Revizuirea RoboForm a managerului de parole


Actualizat la 12.12.2019

Una dintre cele mai enervante părți ale experienței web este să urmărești toate parolele tale. Se pare că fiecare cont și site web pe care îl utilizați necesită unul în zilele noastre. Din fericire, acolo’este o soluție pentru această problemă sub forma unui manager de parolă. Iar RoboForm este unul dintre cele mai bune disponibile astăzi.

În această recenzie RoboForm, vom analiza avantajele și contra, prețurile și specificațiile tehnice. Vom parcurge, de asemenea, modul de pornire a RoboForm și vom compara serviciul cu unele alternative populare - LastPass și Dashlane.

Specificații de securitate și tehnice

Vom începe revizuirea noastră RoboForm trecând peste caracteristicile sale de securitate. Administratorul de parole RoboForm folosește criptarea AES-256 de grad militar și trimite date prin TLS / SSL. Aceasta înseamnă că’s super-duper greu pentru a decripta parolele.

Dacă nu a fost asta’suficient, datele dvs. trec prin hashing PBKDF2 nu o dată, nu de două ori, ci de câteva mii de ori, prevenind atacurile de forță brută. Și pentru a pune un cireș de siguranță, RoboForm este un furnizor de cunoștințe zero și nu are idee cum arată acele parole, inclusiv parola principală. Prin urmare, dacă îl uitați pe acesta din urmă, singura șansă de a recâștiga accesul este prin intermediul contactului dvs. de urgență.

RoboForm acceptă autentificarea cu doi factori, dar ea’s oprit în mod implicit și este posibil ca utilizatorii să nu fie la curent cu această opțiune din cauza interfeței de utilizator supraîncărcate. Puteți alege e-mailul, telefonul sau Google Authenticator ca al doilea factor.

RoboForm funcționează pe macOS 10.10 și versiuni ulterioare, iOS 8.0 sau o versiune ulterioară, Windows Vista și versiuni ulterioare sau Android 4.1.3 sau o versiune ulterioară. Există, de asemenea, extensii de browser pentru Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge și Internet Explorer 8+, care pot acționa ca versiuni de sine stătătoare dacă aplicația nu este instalată.

RoboForm este actualizat constant, cu jurnalul de versiuni care prezintă corecții și funcții noi la fiecare una sau două luni. Există versiuni localizate pentru multe limbi, inclusiv spaniolă, germană, rusă și japoneză, printre altele.

Caracteristici

Acest serviciu are capacități excelente de sincronizare, moștenire digitală și completare de formulare web. Importul și exportul secretelor de la alți manageri de parole sau de la un CSV este ușor, iar exportul lucrurilor dvs. RoboForm în CSV este o bucată de tort.

Versiunea plătită are, de asemenea, o caracteristică de partajare securizată, care vă permite să dați acces la intrări separate sau directoare de parole întregi. Înseamnă că puteți seta o listă de persoane care vor putea să vă acceseze contul dacă rămâne inactiv pentru perioada preferată, variind de la douăsprezece ore până la o lună.

RoboForm are un generator de parole, dar acesta’nu sunt deosebit de bune. În timp ce poate genera parole de diferite lungimi folosind diferite tipuri de caractere pentru dvs., multe alte generatoare pe care le-am folosit au creat parole mai bune. Din fericire, produsul are și un centru de securitate util care vă ajută să identificați potențialele puncte slabe ale parolelor.

Interfața ar putea folosi și unele actualizări - it’este un pic supraîncărcat și nu este intuitiv, ceea ce ar putea fi evident pentru cei noi în activitatea de administrare a parolelor. De asemenea, ar putea beneficia de mai multe butoane pentru sarcini simple, precum unul pentru partajarea parolelor sau crearea unui nou folder și mai puține butoane pentru setări care nu înseamnă nimic pentru un utilizator de zi cu zi.

In timp ce noi’am lăudat capabilitățile de sincronizare pe toate dispozitivele, această caracteristică devine disponibilă numai după ce obțineți o versiune plătită a managerului de parole RoboForm, la fel ca pentru suportul live chat și backupul datelor de cont.

Versiunile recente au îmbunătățit considerabil performanța generală a RoboForm, dar lipsa actualizărilor majore l-a împiedicat să depășească unii dintre concurenții săi care au trecut prin reviziile de software ale clienților..

