ИПВанисх листа сервера

Многи ВПН провајдери поносно наводе да њихов сервер рачуна на својој почетној страници, јер у већини случајева то јесте’Скраћеница за одличан квалитет. Сугерише да је провајдер посебно добар у деблокирању гео-ограниченог садржаја (мислите на Нетфлик) и заобилажењу строгих филтера садржаја на репресивнијим територијама (мислите да је Кина)


ИПВанисх се не разликује. Пре тебе’Ако се померите до дна почетне странице, провајдер вас радосно обавештава да поседује 1.300 анонимних сервера. Већина његових сведочења, укључујући и једног из ТецхРадар, такође појачавају идеју да ИПВанисх пружа сјајно ВПН искуство путем огромне флоте сервера.

Међутим, иако је овде важна количина, то јесте’с квалитетом стварних сервера који на крају чини разлику. Из тог разлога ми’поновно погледајте ближи списак сервера ИПВанисх да вам открије колико су заправо снажни и добро позиционирани његови сервери.

Колика је листа сервера ИПВанисх?

Флота ИПВанисх сервера има укупно 1310 сервера у приватном власништву (тј., Нема виртуелних или ’фалсификат’ сервери). Ови сервери су распоређени на 75 локација у 50 земаља.

Изван контекста, ово изгледа импресивно. Међутим, 50 земаља је мало ниже за врхунски ВПН. На пример, Астрилл ВПН нуди само четвртину сервера које ИПВанисх поседује, али они то имају’проширили су се на више од 60 држава, што стога пружа јачи домет.

Астрилл је такође познат као један од најбржих ВПН провајдера на тржишту, што даје додатно веровање аргументу да је мање често више када је реч о ВПН серверима. Као такви, ми’ући ћемо у бројеве да видимо колико добро ИПВанисх стварно функционише у том погледу.

Ширење листе ИПВанисх сервера

Као што смо споменули, ИПВанисх износи 1310 сервера. Од тога је 678 само у Северној Америци, а 468 у Европи. Комбиновано укупно представља 87% њихове целе листе сервера.

Ово оставља мање од 200 сервера за преосталих 14 земаља, који су подељени у следеће регионе:

  • Централна и Јужна Америка: 23 (1.7%)
  • Оцеаниа: 70 (5,3%)
  • Азија: 61 (4.7%)
  • Африка и Блиски Исток: 10 (0,8%)

Као што видите, ИПВанисх сервери су јако учитани на тржиштима енглеског језика у Аустралији и Новом Зеланду.

Провајдер има нижу концентрацију сервера у Азији и Океанији (10%) од НордВПН (15,4%), такође губећи од укупног износа.

Сви сервери из Јужне Америке били су лоцирани у југоисточном Бразилу (Рио де Јанеиро и Сао Пауло), па смо били срећни што ИПВанисх додаје Цолумбиа на списак који делује као веза са Костариком.

Нажалост, још увек нема сервера између Јужне Африке и Израела, на удаљености већој од 7.500 км док врана лети. Заправо, чак је и сервер у Сао Паулу ближи, упркос томе што их је одвојио Атлантски океан.

Популација у Африци и Јужној Америци обично није довољно густа да би ВПН провајдери тамо могли да купе стотине сервера, али то није тако’т значи, корисници у овим регионима немају’уопште не заслужујем ВПН сервер.

За поређење, иако Астрилл има мање сервера од ИПВанисх-а, они су равномерније постављени широм Јужне Америке, побољшавајући општи приступ.

Закључно, ИПВанисх пружа врло малу покривеност корисницима ван Северне Америке и Западне Европе. Корисници у мање заступљеним регионима могу имати проблема са проналажењем поузданог сервера у близини. А ако се тај сервер сруши, ту’Бићу врло мале шансе за резервну копију.

ИПВанисх брзина сервера

Ево’где је горњи проблем заиста у игри. Брзо смо тестирали бројне ИПВанисх сервере - умрежавајући их са рецензијама корисника за већу величину узорка - и пронашли смо заједнички консензус: ИПВанисх је бескористан осим ако’физички сте близу једног од њихових сервера.

Сад кад и ти су близу својих сервера, ИПВанисх пружа неке заиста пристојне брзине везе. Испитујући из Велике Британије, установили смо да је већина сервера у западној Европи поуздана.

Међутим, ово се одустало након што смо стигли до источноевропских сервера, попут Пољске. Слично томе, амерички сервери пружили су нам око четвртине наше интернетске везе, а сервери у источној Азији су за нас били позитивно бескорисни.

За поређење са другим регионима: Велика Британија и САД су ближе удаљености између бразилског и костаричког сервера; мало већа удаљеност раздваја САД и Јапан него између јужноафричких и израелских сервера.

Изгледа да је за мање заступљене регионе листа сервера ИПВанисх углавном безнадежна.

ИПВанисх сервери и стриминг

ИПВанисх углавном ради на дељеним ИП адресама, што олакшава анти-ВПН услуге као што су Нетфлик и ББЦ иПлаиер да примете да ви’користите проки.

Је н’увек је немогуће заобићи гео-ограничења користећи дељени ИП - само питајте ЕкпрессВПН - али то’вероватно је добар разлог зашто ИПВанисх уопште не може заобићи ова ограничења.

Чак и ако сте имали среће са сервером прилагођеним Нетфликом, брзине на удаљеним серверима су тако слабе да не би било’не могу имати никакву смисао у стварном покушају да гледам било шта.

ИПВанисх сервери и торрент

На папиру је ИПВанисх заправо прилично добар за бујице. П2П је подржан на свим серверима, а провајдер нуди СОЦКС5 проки као стандард - а обе ове функције су кључне за ВПН подршку.

Ако будете тестирани, омогућава брзе бујице без пропуштања било каквих података. Корисници у западној Европи могу се радовати вртоглавих 98 сервера у торент пријатној Холандији, као и додатних 10 у Шпанији који су обезбеђени као резервна копија.

Наравно да је’с тамо где падне назад; ИПВанисх’Подршка за бујице углавном је резервисана за кориснике из западне Европе. Ипак, у овој фази смо’само сам срећан када видим да је ИПВанисх листа сервера добра нешто, шта год да је.

Закључак

Корисници ће вјероватно разговарати на ИПВанисх-у’недостатак способности да заобиђу међународна гео-ограничења, а она изван Западне Европе и Северне Америке могу се супротставити потпуном недостатку покривености сервера у својим регионима. Ипак, ако сте западноевропски корисник коме треба додатна заштита од торрента, ИПВанисх би несумњиво могао бити поуздана опција за ваше потребе.

Препоручено читање

ИПВанисх преглед

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 57