Заборите са незаконни в Австралия


Torrenting, известен също като споделяне на P2P файлове, е много популярно начинание за Aussies, но първо трябва да отговорим на основен въпрос.

Бъдете в безопасност, докато torrenting Започнете с един от най-добрите VPN за торентинг: ExpressVPN ▸

Най-мощният VPN на пазара покрива всички torrenter’s нужди от скорост и сигурност.

NordVPN ▸

Не само най-бързият VPN в момента, но и този, който има някои страхотни оферти за потребителите.

CyberGhost ▸

Евтин и удобен за потребителя - CyberGhost предлага страхотен списък със сървъри и добри P2P възможности.

Заборите са незаконни в Австралия?

TL; DR: Не.

Като общо правило, изтеглянето на съдържание чрез торенти не е незаконно, доколкото знаем. Въпреки това, дяволът е в детайлите: всичко зависи от какъв тип съдържание’отново изтегляне. Важното е, ако сте’изтегляте отново защитени с авторски права материали чрез торент’се ангажират с незаконна дейност съгласно австралийското законодателство.

Торенти в Австралия

Според официалните проучвания торентът в Австралия не е толкова популярен, колкото преди’s намалява от 2014 г. Счита се, че спадът на популярността се дължи на по-голямата наличност на легално съдържание, според проучване на австралийското правителство, харесването на стрийминг услуги като Stan и Netflix.

Честота на консумация на цифрово съдържание в Австралия 2018 г.

По отношение на предпочитанията за торенти, повечето австралийци използват BitTorrent клиенти, за да изтеглят филми, музика и видеоигри. То’заслужава да се спомене, че след като австралийското правителство блокира незаконно повече от петдесет уебсайта за пирати, които бяха известни с незаконно споделяне на телевизионни предавания и филми след жалба от организация за кражба срещу авторски права (Creative Content Australia), торентът спадна с двадесет процента на година от 2014 г. Например през 2016 г. 21 процента от австралийците са използвали пиратско съдържание в сравнение с 16 процента през 2017 г..

Торентът в Австралия е най-популярен сред 18-24 годишните, като почти седемдесет процента от съответната група признават, че са участвали в някаква форма на пиратство / онлайн пиратство според доклад от 2010 г. Повече от половината от страната обаче’населението използва торент софтуер за пиратски телевизионни предавания и филми, според същия доклад, т.е. торент е изключително популярен сред австралийците, независимо от възрастта и социалния статус.

Като забавен фактоид преди няколко години посланикът на САЩ Джефри Блейх помоли австралийците чрез съобщение във Facebook да спрат да изтеглят (нелегално) 3-ия сезон на Game of Thrones. Въпросът е, че австралийците приемат сериозно торент.

Правни документи, определящи използването на торент сайтове / файлове

Наскоро австралийското правителство прие редица закони, които позволяват “Голям брат” да проследяваме своите граждани онлайн, а ние’отново говорим за задължително законодателство за данните и решение на Федералния съд, което позволява на властите да предприемат правни действия срещу физически лица “пирати.” Също така през юни 2015 г. австралийският парламент прие законопроекта за изменение на авторското право (онлайн нарушение), насочен към ограничаване на онлайн пиратството.

Правни последици за разпалване на авторски права в Австралия

Съответното законодателство за изтегляне на авторски права е закон, приет през 1968 г., съответно австралийския закон за авторското право. За да се превърне в престъпление, потребителите, ангажиращи се с изтегляне на защитено с авторски права съдържание, трябва да го правят в търговски мащаб. Ако обаче съдят собственици на права, качващите / акционерите могат да бъдат принудени да плащат законови / компенсаторни щети, които по същество са непокрити, т.е.’s няма определена максимална отговорност съгласно австралийското законодателство по отношение на интелектуалната собственост.

Статистически спорове в Австралия, свързани с торент

Добрата новина за почитателите на порой е, че Австралия изглежда практикува “laissez faire” политика по отношение на интернет пиратството. По принцип няма данни за хора, глобени в Австралия за нарушаване на страната’s онлайн закони за авторското право по отношение на торент.

