни функции, като проверка на акаунт, проверка на уебсайт и проверка на паролата. Тези три функции са направени за преглед на ситуацията ви със сигурността, за да добиете добра представа къде може да липсва вашата сигурност. Цената е сравнително стандартна, въпреки че би било хубаво да имате по-евтини планове за без рекламна версия без допълнителните функции на Pro пакета.

Avira Password Manager Vs LastPass

Характеристика Avira Password Manager LastPass
Двуфакторна автентификация да да
Автоматично попълване на уеб формуляри да да
Доклад за силата на паролата Не да
Сигурно споделяне Не да
Синхронизация на различни устройства Да, между Windows, MacOS, iOS и Android Да, между Windows, MacOS, iOS и Android

Препоръчително четене:

Най-добри мениджъри на пароли

Avira Phantom VPN преглед

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 3