10 најбољих торрент клијената у 2020. години за брза преузимања


Пракса мучења се често мења. Док лобисти и даље циљају веб сајтове који се баве торрентом у борби против интернетског пиратерије, познати претраживачи попут Тхе Пирате Баи и исоХунт падају попут мува.

Торрент клијенти су, са друге стране, обично сигурни јер теже избегавању хостинга датотека. С тим у вези, многи од најбољих торрент клијената из периода размјене датотека - попут ЛимеВире и μТоррент - губе наклоност или потпуно нестају. Софтверски инжењери су увек у конкуренцији једни с другима, а њихови покушаји да побољшају своје клијенте могу или не успети да испуне нове стандарде или у потпуности униште софтвер..

Као такав, то’Вриједно је прегледати најбољи торрент софтвер који је доступан корисницима у 2020. години. Ово је посебно важно ако ви’и даље користим μТоррент, најдражи фаворит који је у последње време критикован за ширење злонамјерног софтвера и омогућавање рударјења података. Као такав, овај је чланак намијењен усмјеравању корисника - посебно новака - ка најсигурнијем и најефикаснијем искуству мучења.

Будите сигурни док је бујица започела с једним од најбољих ВПН-ова за торрентинг: ЕкпрессВПН ▸

Најмоћнији ВПН на тржишту покрива сав торрентер’брзине и сигурносне потребе.

НордВПН ▸

Не само најбржи ВПН у овом тренутку, већ и онај који има сјајне понуде за кориснике.

ЦиберГхост ▸

Јефтин и једноставан за употребу - ЦиберГхост нуди сјајну листу сервера и добре П2П могућности.

Наравно, различити клијенти су створени да служе различитим потребама, а неки су дизајнирани да раде на снажнијим системима; ово су фактори које смо разматрали током нашег истраживања како бисмо пружили широк спектар могућих опција. Да бисмо то учинили, оценили смо десет најбољих торрент клијената у погледу ових фактора:

  • лакоћа коришћења
  • доступне опције
  • потрошња струје
  • огласни садржај

Једна од потешкоћа при састављању ове листе је да немају сви приступ истом широкопојасном пакету; то, наравно, може утицати на корисничко искуство мање моћних торрент клијената. (За искреност, наше брзине су биле 33,6 Мб / с за преузимања и 6,95 Мб / с за уплоад.)

кБитторрент

кБитторрент је софтвер отвореног кода, што значи да га могу (и граде) колаборативни добровољци.

кБитторрент најбољи торрент клијенти

Као μТоррент и даље отуђује своје кориснике због прекомерног оглашавања садржаја и злонамјерног софтвера, а кБитторрент је постао надалеко препознат као достојан наследник. Обликовали су га различити софтверски инжењери кроз лиценцу отвореног кода, а резултат је све μТоррент је некада био: лаган, паметан и без проблема.

Инсталација је брза и једноставна, а клијент не покушава да превари кориснике да преузму садржај треће стране. Посебно нас је импресионирала бочна трака, која садржи свеобухватан списак алата за бујицу представљених на атрактиван начин.

Далеко од тога да је то сасвим основни торрент клијент, кБитторрент садржи низ напредних функција, као што су управљање трацкер-ом и суперсејање, које су ту само у случају да су вам потребне. Шта’Заиста је изванредно за овог клијента то што троши око 25-30% ЦПУ-а, што је релативно лагана количина за тако моћан део софтвера.

кБитторрент је одличан свестрани клијент, а због своје лиценце за отворени изворни код њега’у потпуности без огласа; његово одржавање у потпуности зависи од донација. То можемо са сигурношћу назвати најбољим торрент клијентом који се користи у 2020. години.

Пренос

Трансмисија је лако најмање мукотрпан клијент бујице; то’Дизајниран је да ради у позадини, мада’довољно ситан да заборави на то када’у првом плану.

