Надзор менаџера лозинки


Шта је чувар? Кеепер је управитељ лозинки у облаку који вам може помоћи да створите јаче лозинке и да их заштитите. Кеепер је такође дигитални трезор у који можете чувати лозинке, податке за пријаву, датотеке, податке о кредитној картици и други поверљиви дигитални садржај.

Овај Кеепер преглед размотриће предности и недостатке Кеепер-а, техничке спецификације и сигурносне карактеристике. Ми’Такође ћемо погледати алтернативе Кеепер и прећи на то како да користим Кеепер на разним платформама.

За и против Кеепер-а

Велика предност Кеепер је његова велика компатибилност. Ради са Виндовс, мацОС, Андроид, иОС, Киндле и Линук. Постоје и проширења за Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге и Интернет Екплорер.

Остале високе тачке укључују двофакторску аутентификацију и сигурно дељење лозинке. Алат је прилично јефтин. Такође имају 24/7 подршку.

Иако управитељ лозинки омогућава попуњавање веб обрасца, функција је ограничена. Још једна мана је да ако не’попут Кеепер-а, може бити тешко променити нову. Ни интерфејс није његов форте. Иако је дизајн сада бољи него што је био некада. Међутим, то би ипак могло искористити одређено побољшање.

Техничке спецификације

Кеепер захтева иОС 9.0 или новије верзије, Виндовс 10 верзије 15063.0 или новију, Андроид 4.4 или новију, ОС Кс 10.10 или новије верзије. Такође ће радити на новијим верзијама Линук и Блацкберри уређаја.

Са екстензијама за најпопуларније прегледаче, Кеепер можете користити са већином уређаја које имате.

Кеепер алтернативе

Иако је Кеепер одлична апликација у целини, постоје неке друге запажене алтернативе које можете користити уместо њега.

ЛастПасс је још један изузетно популаран менаџер за лозинке. То’је бесплатан, поуздан и једноставан за употребу. ЛастПасс има много истих функција као Кеепер, укључујући 2-факторску аутентификацију, генератор лозинки, сигурно дељење и врхунско шифровање.

Друга опција је Дасхлане, који је још један менаџер лозинки који има бесплатну верзију. Обоје имају одличне сигурносне карактеристике попут двофакторске аутентификације, сигурносних тестова, једностраног шифрирања и генератора лозинки.

Кеепер је бољи за породице, али Дасхлане и ЛастПасс имају више могућности за посао. Трећа опција је 1 лозинка. То’такође је менаџер лозинки темељен на облаку који је одличан за породице и предузећа, али мање идеалан за поједине кориснике. 1пассворд садржи солидну енкрипцију, сигуран трезор, дељење датотека и лозинки (породичне и тимске верзије) и генератор лозинки.

Кеепер вс ЛастПасс

Голман ЛастПасс
Двофакторна аутентификација да да
Аутоматско попуњавање веб образаца Да (донекле ограничено) да
Извештај о јачини лозинке да да
Сигурно дељење да да
Синхронизација Само за плаћене планове!
Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Киндле, Линук, Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге и Интернет Екплорер
МацОС, Виндовс, Линук, Цхроме

Кеепер вс Дасхлане

Голман Дасхлане
Двофакторна аутентификација да да
Аутоматско попуњавање веб образаца Да (донекле ограничено) да
Извештај о јачини лозинке да да
Сигурно дељење да да
Синхронизација Само за плаћене планове!
Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Киндле, Линук, Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге и Интернет Екплорер
МацОС, Виндовс, иОС, Андроид, Линук, Цхроме

Прочитајте наш цео ЛастПасс преглед и Дасхлане преглед за више информација.

Како се користи Кеепер

ти’Желите да онемогућите менаџер лозинки уграђен у ваш прегледач пре него што га употребите трећу страну. Голман’на веб локацији постоји сјајан детаљни водич о инсталирању апликације Кеепер. То’Ја ћу овако боље радити.

