Авира Ревиев

Онлине сигурност данас постаје све већа брига’дигитални пејзаж. Према Авири’На веб страници, 81% крађе података догађа се као резултат слабих или украдених лозинки. Ето’с безброј решења која су осмишљена у циљу сузбијања ове растуће претње, а једно од најчешћих решења је софтвер за управљање лозинкама.


Један од најважнијих примера тога је Авира Пассворд Манагер. Авира је у стању да обезбеди сигурно чување, дељење и управљање лозинком за приступачну цену, а истовремено је лака за коришћење.

За и против

Коришћење Авира Пассворд Манагер-а има неколико различитих предности и недостатака, од којих би неки могли да вас забрину ако’покушавате да одлучите који је менаџер лозинки најбољи.

Прос:

  • Синхронизујте лозинке на свим уређајима. То вам омогућава да лако управљате свим својим лозинкама с било којег уређаја на којем бисте их могли затребати.
  • Двофакторна аутентификација. Ова функција омогућава вам да додате додатну сигурност својим подацима за пријаву захтевањем потврде на другом безбедном уређају или преко другог сигурног пута.
  • Доступна је бесплатна верзија. То вам омогућава да тестирате производ пре него што одложите новац на дугорочни план.
  • Сигурно шифровање. Ово чува ваше лозинке и друге податке у сигурном случају од злонамерних актера и знатижељних очију.
  • Аутоматско пуњење. Ова функција омогућава конфигурисање поставки за аутоматско попуњавање образаца за пријаву, чинећи је бржом и лакшом за пријаву.
  • Сигурно генерисање лозинке. Авира је у стању да генерише сложене, сигурне лозинке, додајући потенцијалну сигурност вашим подацима за пријаву.

Цонс:

  • Бесплатна верзија има огроман број огласа и продајних места, што апликацију чини споријом, а бесплатну верзију чини мало досадном за употребу.
  • Постоји мали недостатак транспарентности код Авире’с услуге. Може бити тешко пронаћи тачне информације о тачним безбедносним стандардима које софтвер користи, као и ограничењима бесплатне верзије.
  • Занимљиво је да софтвер нема’изгледа да не дјелује на Авиру’сопствену веб страницу.
  • Ето’нема шифроване опције сигурне дељења за лозинке.

Као што видимо, постоји низ достојних предности, које надокнађује пар мањих недостатака. То је прилично типично, и ми’Морат ћете детаљније погледати Авира Пассворд Манагер’функционалност ако желимо да добијемо бољу представу о томе шта може да понуди.

Техничке спецификације

Авира има бројне занимљиве карактеристике и има добро развијен сигурносни профил. Софтвер може да генерише сигурне лозинке, као и да их ускладишти са АЕС-256-битном енкрипцијом, што је у основи нераскидиви стандард. То значи да сте победили’не треба бринути да ће хакери или други злонамерни актери натерати вашу лозинку.

Клијент користи а “главна лозинка” систем, који кориснику даје потпуну контролу над свим осталим функцијама помоћу матичне лозинке, која се чува у шифрованом стању на Авири’с сервери. Ово је врло сигурно постављање, а иако би било лепо имати мало више информација о стварним техничким информацијама које стоје иза ове функције, требало би да буде довољно сигурно да бисте своје мисли олакшали.

Авира Пассворд Манагер такође омогућава корисницима да стварају белешке уз своје лозинке, било да чувају додатне информације или да помогну да прате различите лозинке и за шта се користе..

Постоји и могућност аутоматског попуњавања интернетских образаца, омогућавајући корисницима да прескоче заморни процес уписивања података за пријаву сваки пут када се негде желе пријавити. Ова функција је још погоднија могућношћу синхронизације лозинки између уређаја.

Постоји и мрежна контролна табла са које корисници могу да контролишу подешавања налога или управљају својим лозинкама, услуга такође нуди екстензију прегледача за још већу интеграцију и практичност.

Је ли Авира Пассворд Манагер сигуран?

Велико питање када је у питању сигурност је ниво шифрирања који софтвер користи. Нема смисла користити скупа или компликована рјешења за управљање лозинком ако на сигурно не чувају ваше податке и лозинке.

Као што смо раније поменули, Авира користи АЕС-256-битну енкрипцију, за коју се сматра да је веома сигурна. Нема’т пуно више техничких детаља о њиховим безбедносним карактеристикама, што је помало потешкоће, али ствари о којима имају информације дефинитивно изгледа легално.

Како се користи Авира Пассворд Манагер

Једном када имате регистрован налог и ви’Изабрали сте жељени план, преузимање и инсталирање услуге је прилично једноставно. Постоје и проширења за прегледач за ИЕ, Фирефок, Цхроме и друге главне прегледаче, што омогућава лакшу интеграцију функција аутоматског попуњавања и генерисања лозинке..

Софтвер пружа локалним клијентима за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид. Апликације за радне површине могу се преузети и инсталирати са веб локације Авира, док су мобилне апликације доступне у одговарајућим продавницама апликација.

Цене

Основни пакет за Авира Пассворд Манагер је бесплатан за живот. Функционалност и ограничења бесплатне верзије нису’На Авири се није лако наћи’веб странице, али можемо бити сигурни ако претпоставимо да бесплатна верзија не постоји’нећу имати додатне функције које веб локација приказује за про верзију, на коју ћемо доћи у секунди.

Још једна битна ствар која се мора напоменути је да бесплатна верзија има пуно огласа и додатних огласа који могу успорити услугу и учинити их неугодним за коришћење.

Трошкове Авира Пассворд Манагер Про 36,52 УСД за годишњу претплату.

Овај пакет долази са додатним функцијама, као што су Провера налога, Провера веб локације и Провера лозинке. Ове три карактеристике направљене су за преглед ваше безбедносне ситуације како би стекли добру представу о томе где вашој безбедности можда недостаје. Цена је прилично стандардна, мада би било лепо имати јефтиније планове за верзију без огласа без додатних карактеристика Про пакета.

Авира Пассворд Манагер Вс ЛастПасс

Карактеристике Авира Пассворд Манагер ЛастПасс
Двофакторна аутентификација да да
Аутоматско попуњавање веб образаца да да
Извештај о јачини лозинке Не да
Сигурно дељење Не да
Синхронизација на различитим уређајима Да, између Виндовс-а, МацОС-а, иОС-а и Андроид-а Да, између Виндовс-а, МацОС-а, иОС-а и Андроид-а

Препоручено читање:

Најбољи менаџери лозинки

Авира Пхантом ВПН преглед

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

73 − 67 =

map