Преглед клијента торрент за пренос

Иако је Пренос на почетку делује ситно, то’је заиста робустан део софтвера. Све напредне функције које се очекују од торрент клијената су сакупљене у чврсту малу торрент машину. Ове карактеристике одржавају низак профил, али су лако доступне ветеранима који користе торент који знају шта да траже.

Ипак, за почетнике’је изузетно симплистичан. То’осмишљен тако да се прикаже као и било који програм - било да је то Виндовс или ОСКС - и представља само потребне информације којима ће повремени торрент корисник требати. Још боље’одмах је спреман за акцију након свог безболног поступка уградње.

Још једна предност његовог концизног изгледа је недостатак простора за огласни садржај. Пренос је само, заузимајући онолико ЦПУ-а (обично око 20%) колико заузима екран. Као такав, то’с једним од најбољих торрент клијената за нове кориснике, и довољно је поуздан да може зарадити похвале напреднијих торрент корисника.

Понирање

Док Трансмиссион покрива основе торрентинга са компактним интерфејсом, Делуге је један од најпопуларнијих торрент клијената међу корисницима који добро познају технологију..

Замените торрент клијент

Клијент се чини чудним након инсталације.

Дизајн му је прилично необичан и упркос томе’сигурно је корисно ако и ви’Искусни у бујици, у почетку се може чинити необично неприступачним. Заправо, то је због тога што Делуге није’т ваш редовни торрент клијент; то’дизајниран је тако да се прилагоди кориснику’с задовољством.

На званичној веб страници налази се огромна листа додатака (приказаних доле) који омогућавају клијенту да буде прилагођен једном’с потребама. Иако је распон који пружа програмер изванредан, сама маса ових додатака може бити неодољива за случајног торрент корисника. У том случају, међутим, слободно напустите Делуге док дође.

Замените додатке

Неке од ових додатака покривају опције које су доступне код напреднијих торрент клијената. У томе, међутим, лежи гениј Делуге: без додатака, клијент троши само 22-27% ЦПУ-а.

У основи, ово је изузетно рационалан део софтвера који омогућава кориснику да прилагоди управљање напајањем по својој вољи, чинећи Делуге савршеним торрент клијентом за авантуристичког корисника.

Вузе

Вузе је међу напреднијим торрент клијентима и уживала је значајну репутацију још од дана ЛимеВире-а и μТоррент.

Вузе преглед

У новијим верзијама, међутим, Вузе је доследно критикован као ‘надувен.’ Ми’д склони слагању; након тестирања софтвера за себе, установили смо да је клијент помало неодољив. Ово није’нужно лоша ствар - ту је’очигледно је тржиште напреднијег софтвера - али то свакако може изгледати застрашујуће за новајлију која буја.

Заиста, Вузе изгледа потпуно задовољан и наизглед је тежак. Под ‘Подешавања’ корисник може да одабере своје ‘Корисничка стручност,’ са избором ‘Почетник,’ ‘Средњи,’ и ‘Напредно.’ Свакако можемо схватити да се ово чини као опција за повећање приступачности, али постоји’Нешто је ексклузивно у вези са присуством потешкоћа.

Вузе је доступна и у ‘Про’ моду, који је првобитно био наведен као 29,90 УСД годишње. Према огласима у бесплатној верзији, главна предност је могућност репродукције видео записа током преузимања; међутим, ова је функција лако доступна многим бесплатним клијентима.

Надаље, поступак инсталације покушава да преузме софтвер треће стране на сваком кораку.

Корисници који желе снажнијег торрент клијента можда ће у Вузе наћи пуно љубави, али то’Вреди имати на уму да са тако моћним клијентом долази до знатних захтева за обраду: једно преузимање може у просеку да потроши 40–60%. Као такав, ово је торрент клијент којем треба приступити с опрезом.

БитТоррент

За μТоррент корисници нерадо врше промену’вриједи размотрити БитТоррент; то’је развијена од стране исте компаније иза μТоррент и као такав има потпуно исти интерфејс.