Cum se utilizează RoboForm

La fel ca în cazul majorității administratorilor de parole bazate pe cloud, primul pas este crearea unui cont online. Pe pagina de descărcare de pe site-ul RoboForm, veți vedea o listă cu diferite dispozitive. Alegeți dispozitivul pe care doriți să îl descărcați produsul.

Instalarea este foarte simplă. După ce l-ai descărcat și instalat, vei găsi, de asemenea, o grămadă de tutoriale video utile, care vor face configurația inițială mult mai simplă.

Cu contul creat și aplicația instalată pe dispozitivul dvs., puteți importa parole și puteți începe să adăugați altele noi. Veți dori să dezactivați orice funcții de captare și administrare a parolelor care sunt în setările implicite ale browserului. Acestea pot interfera cu RoboForm.

La lansarea RoboForm, veți vedea un meniu în partea stângă cu opt categorii: Identități, Aplicații, Safenote, Contacte, Marcaje, Logare, Toate și Partajat. Puteți organiza datele stocate în foldere și subfoldere, precum și să partajați și să trimiteți articole cu destinatarii la alegere.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu RoboForm și interfața sa, asistența live (9:00 - 18:00 ET) este, din păcate, doar pentru clienții Premium. Acolo’este un manual inițial pe care îl recomandăm să citiți, dar trimiterea unui e-mail pentru asistență este în regulă, deoarece răspund destul de rapid, chiar și pentru deținătorii de conturi fără prioritate.

Preturi RoboForm

RoboForm are o versiune plăcută gratuită, care poate fi suficientă pentru utilizatorii cu un singur dispozitiv și fără prieteni pentru a adăuga ca un contact de urgență. Pentru restul, noi’Ați recomanda planul de 1,99 USD / lună Pretutindeni sau versiunea familiei de 3,98 USD / lună pentru cinci utilizatori, ambele plătite anual. Acea’este mai ieftin decât LastPass sau Dashlane.

Planul de afaceri începe de la 3,35 USD / lună, facturat o dată pe an. Acolo’este o garanție de returnare de 14 zile pentru maximum 30 de utilizatori.

Plata este posibilă cu cardul de credit, PayPal și chiar un cec de hârtie USD sau o comandă banală.

Alternative RoboForm

Două produse similare cu RoboForm sunt Dashlane și LastPass. Dashlane și LastPass sunt puțin mai scumpe, dar sunt ambii manageri de parole foarte respectați.

Dashlane are versiuni gratuite, dar acesta’este foarte limitat în ceea ce privește caracteristicile sale. LastPass are o versiune gratuită, care este mult mai funcțională. Cei trei vă vor oferi securitate la cel mai înalt nivel. Dashlane este în special mai scump, dar asta’s deoarece vine cu o caracteristică VPN.

RoboForm vs LastPass

RoboForm LastPass
Autentificare cu doi factori da da
Completarea automată a formularelor web da da
Raport de putere al parolei da Raport de rezistență simplă. Funcția Provocare securitate disponibilă
Partajare sigură Da, versiunea plătită da
Sincronizare Windows, MacOS, iOS, Android, Chrome OS Windows, MacOS, Linux, iOS, Android

RoboForm vs Dashlane

RoboForm Dashlane
Autentificare cu doi factori da da
Completarea automată a formularelor web da da
Raport de putere al parolei da da
Partajare sigură Da, versiunea plătită da
Sincronizare Windows, MacOS, iOS, Android, Chrome OS Windows, MacOS, iOS, Android

Linia de jos

RoboForm este o alegere bună dacă căutați o alternativă pentru administratorii de parole cu nume mari, care este puțin mai ieftină. S-ar putea să nu fie toată lumea’s manager de parolă, dar cei cărora le place să tinker cu setări avansate vor găsi RoboForm’s ferestrele și filele un loc de joacă de care să te bucuri.

RoboForm se bucură de securitate la cel mai înalt nivel și le permite utilizatorilor posibilitatea de a se sincroniza pe toate dispozitivele, însă va trebui să obțineți versiunea premium pentru a aprecia ceea ce acest manager de parole are cu adevărat de oferit. Și atunci când va obține în cele din urmă mult-nevoie de reproiectare a interfeței utilizator, atât LastPass, cât și Dashlane vor avea un concurent cu adevărat formidabil.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 52