Заливането на поредици в Сингапур е незаконно?


Тъй като Сингапур е силно развита страна в Южна Азия, която разполага с интернет инфраструктура от най-ново поколение, която може би е една от най-добрите в света днес’статията е насочена към измъчването на почитатели, живеещи там. Позволявам’Започнете с основите.

Нелегалните потоци са в Сингапур?

TL; DR: Не.

Въпреки това, там’s предостережение за това: всичко зависи от това, което вие’отново изтегляне.

Тъй като технологията Peer to Peer aka P2P е по същество онлайн платформа за споделяне на файлове, единственото нещо, което може да ви затрудни в Сингапур, е естеството на съдържанието. Ако източникът на материал е кошер и лицето, което качи съответното онлайн съдържание, има разрешение от собственика на авторските права да го направи,’s всички еднорози и дъги.

Бъдете в безопасност, докато torrenting Започнете с един от най-добрите VPN за торентинг: ExpressVPN ▸

Най-мощният VPN на пазара покрива всички torrenter’s нужди от скорост и сигурност.

NordVPN ▸

Не само най-бързият VPN в момента, но и този, който има някои страхотни оферти за потребителите.

CyberGhost ▸

Евтин и удобен за потребителя - CyberGhost предлага страхотен списък със сървъри и добри P2P възможности.

Торенти в Сингапур

Тъй като ние’Вече отговорих на въпроса “е торент незаконни в Сингапур,” позволявам’s хвърлете бърз поглед върху историята на порой в страната. Тъй като Сингапур е една от най-технологично развитите страни в света, с по-голямата част от домакинствата, свързани с интернет чрез широколентова връзка, торент и обмен на файлове като цяло са много популярни. Според официалните данни най-малко половината от населението (един от двама интервюирани хора) не’нямам а “морален въпрос” с изтегляне на защитено с авторски права съдържание чрез торент.

Въпреки това’смешно е да науча, че 80 процента или 4 на 5 сингапурци твърдят, че зачитането на интелектуалната собственост е важно, според Службата за интелектуална собственост на Сингапур’последно проучване. Torrenting е голямо нещо в Сингапур поради два основни факта: пламтящи високи скорости на интернет и огромен брой безплатни / отворени (следователно анонимни) точки за безжичен интернет достъп, достъпни в интернет кафенета и публични библиотеки.

Друга причина, поради която поройът е широко разпространен в Сингапур, е, че има’s недостиг на правни средства за изтегляне / стрийминг на цифрово съдържание. Излишно е да казвам, че торентът е най-популярен сред по-младите сингапурци, съответно демографските на възраст 18-24 години, от които почти 40 процента казват, че редовно изтеглят филми и телевизионни предавания чрез торент.

Правни документи, определящи използването на торент сайтове / файлове

Съответното законодателство относно използването на торент сайтове и участието в торент е Законът за авторското право (Сингапур) 2014 г..

Правни последици за поройството на материали, защитени с авторски права в Сингапур

Според наказателното законодателство на Сингапур, ако бъде осъден за умишлено и значително нарушение на авторски права, за да получи търговски предимства от сортове, може да бъдете глобени с до 20 000 долара, а също така може да изтърпите до 6 месеца в затвора. Многократните нарушители могат да бъдат глобявани с до 50 000 долара и могат да изтърпят до 3 години затвор.

Давността за нарушаване на авторски права в Сингапур е 6 години. То’Заслужава да се спомене, че законът за авторското право в Сингапур се основава на австралийското законодателство.

Статистически спорове, свързани със спорове в Сингапур

Говорейки за статистиката на съдебните дела, още през 2006 г. Асоциацията на звукозаписната индустрия в Сингапур (RIAS) заведе първите дела, свързани с изтезателни дейности, съответно незаконно споделяне на музикални файлове, съгласно Споразумението за свободна търговия между САЩ и Сингапур. Една година по-късно, през 2007 г., дистрибутор на аниме (Odex) започна да проследява и дори изпраща правни заплахи срещу потребители на торент. Сингапур’s съдилищата разпоредиха на доставчиците на интернет услуги да разкрият абонати’ лична информация.

Писма за прекратяване и отказ са изпратени от Odex до потребители на едва девет години и тези действия водят до извънсъдебни спогодби за поне 2000 долара на човек. Съвсем наскоро доставчиците на интернет услуги в Сингапур блокираха редица торент сайтове след поръчки от страната’s High Court, включително The Pirate Bay и Kickass Torrents.

Как да торент безопасно в Сингапур

Сега идва забавната част, както и ние’Ще ви науча как да торент безопасно и анонимно в Сингапур. При условие че вече имате инсталиран BitTorrent клиент (uTorrent / BitTorrent / каквото и да е), инсталиран на вашето устройство, тук’s кратък урок стъпка по стъпка:

Етап 1: Изберете доставчик на VPN услуга и изтеглете / инсталирайте софтуера на вашия компютър, като следвате инструкциите.

Стъпка 2: Изберете P2P сървър (имайте предвид, че най-добрите доставчици на VPN предлагат специализирани сървъри за торент) и се свържете с него.

Стъпка 3: Проверете дали вашият истински IP адрес е скрит, преди да започнете торент. Щракнете тук, за да видите истинския си IP адрес, след което го проверете отново с стартираната VPN услуга и вижте дали се променя.

Стъпка 4: Когато VPN връзката е установена и вашият истински IP адрес е променен, можете спокойно да започнете с торенти.

Най-добрият VPN за торент в Сингапур

NordVPN е най-добрият VPN за торент в Сингапур. Истината е, че по отношение на порой, NordVPN е почти прекалено добър, за да е истина, което прави идеалния избор, ако искате’търсите най-добрия доставчик на VPN услуги, за да сърфирате в мрежата сигурно и напълно анонимно.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN

Като начало, NordVPN е отличен и за двете торенти & P2P и видео стрийминг, тъй като се гордее с повече от 5,7000 сървъра, разпространени по целия свят, и използва най-добрите VPN протоколи в бранша, като по подразбиране е OpenVPN, заедно с военно ниво на криптиране за всичките ви данни (AES 256- битово криптиране съответно).

Основните характеристики, които правят NordVPN отличен избор за торенти, включват строга политика за нулева регистрация, фактът, че предлага безплатен прокси сървър SOCKS5, както и фактът, че компанията е базирана в Панама - страна, която няма’няма закони за запазване на данни.

Въпреки че не всичките им сървъри позволяват торент, онези, които правят, са всъщност оптимизирани за споделяне на P2P файлове, т.е. оптимизирани за торенти, което означава, че’Ще се възползвате от пламтящи бързи скорости за изтегляне.

Препоръчителни четива:

Най-добър VPN за Сингапур

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4