Какво е засяването при порой?


Извличането на филмовите или музикални торенти от любимия ви сайт за торент е вашият приоритет винаги, когато отидете на лов за тези торенти. Повечето пъти може да не знаем значението на техническите термини, свързани с торент. И честно казано, повечето хора го правят’не искам да знам какво означават тези технически термини.

Семената обаче са доста често срещан термин в света на порой. Вероятно ще го видите във всички сайтове за торент, докато се занимавате с вашия бизнес там.

Бъдете в безопасност, докато torrenting Започнете с един от най-добрите VPN за торентинг: ExpressVPN ▸

Най-мощният VPN на пазара покрива всички torrenter’s нужди от скорост и сигурност.

NordVPN ▸

Не само най-бързият VPN в момента, но и този, който има някои страхотни оферти за потребителите.

CyberGhost ▸

Евтин и удобен за потребителя - CyberGhost предлага страхотен списък със сървъри и добри P2P възможности.

Най-просто казано, засяването се отнася до разпространението на торент файлове на други хора. Като оставите клиентския си акаунт отворен, торент файловете, които изтегляте, се разпространяват на други клиенти.

Следете напредъка на изтеглянето в торент клиента

Това се случва дори след приключване на изтеглянията ви.

По този начин е по-полезно, тъй като други хора могат да получат пълния файл. Засяването е обикновена практика за връщане към общността, тъй като повечето файлове, които изтегляте, вероятно са били от други клиенти.

Колкото и да не е необходимо да знаете какво е засяването, важно е да осъзнаете значението му за торент-общността. Докато напуснете торент сеенето, продължавате да споделяте торент файловете с множество потребители.

Това спира само когато премахнете торента или изключите засяването.

Как да спрем засяването при порой

Правилната практика на торентинг обаче изисква да посетите файловете си, докато съотношението за качване и изтегляне е поне 1.00.

Това означава, че сте споделили поне толкова, колкото сте получили от други потребители на уебсайта на торента.

Засяване на торент файлове

За да започнете процедурата за засяване на вашия торент, ще трябва да го отворите в клиентския си акаунт по подразбиране в който и да е сайт за торент.

Можете да отворите торент файлове по два начина.

Отворете локални файлове на торентите

Когато се използва този метод, използвате File Explorer на вашия компютър. По подразбиране това е “Моя компютър” или “File Explorer” (които са на вашия твърд диск).

Намерете запазения торент файл и след това щракнете двукратно върху него. Това ще го отвори в сайтовете за торент по подразбиране’ клиент и ще ви подкани да посочите място за запазване.

Отваряне на торент файл от разстояние

Използвайки този метод, можете да кликнете върху хипервръзка на файла до неговото онлайн местоположение. При правилна конфигурация на вашия браузър, щракването върху връзка трябва да попита дали искате да отворите или запазите файла.

Като кликнете върху “отворено,” торент файлът трябва да бъде изтеглен и съхраняван във временна папка. След това той се отваря във вашия торент сайт’клиент по подразбиране и след това ви пита за място за запазване.

Как да отворите торент файл - торент засяване

При отваряне на файла, торент сайта’s клиентът ви подканя за местоположение, за да запазите файла. Ако изтеглянето беше за един торент файл, ще бъдете подканени да дадете място за запис. В случай на един файл, трябва да изберете този торент файл на твърдия ви диск, когато бъдете подканени да предоставите място за запазване.

В случай на изтегляне на няколко файла или папка, всичко, което правите, е да изберете конкретната папка, съдържаща торент файловете, когато бъдете подканени да запазите.

Проверка на еднаквост на файлове от клиент

След като запазите файловете, вашият торент’клиентът на сайта ще започне да хешира файловете на вашия твърд диск, за да провери дали те са подобни на информацията, съдържаща се в торент файла.

Ако двата набора от файлове съвпадат, торентът’s клиентът съобщава, че торентният файл е завършен или че изтеглянето е било успешно. След това се свързва с тракера, за да посочи информацията.

Важни точки, които трябва да запомните

Някои от клиентите на торент сайтове използват цветно кодиране, за да покажат състоянието на торент. По подразбиране повечето торенти веднага оцветяват след засяване.

Не бива’не се притеснявам, ако няма’да се случи. Повечето торенти ще станат зелени, когато други започнат да изтеглят торент файловете, които сте качили.

Това рядко се случва, когато първоначално започнете да засявате торент. Това е така, защото никой друг потребител все още не е изтеглил торент файл от вас. По-долу са полезни указания, които трябва да имате предвид:

  • Трябва да семете торентите си толкова дълго, колкото е възможно.
  • Уверете се, че сте заредили файловете си добре и се уверете, че има поне две други семена (още двама потребители, които са изтеглили торент файловете).
  • Често проверявайте обратно, за да сте сигурни, че торент файловете ви не остават с нулеви семена. Когато е необходимо, презаредете торентите си.

Процесът на повторно размножаване е подобен на този при засяването на торента ви.

Безопасност на торентите

Би било доста безотговорно от нас да говорим за торенти през 2018 г., без наистина да се занимаваме с въпроса за онлайн сигурността и поверителността.

