Заборите са незаконни в Канада


Живеем в един ден и възраст, когато хората от западния свят се страхуват да не бъдат арестувани за неща, които казват и / или правят в интернет, и имаме предвид това буквално. Следователно днес’s темата е посветена на нашите читатели в Канада: е изтеглянето незаконно в Канада?

Бъдете в безопасност, докато torrenting Започнете с един от най-добрите VPN за торентинг: ExpressVPN ▸

Най-мощният VPN на пазара покрива всички torrenter’s нужди от скорост и сигурност.

NordVPN ▸

Не само най-бързият VPN в момента, но и този, който има някои страхотни оферти за потребителите.

CyberGhost ▸

Евтин и удобен за потребителя - CyberGhost предлага страхотен списък със сървъри и добри P2P възможности.

Без прекалено много обожание, нека’влезте право в месото на темата.

Заборите са незаконни в Канада?

TL; DR: Не.

Канада е много интересна страна по отношение на прилагането на законите за авторското право. От една страна, Канада’Наказателният кодекс не обхваща проблеми с нарушаване на авторски права, като торент и други подобни. От друга страна, ако изтеглите “чувствителен” неща, които правят криминализирано съдържание, може да попаднете под Канада’s наказателен кодекс и да се наложат глоби и дори затвор. Както обикновено, всичко се върти около естеството на съдържанието, което вие’повторно изтегляне чрез торент, а не по технологията, сама по себе си.

Торент в Канада

Канадците и торентът са синоним, тъй като споделянето на файлове е обичайна практика за изтегляне на всички видове съдържание в Канада, независимо дали’говорите за съдържание, защитено с авторски права или по друг начин. Според докладите на ОИСР, Канада се е гордяла с най-високия процент население в света, използвайки торенти през 2004 г., но в днешно време Канада едва ли е в челната десетка по отношение на изтеглянето на авторски права. Въпреки това, поройът все още е много популярен в Канада, заради страната’s най-добрата интернет инфраструктура, която предлага едни от най-бързите скорости за изтегляне в света.

Следователно, торент филмите и телевизионните предавания (най-вече свързани със забавленията) стават все по-популярни, особено през последните няколко години, както и изтеглянето на книги, песни и документални филми. Говорейки за популярността на торентите в Канада, според официални проучвания на потребителите 75 процента от Канада’s netizens са в добро състояние, що се отнася до закона за авторското право, т.е. по-голямата част от канадците твърдят, че никога не изтеглят съдържание, защитено с авторски права.

Приблизително пет процента от канадците, които имат достъп до телевизия, филми и други видове цифрово съдържание онлайн, твърдят, че консумират съответното съдържание незаконно. Проведеното във федералното проучване проучване проведе интервю над 3300 канадци на възраст над дванадесет години.

И все пак, анкета, проведена от Kantar TNS, която интервюира канадски възрастни граждани (над 65 години), установи, че половината от анкетираните нетизени придобиват поне част от дигиталното си забавление чрез незаконни средства. Един от всеки четирима канадци казва, че игнорира известия за нарушаване на авторски права от своите интернет доставчици, което означава, че поне 25 процента от канадците консумират пиратско съдържание по един или друг начин, включително и торент. Демографските линии по отношение на нарушаване на авторски права в Канада са доста размити, независимо от региона (селски / градски), пол и статус на заетост. И все пак пиратството изглежда по-често сред младите и, колкото и да е странно, сред богатите канадци (доходите на домакинствата от 100 000 долара или повече). Проучването установи това “В сравнение с общия брой потребители на интернет, торент потребителите са по-склонни да бъдат мъже (62%) и са предимно на възраст 18 до 34 (52%) години.”

Правни документи, определящи използването на торент сайтове / файлове

Канада’Законодателството по отношение на изтезанията се върти около Закона за модернизиране на авторските права, който беше въведен през 2011 г. Ето няколко откъса от закона, които могат да бъдат интересни за покушенията на феновете от Канада:

-Ограничава размера на законово установените щети за случаи на нетърговско нарушение до $ 100 до $ 5000 за всички нарушения в едно производство за всички работи. Законните щети за търговски нарушения варират от 500 до 20 000 долара за нарушена работа.

