Заборите са незаконни в САЩ


Ако ти’ти си голям фен торент, ти’кацнах на правилното място, както днес’статията ще отговори на основен въпрос: незаконно ли е торентството в САЩ? Най- “проблем с торент” може да се опише обобщено в три прости въпроса: законно ли е? Безопасно ли е? И ако отговорът на първия въпрос е “не,” тогава какво ще стане, ако те хванат? Позволявам’започнем с най-важния въпрос, този относно законността и ние’Ще го оправя оттам.

Правният статут на порой в САЩ

TL; DR: Това’е законно.

Въпреки това, там’s предостережение за това: всичко зависи от това, което вие’отново изтегляне.

Както е при много неща в живота, когато ние’говорим за торент в САЩ, ние’като се занимавате с многостранна тема, т.е. на този въпрос не може да се отговори с просто да или не. За да бъдете истински прости, ако изтеглите материал, защитен с авторски права, вие’нарушавам закона.

И преди да попитате, торентът не е еквивалент на пиратството. Тук’s сделка: торент протоколът е просто технология, разработена, за да помогне на хората да изтеглят по-лесно съдържание. То’s естеството на съответното съдържание, което прави торентските действия незаконни или не. А американският закон дискриминира изтеглянето на материали, защитени с авторски права, и авторски права, които не са защитени с авторски права.

Бъдете в безопасност, докато torrenting Започнете с един от най-добрите VPN за торентинг: ExpressVPN ▸

Най-мощният VPN на пазара покрива всички torrenter’s нужди от скорост и сигурност.

NordVPN ▸

Не само най-бързият VPN в момента, но и този, който има някои страхотни оферти за потребителите.

CyberGhost ▸

Евтин и удобен за потребителя - CyberGhost предлага страхотен списък със сървъри и добри P2P възможности.

Торент в САЩ

Въпреки това, което някои могат да мислят, торентите в САЩ все още са много популярни. Освен това САЩ водят света в това отношение с почти 28 милиарда посещения на торент сайтове / изтеглящи портали / стрийминг сайтове според данните за 2018 г. Докато повечето хора (53 процента от тези посещения) отиват на стрийминг сайтове като Spotify и Neflix, все още има десетки милиони хора, които използват изтезателни клиенти, за да изтеглят незаконно филми, телевизионни сериали (прочетете Game of Thrones, най-пиратската телевизионна поредица в 2016), музика или книги.

Споделяне на файлове в графика на Северна Америка

Говорейки за демографски данни, младите възрастни са склонни да използват най-много торент клиенти, а ние - ние’отнасящи се за хора на възраст между 18 и 29 години. Според статистическите данни повече от половината от тази демографска група са изтеглили съдържание, използвайки торенти. Потребителите на интернет между 30 и 49 години също са известни с това, че редовно изтеглят съдържание чрез торенти, като 27 процента или повече съобщават, че’свалих съдържание, защитено с авторски права Само 12 процента от американците над 50 са съобщили за изтегляне на файлове чрез торент.

Студентите са по-склонни да изтеглят съдържание от интернет, отколкото не-студенти, тъй като поведението при изтегляне е свързано както с образователното ниво, така и с доходите на домакинството в Съединените щати, т.е..

То’s също си струва да споменем, че повечето хора използват торент за изтегляне на филми и телевизионни предавания / сериали (приблизително 24 процента от потребителите в САЩ), заедно с музика (35 процента от потребителите в САЩ) и книги (най-малко 16,5 милиона души в САЩ са изтеглили книги в 2017).

Правни документи, определящи използването на торент сайтове / файлове

Ако искате да постигнете по-добро разбиране на проблема, трябва да научите за легалията, която определя използването на торент сайтове и / или файлове в Северна Америка. В САЩ имаме Законът за семейното развлечение и авторското право, федерален закон, приет през 2005 г., който се състои от два раздела: Изпълнителят’s Закон за защита на правата и кражбите и Закон за семейния филм за дома.

