Popis poslužitelja vjetropisa

Velika flota poslužitelja obično je jasan pokazatelj da će pružatelj VPN-a ponuditi sjajnu uslugu. Na primjer, NordVPN u svoje ime ima preko 5000 servera u privatnom vlasništvu, a ExpressVPN ima poslužitelje u 90+ zemalja. Ovi davatelji poznati su po svojim velikim brzinama, kao i po sposobnosti da zaobiđu geo-ograničenja i filtriranje sadržaja.


I NordVPN i ExpressVPN s ponosom navode da se broj njihovih poslužitelja nalazi na vrhu njihovih početnih stranica, a mnogi drugi VPN davatelji s velikim brodovima poslužitelja to čine isto. Windscribe, s druge strane, ne. Najjednostavnije objašnjenje je da njegov status lokacije ukupno uključuje malo više od 480 poslužitelja.

Ali složeniji razlog je taj što Windscribe zna da brojanje poslužitelja nije toliko važno koliko možda mislite. Iako je obilje poslužitelja ključno za poslovanje NordVPN i ExpressVPN, to ne funkcionira’ispričati cijelu priču. Mnogi davatelji usluga koriste virtualne (“lažan”) poslužitelje, pokreću poslužitelje slabijeg učinka ili ih postavljaju na neugodna mjesta.

Kao takvi i mi’idem kopati znatiželjni slučaj Windscribea da vidim da li’uistinu pamet s flotom svojih poslužitelja ili ima li pravo biti sramota zbog malog broja.

Koliki je popis poslužitelja Windscribe?

Da budemo precizni, Windscribe VPN posjeduje 480+ poslužitelja. Dobra stvar je što su sve to ‘stvaran’ poslužitelji, a ne virtualni. Poslužitelji su raspoređeni na više od 100 lokacija u 60+ zemalja.

To’Ovdje popis liste poslužitelja Windscribe počinje izgledati impresivnije. IPVanish, na primjer, ima preko 1300 poslužitelja, ali oni su rašireni u samo 50+ zemalja. Slično tome, TorGuard ima preko 3000 servera raspoređenih u više od 50 zemalja - dvadeset puta više od poslužitelja, a opet manje zemalja..

Windscribe, dakle, počinje prisjećati drugog pružatelja VPN-a: Astrill VPN koji ima malo više od 320 poslužitelja, ali s većim brojem distribucija nego što nudi većina pružatelja usluga i, što je najvažnije, većim brzinama. pustiti’Pogledajte detaljnije širenje Windscribe-a’s poslužiteljima da vide koliko je to optimizirano u tom pogledu.

Širenje popisa poslužitelja Windscribe

Davatelji VPN-a koji se bave tržištima na engleskom jeziku obično poslužuju svoje servere u Sjevernoj Americi i Europi, a Windscribe se ne razlikuje. Ukupno, 60% zemalja poslužitelja nalazi se u tim regijama.

Dobra vijest je da Windscribe ostavlja više poslužitelja za ostatak svijeta nego većina VPN davatelja. Lider industrije NordVPN ima u potpunosti 68% zemalja servera u Sjevernoj Americi i Europi, dok IPVanish ima 69%.

Da bi malo više razbio brojeve, Windscribe dijeli svoje države poslužitelja kao takve:

  • Sjeverna Amerika: 3 (5%)
  • Europa: 33 (56%)
  • Azijsko-pacifički: 12 (20%) |
  • Južna Amerika: 3 (5%)
  • Bliski Istok, Indija i Afrika: 7 (12%) |

To’S tim se može tvrditi da Windscribe ima jednu od trenutno najrasprostranjenijih baza servera na tržištu danas.

Jedina ozbiljna zabrinutost je što su afrički poslužitelji ili na sjeveru (Tunis), ili u južnoj (Južnoj Americi), što većinu podsaharske Afrike - gotovo milijardu ljudi - ostavlja bez dostojnog pristupa poslužiteljima.

Ipak, to’Vrijedno je imati na umu da je Windscribe relativno novi dobavljač VPN-a, i činjenica da već ima tako pristojan širenje, tako da je rano u razvoju bio dobar za budućnost. Sljedeći je korak naravno vidjeti koliko su zapravo dobri ti poslužitelji.

Brzina poslužitelja zapisivanja

Naše vlastito iskustvo s Windscribe poslužiteljima je da oni omogućuju stalne brzine veze na čitavoj ploči, a nije’t dok nismo stigli do tokijskih servera (testiranje iz Velike Britanije) da smo počeli imati problema s brzinom.

Testirali smo Windscribe VPN u više navrata tijekom dana kako bismo osigurali da nam je dobro’Sretan sam prvi put i vidio sam slične rezultate u svakoj instanci.

Da bismo bili dvostruki sigurni, savjetovali smo se i s nekim korisničkim recenzijama s cijelog weba, gdje su stvari postale zanimljive. Čini se da su svi imali potpuno jedinstveno iskustvo s Windscribeom; Bilo je to u potpunosti prosječno, munjevito ili bolno sporo.

Što svi mogla složio se, doduše, bio taj Windscribe’brzine poslužitelja bile su stalno, prosječno brze ili spora. To je odgovaralo našim vlastitim iskustvima, koja su, kao što je spomenuto, vidjela ujednačene (dobre) brzine na širokom rasponu poslužitelja.

To je dobro za regije u kojima Windscribe ima manju pokrivenost i pruža nam veliko povjerenje u ovog VPN pružatelja usluga’s popis poslužitelja.

Windscribe poslužitelji i streaming

Na svojim redovitim poslužiteljima Windscribe nije sjajan kandidat za pokušaj zaobilaženja geo-ograničenja na streaming web lokacijama kao što su Netflix ili BBC iPlayer.

Srećom, Windscribe ima četiri specijalna poslužitelja za Netflix. Nazivaju se WINDFLIX, a temelje se u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Japanu.

S druge strane, Windscribe može deblokirati samo BBC iPlayer sa statičkom IP adresom, što košta dodatnih 2 USD mjesečno. Bilo kako bilo, ipak, usluga’Sposobnost za strujanje sadržaja na tim web-lokacijama trebala bi biti dovoljno pouzdana da iskusi Ultra HD kvalitetu videozapisa.

Windscribe servere i bujice

Windscribe omogućuje P2P umrežavanje na svim, osim tri njegova poslužitelja: Indiji, Rusiji i Južnoj Africi.

To se vraća problemu koji smo imali ranije u vezi s nedostatkom pokrivenosti u subsaharskoj Africi. Korisnici u Južnoj Africi jedva mogu upotrijebiti Windscribe za bujice uopće ako ih nema’spremni ste se povezati s serverom udaljenim više od 6.000 km (najbliži Tunis).

Naravno, veze Windscribe obično su stabilne bez obzira na udaljenost između vas i poslužitelja. Ali 6000 km će ipak uzrokovati značajan pad brzine bez obzira na sve.

Iako je Windscribe VPN možda pristojan izbor za bujice obožavatelja u regijama s boljom pokrivenošću, mnogi će afrički korisnici ostati na hladnom.

Zaključak

Iako Windscribe danas ima jedno od najrazmjerenijih flota golih metala na tržištu, ti poslužitelji nisu bez svojih problema. Na primjer, puno ovisi o tome da WINDFLIX poslužitelji ostanu aktivni, a nedostatak bujice podrške na ključnim mjestima može biti provala posla.

Unatoč tome, što se tiče ukupne dosljednosti u pogledu performansi i dostupnosti, Windscribe je svakako dostojan izbor za korisnike u regijama koje zadovoljavaju..

Preporučena čitanja

Pregled vjetropisa

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6