-Приема a “известяване и предупреждение” режим, който изисква доставчиците на интернет услуги да изпращат на въпросните абонати всяко известие за нарушение, получено от собствениците на авторски права.

Правни последици за разпалване на материали, защитени с авторски права в Канада

Разправянето на материали, защитени с авторски права в Канада (при условие, че ви хванат в деянието) не е престъпление, а гражданско престъпление, което означава, че в най-лошия случай, вие’Ще получа глоба, но вие’Няма да бъдете изправени пред затвора. За нетърговски нарушения на авторски права минималната глоба е 100 долара, докато максималната възлиза на 5000 долара (за всички нарушения в конкретен иск, а не за нарушение).

Статистика за съдебни дела в Канада

Според канадските вестници, притежателите на авторски права започнаха да репресират пиратите в интернет след закон, приет през 2016 г., който изисква доставчиците на интернет услуги да изпращат известия по имейл на своите клиенти, които са хванати да изтеглят съдържание, защитено с авторски права.

Дори повечето хора да игнорират тези известия по имейл, както и те’не са буквални заплахи от съдебни действия, приблизително 1000 канадци са заведени дела от 2017 г. от притежателите на права на филма. В някои случаи Канада’федералните съдилища са постановили “онлайн пирати” да заплати законови щети в размер на 5000 долара за брой на LHF Productions LLC и Headhunter LLC. Има и неизвестен брой хора, участващи в съдебни дела на Джон-Доу, които са платили неразкрити споразумения за предполагаеми нарушения на авторски права..

Как да торент безопасно в Канада

Сега идва забавната част, както и ние’Ще науча как да торент безопасно и анонимно в Канада. При условие, че вече имате инсталиран BitTorrent клиент на вашата машина, тук’s кратък урок стъпка по стъпка:

Етап 1: изберете доставчик на VPN услуга и изтеглете / инсталирайте софтуера на вашия компютър, като следвате инструкциите.

Стъпка 2: изберете P2P сървър (имайте предвид, че някои доставчици на VPN предлагат специализирани сървъри за торент) и се свържете с него.

Стъпка 3: проверете дали вашият истински IP адрес е скрит, преди да започнете торент. Щракнете тук, за да видите истинския си IP адрес, след което го проверете отново с стартираната VPN услуга и вижте дали се променя.

Стъпка 4: когато VPN връзката е установена и вашият истински IP адрес е променен, можете спокойно да започнете да търпите.

Най-добрият VPN за торенти в Канада

И накрая, сега ще ви препоръчаме най-добрия доставчик на VPN услуги за торент в Канада. И победителят е Astrill VPN.

Преди да попитате, ето основните причини, които правят Astrill VPN най-добрият избор за торент: първо, компанията е със седалище на Сейшели, държава, която не’няма закони за запазване на данни, което означава, че вие’Ще бъда изцяло покрита поверителност. На всичкото отгоре Astrill има повече от 300 сървъра в над 62 страни, създаване на доставчик на VPN услуги от по-висок клас с най-високо ниво и приятелска поддръжка за чат на живо (доста рядка функция) и сложен софтуер.

очевидно, P2P приложенията са разрешени и се поддържа в OpenVPN или StealthVPN режим на избрани сървъри и целият ви уеб трафик е криптиран чрез AES-256. Софтуерът се предлага със задължителната функция за превключване на убийства, която автоматично изключва вашата интернет връзка в случай, че софтуерът се срине или стане компрометиран, като по този начин предотвратява разкриването на вашия IP адрес на трети лица, заедно с вградения защита срещу DNS, IPv6 и WebRTC течове.

То’е много важно да научите, че Astrill ви предлага специализирани сървъри за приложения, базирани на BitTorrent, които са оптимизирани за P2P / torrenting, т.е.’Ще се възползвате от пламващи скорости за изтегляне на любимото си съдържание и от неограничена честотна лента.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 21