Предишният раздел увеличава наказанията за нарушаване на авторски права както на софтуер, така и на филми. Там’s също така Законът за музикална модернизация 2018, който регламентира проблемите с авторското право на аудио записи / музика по отношение на цифровия стрийминг и неща от този характер. По-старите федерални закони включват DMCA и CTEA от 1998 г., както и Законът за безкрайни кражби (1994 г.), който позволява наказателно преследване на лица, които участват в нарушаване на авторски права при определени обстоятелства.

Правни последици от порой на авторски права в САЩ

Ако ти’Ако бъдете уловени в САЩ, защитени с авторски права материали, можете да се сблъскате с затвора (най-лош сценарий) или с домашен арест и глоби. Например, след като ФБР затвори изключително популярния уебсайт на BitTorrent EliteTorrents.org през 2005 г., администраторите на сайта се признаха за виновни по обвинения в престъпна конспирация, а някои обвиняеми получиха присъди в затвора (5 месеца затвор + 3 години изпитание), домашен арест или глоби ($ 3000 - $ 15 000). Съвсем наскоро потребителите, уловени при незаконно изтегляне на музика, бяха съдени от Американската асоциация на звукозаписната индустрия и принудени да платят приблизително 750 долара за всяка изтеглена песен.

В случая с Virgin Records America, Inc срещу Томас-Рассет, обвиняемият бе съден пред съдебните заседатели и осъден да плати 220 000 долара за 24 песни, които тя предостави безплатно на широката публика.

Статистика на съдебните дела, свързани с порой

Тази тема е много важна за изроди, тъй като броят на съдебните дела за пиратство в Интернет / свързани с авторски права нараства. Повечето случаи на нарушаване на авторски права в САЩ са доминирани от 2 сравнително неизвестни компании, Strike 3 Holdings (какво’s в име, нали?) и Malibu Media.

Само през първата половина на 2018 г. тези две компании претовариха американските съдилища с над 1700 отделни дела, свързани с споделяне на файлове. Имаше малко над 6 000 случая, свързани с споделяне на файлове през 2018 г. според Justitia.

По принцип техният бизнес модел се съсредоточава при заплаха, тъй като повечето случаи са съдебни спорове извън съда. Извеждането на делата за разглеждане, различни от публикувани примери, е твърде рисковано по отношение на вероятна финансова възвръщаемост. През последното десетилетие броят на случаите на незаконно споделяне на файлове изглежда остава относително постоянен.

Как да торент безопасно в САЩ

Сега идва забавната част, както и ние’Ще науча как да торент безопасно и анонимно в САЩ. При условие, че вече имате инсталиран BitTorrent клиент на вашата машина, тук’s кратък урок стъпка по стъпка:

Етап 1: Изберете най-добрия VPN за торент и изтеглете / инсталирайте софтуера на вашия компютър, като следвате инструкциите.

Стъпка 2: Изберете P2P сървър (имайте предвид, че най-добрите доставчици на VPN предлагат специализирани сървъри за торент) и се свържете с него.

Стъпка 3: Проверете дали вашият истински IP адрес е скрит, преди да започнете торент. Щракнете тук, за да видите истинския си IP адрес, след което го проверете отново с стартираната VPN услуга и вижте дали се променя.

Стъпка 4: Когато VPN връзката е установена и вашият истински IP адрес е променен, можете спокойно да стартирате торент.

Най-добрият VPN за торент в САЩ

Може би най-добрият доставчик на VPN услуги за торент в САЩ е ExpressVPN. Защо? То’е наистина просто: първо, ExpressVPN има над 3000 сървъра в 94 държави, което означава, че вие’Ще се възползвате от пламтящи скорости за изтегляне навсякъде по света.

На всичкото отгоре ExpressVPN има строга политика за нулева регистрация и предлага неограничена честотна лента и поддръжка за P2P на всички свои сървъри. Но става още по-добре: компанията е базирана на Британските Вирджински острови, което е рай за поверителност и няма закони за запазване на данни. Всички тези функции правят ExpressVPN най-добрият избор за торент в САЩ.

Препоръчителни четива:

Най-добрият VPN за САЩ

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 61