Једном ти’ако сте инсталирали Кеепер на ваш уређај, први корак је поставите главну лозинку. Желите супер јаку лозинку, јер су управитељи лозинки сигурни колико и главна лозинка. Трака ће се појавити када откуцате лозинку која ће указивати на релативну снагу лозинке коју сте изабрали.

Онда ћеш креирати сигурносна питања касније можете користити ако требате да вратите сигурносне копије или поставите Кеепер на нове уређаје. Кликните на Региструј се.

Сада можете лако да преузмете Кеепер са својих мобилних уређаја. Само преузмите Кеепер апликацију из Плаи Сторе-а или иОС Апп Сторе-а. Унесите своју адресу е-поште и главну лозинку за синхронизацију уређаја.

Затим можете да креирате фасцикле и подмапе у које можете сместити лозинке и датотеке. Да бисте креирали нову фасциклу, изаберите Створи ново. То’Могуће је бирати између обичне фасцикле или заједничке мапе.

Како функционише снимање и поновно постављање лозинке

Чувар хвата лозинке када се пријавите на нову веб локацију. Када се открије екран за пријаву, појавиће се скочни прозор са захтевом да створите нови запис. Стварање новог записа спремиће податке за пријаву у Кеепер.

Када поново посетите локацију, подаци за пријаву ће се аутоматски попунити. Ово ће радити са стандардним страницама за пријаву, али победило је’не радите поуздано на нестандардним страницама за пријаву. Ако снимање лозинке нема’Ако не радите аутоматски, можете покушати да кликнете икону закључавања и ручно ухватити лозинку.

Безбедносне функције

Кеепер нуди бројне корисне сигурносне функције. Кеепер је провајдер заштите од нуле знања који шифрира податке на нивоу уређаја, а не на нивоу сервера. Нема података сачуваних у обичном тексту. Шифровање које користе је 256-битни АЕС, што је једна од најбољих и најпопуларнијих опција шифрирања. Друга заштитна карактеристика коју имају је мултифакторна аутентификација. Супер ствар о Кеепер-у је да само корисник може да дешифрује податке, а Кеепер то не може. Опоравак рачуна такође додаје додатну сигурност. Као у случају већине менаџера лозинки, ипак је квалитет ваше главне лозинке важан.

Дељење

Помоћу Кеепер-а можете сигурно делити лозинке са другим корисницима Кеепер-а. Да бисте делили лозинке или друге записе, морате да унесете другог корисника’е-адреса. Чувар ће моћи да препозна да ли имејл одговара неком другом кориснику Кеепер-а. Други корисник ће након тога добити обавештење у својој пошти. Можете га подесити тако да датотеку дели само са корисником или им можете доделити могућност уређивања и дељења датотеке. Такође можете направити и друге кориснике власника записа. Ако желите да делите датотеке са више корисника, такође имате могућност креирања заједничке мапе.

Приступ за хитне случајеве

Један од потенцијалних недостатака сигурних менаџера лозинки је да је контрола чврсто уз корисника. Ето’вероватне информације у трезору које би корисник желео да подели са породицом ако их прође. Кеепер вам омогућава да одобрите до пет корисника заштите у хитним случајевима. Изаберите пет чланова породице или пријатеља којима верујете и додајте њихове е-поруке. Можете опозвати приступ ако покушају да приступе вашем налогу док сте ви’још увек сам жив. ти’Добићете обавештење на вашу е-пошту ако неко други осим вас приступи вашем налогу.

Све у свему, Кеепер је један од најпоузданијих и најсигурнијих менаџера за лозинке на тржишту. Недавна ажурирања су учинила управитеља лозинки још бољим него што је то био случај при првом покретању. То’је једноставан за употребу, компатибилан са многим различитим уређајима и јефтин.

Препоручено читање:

Најбољи менаџери лозинки

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

58 + = 64

map