За този, ние’говорим конкретно за начина, по който торентите обикновено се използват - за изтегляне на съдържание, защитено с авторски права. Въпреки че има определени области в света, където това’е законно, в повечето части го’или е намръщено или активно наблюдавано. Нарушаването на законите на тези места може да има тежки финансови или дори криминални последици. Можете да прочетете повече за това в нашето ръководство ‘Заливането на потоци е незаконно?’.

Поради тази причина, силно препоръчваме да използвате VPN (виртуална частна мрежа), която ще ви помогне да скриете истинското си местоположение. Това става чрез подправяне на вашия IP адрес, което означава, че можете да използвате IP адрес от място навсякъде по света (в зависимост от VPN услугата, която използвате).

По този начин, за всеки, който гледа, това ще изглежда като погребението ви от друго място, отколкото всъщност сте. ние’надминахте най-добрите VPN за торент, за да улесните избора на най-добрия.

Препоръчително четене: Как да изтеглите торентите безопасно?

Сеещи торенти, които се проследяват

Частните тракери обикновено се изпълняват на вашия компютър.

Следователно това означава, че може да има нужда от конфигуриране на вашия компютър към вашия торент сайт’s клиент. Това ви помага да използвате частен тракер за семе и изтегляне на торенти на вашия личен тракер.

Коефициент на торент

Важността на засяването на торент файловете

Вероятно сте чували това от повечето хора от торент-общността: “Трябва да семете торентите си!” Наистина ли е важно обаче? Както беше казано по-рано, важно е да семете едно към едно. Първо, той помага с бързината на изтегляне. Колкото повече сеялки има на торент, толкова по-бързо е изтеглянето на торента.

Това се случва, защото не изтегляте торент от действителния сайт за торент. Вместо това изтегляте от друг потребител, който има изтегления торент файл на техния компютър.

Факторът за по-бързи скорости на изтегляне е последователен и облагодетелства тези, които изтеглят торентите от други потребители.

Бърз поглед към засяването

Така става. Позволявам’Вземете за пример някой, който качва торент файл в торент сайт и седи със скорост 100kbps. Когато качването на торент завърши, всеки пияч ще се опита да вземе торент файла от качващия файл. Това означава, че ако има 10 пиявици, всеки от тях ще изтегля със скорост от 10kbps.

10-те пиявици скоро ще завършат изтеглянето на торент файла. Всяка от тях също ще бъде засята със 100kbps, същата като тази на първоначалния качител. Това означава скорост на изтегляне от 1100kbps. Това е така, защото t10 засяват със скорост 100kbps плюс оригиналния качител’s скорост от 100kbps.

Веригата продължава. Ако още 11 пиявици желаят да изтеглят торент файла, всеки от тях ще изтегля файла със скорост от приблизително 100kbps. Това показва по-бърза скорост в сравнение с 10kbps за първоначалните изтеглящи. Това е така, защото има съотношение едно към едно на сеялка и пиявица.

Долната линия

Това е значението на засяването. Ако всички искаха да изтеглят торент файл от един качител, при изтегляне ще има задръствания.

Ако не семето в съотношение едно към едно, ще се види, че качващият се винаги е заседнал при засяване. В този случай скоростта на торента едва ли ще се повиши, тъй като пиявиците винаги превъзхождат сеялките.

Забрана от частни тракери

Повечето частни проследяващи торенти семената не се вземат леко. Можете да бъдете забранени от повечето частни проследяващи, за да не засявате обратно в съотношение едно към едно. Може би се чудите как тези частни тракери опознават вашите детайли за торента.

Клиентът за торент на всеки потребител в сайт за торентинг се отчита пред частните тракери’ сървъри след дадена продължителност. Всеки от тези времена те посочват броя на изтеглените торенти и колко сте събрали обратно за изтегляне на други.

Това е възможно, защото тракерът, от който сте получили торент файловете, е в състояние да следи тези торент файлове. Всеки път, когато спрете да засявате торент, който сте получили от тракера, в съотношение един към един, той ще подкани системите ви да ви предупреждават автоматично.

Многократните предупреждения скоро могат да налагат забрана.

Колко дълго трябва да семете торентите си?

На този въпрос има прост отговор: вероятно трябва да сеете колкото можете, и ако е възможно завинаги. Докато съдържанието, което засявате, представлява интерес за интернет потребителите, тогава си струва да го споделите.

Както споменахме по-рано, предпочитаното съотношение на семената трябва да бъде едно към едно. Ето защо, всеки път, когато коефициентът ви на засяване е равен или по-голям от единица, това означава, че сте дали повече на торент-общността.

По този начин вие ставате сеялка. Когато това съотношение е по-малко от едно, тогава не сте споделили толкова много и следователно сте пиявица.

торент Seeder срещу leecher

заключение

Засяването на торенти не е сложна процедура. Всичко зависи от сайта на торента, който предпочитате за вашите нужди за торент. Основната цел за засяване на торенти е споделянето на тези торент файлове с други потребители. В крайна сметка какво е общност без споделяне?

За да можете да продължите да се наслаждавате на услугите за торентинг с повечето сайтове за торент, трябва да поддържате съотношение за изтегляне и качване от поне 1: 1.

Това ви помага да споделяте толкова съдържание, колкото сте изтеглили. Това ще ви помогне да останете в добрите книги на частната проследяваща общност. Следователно можем да кажем, че чрез засяване на изтеглените ви торент файлове можете да бъдете посочени като добър гражданин в общността на торент.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1