Как да торент безопасно в Австралия - използвайте VPN!

Сега идва забавната част, както и ние’Ще науча как да торент безопасно и анонимно в Австралия. При условие че вече имате инсталиран BitTorrent клиент (uTorrent / BitTorrent / каквото и да е), инсталиран на вашето устройство, тук’s кратък урок стъпка по стъпка:

Етап 1: изберете доставчик на VPN услуга и изтеглете / инсталирайте софтуера на вашия компютър, като следвате инструкциите.

Стъпка 2: изберете P2P сървър (имайте предвид, че някои VPN доставчици предлагат специализирани сървъри за торент) и се свържете с него.

Стъпка 3: проверете дали вашият истински IP адрес е скрит, преди да започнете торент. Щракнете тук, за да видите истинския си IP адрес, след което го проверете отново с стартираната VPN услуга и вижте дали се променя.

Стъпка 4: когато VPN връзката е установена и вашият истински IP адрес е променен, можете спокойно да започнете да провеждате торент.

Най-добрият VPN за торенти в Австралия

NordVPN е вероятно най-добрият VPN за торент в Австралия. Защо? Причините са много, а най-важните са за поверителност и безопасност. Австралия е част от съюза с пет очи, което създава англофонски разузнавателен съюз между 5 щата (Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и САЩ); По принцип Австралия следи целия интернет трафик, включително гражданите’ частни комуникации чрез системата за наблюдение ECHELON, наред с други неща.

Панама базирани (че’е огромен плюс по отношение на юрисдикцията) NordVPN постигна легендарен статут сред поклонниците на порой, благодарение на конфиденциалност с нулева регистрация центрична политика. Доставчик на VPN, който ясно прилага политиката за нулев лог, означава, че всичките ви онлайн дейности, включително торент, не се съхраняват от NordVPN’s сървъри и същото важи за вашия IP адрес и вашето име, включително “метаданни.” Нищо не се съхранява или споделя с никого, включително Big Brother.

И като говорим за безопасност, NordVPN предлага AES-256 криптиране като стандарт за целия им мрежов трафик, включително торент. На всичкото отгоре вие’Ще се възползвате от различни протоколи за връзка, заедно с вградена функция за превключване на убийства, която ще защити вашата анонимност при изтегляне, дори ако вашата интернет връзка пада по някаква причина.

Torrenting се отнася до скоростта на изтегляне и тук NordVPN наистина блести, тъй като предлага световна класа и надеждни услуги за торентинг, харесва специален IP адрес, който ви предоставя същия IP адрес на конкретни сървъри, заедно с Tor Over VPN и двойна VPN. Нещата Tor Over VPN са доста уникална функция и тя ще направи вашия интернет трафик практически непроследим. Ако ти’като торен маниак, тази функция ще ви накара да спите по-добре през нощта.

И тогава, там’е на Двойна VPN функция, която предлага двойна защита, както при двойно криптиране, както подсказва името. Според експерти по сигурността това криптиране е по същество нечупливо. Използването на тази готина функция обаче може да предизвика спад в скоростта на изтегляне. Но ей, сигурността първо, нали?

Не на последно място, NordVPN всъщност насърчава торентите, тъй като предлагат сървъри в огромната си мрежа (над 5 700 сървъра в 60 страни), които са оптимизирани за споделяне на P2P, т.е. когато изберете P2P сървър, вие’Ще бъдете автоматично свързани с най-добрата за торент, в зависимост от вашето местоположение и тип връзка. Можете също да изберете ръчно сървър от списък на държавите. И накрая, NordVPN е съвместим с всички основни ОС’es, включително macOS, Windows, Linux, iOS, Android и т.н., и позволява шест едновременни връзки от един акаунт.

Препоръчителни четива:

Най-добрият безплатен VPN за Австралия

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 9