БитТоррент преглед торрент клијента

БитТоррент је то једноставнији μТоррент, и нажалост, то значи да помало недостаје расположивих опција. Предност, међутим, је у томе што БитТоррент као резултат постаје релативно увредљив торрент клијент. Његове рекламе раде само половину времена, а има тенденцију да потроши мање од 20% ЦПУ-а у било којем тренутку.

Иако се чини да у неким аспектима делује помало, БитТоррент преко свог медиа плаиера надмашује клијенте попут Вузе и Фолк-а, који је доступан само у плаћеним верзијама тих клијената. Процес инсталације је такође брз, једноставан и једноставан за употребу, и не покушава да заведе корисника да преузима садржај треће стране..

Последица је, дакле, да је БитТоррент још један вредан торрент клијент за почетнике, чак и ако није’Привлачан је као и неки други модели.

ВебТоррент

ВебТоррент је још један необичан торрент клијент који има јединствену предност: њега’с једним од естетски најпријатнијих клијената који тренутно раде.

Вебторрент преглед

Једина мана оваквог дизајна је та што су заправо промовисане бујице, а почетник би требао бити опрезан да их не би преузео случајно. ВебТоррент такође недостаје у својој доступности опција; заиста, чини се да већина стандардних опција доступних код торрент клијената уопште изостаје.

ВебТоррент’Главна предност, међутим, је та што троши малу количину енергије; већину времена користи мање од 10% ЦПУ-а. Надаље, иако је технички набијен огласима, његов главни удар је да визуелно пријазан садржај представља.

Иако ВебТоррент сигурно има својих недостатака, онда’с високо препоручљив за естрадне бујице новака; то’с лаганим клијентом који се одсече срећом у позадини, и није’Ако желите да пазите на брзину преузимања, немојте заборавити.

БитЛорд

БитЛорд се рекламира као ‘најлакши торрент довнлоадер,’ што је свакако велика тврдња; међутим, он дијели многе аспекте са кБитторрент-ом који је прилагођен корисницима, и сигурно је међу најистакнутијим торрент клијентима који су доступни у 2020. години.

БитЛорд преглед

Међутим, током инсталације БитЛорд оставља лош утисак. Програм за клијента који троши скромних 25-30% ЦПУ-а’Величина датотеке је лако највећи од наших клијената’ве тестиран. Као такав, ово чини дужи период преузимања и инсталације - барем по савременим стандардима.

Ипак, БитЛорд има неке мале, али јединствене предности у односу на конкуренцију. Брзине преузимања наведене су у горњој и доњој траци менија, што корисницима чини много лакшим да надгледају брзину преузимања. Постоји и специфична функција претраживања за Опен Субтитре, која може бити спасилац за љубитеље филмова на страним језицима.

Једина права страна БитЛорда, након инсталације, је огласни садржај; чак и тада, сами огласи су прилично негативни на главној страници за преузимање. Све у свему, ово је атрактиван клијент који је веома близу постизању нивоа квалитета кБитторрент-а и недостаје му само неколико малих препрека..

ФростВире

ФростВире је ветеран торрент клијент који је развијен 2004. године као отворени извор одступања сада већ непостојећег ЛимеВире-а.

ФростВире торрент клијент

Једна од наших омиљених ствари о ФростВире-у - колико год чудно изгледало - је поступак његове инсталације. Све је представљено на пријатељски начин и објашњено лаичким терминима, а програм не покушава да превари журне кликерје за преузимање потенцијално опасног садржаја треће стране.

Једном када се клијент покрене, он такође пружа јасне водиче за преузимање вашег првог торента. Као и код многих других вредних торрента наведених овде, ФростВире нуди опцију за репродукцију медијских садржаја у њему’с довнлоадинг. Његов интерфејс је такође атрактивно дизајниран, а његова мека плава шема боја је лака за очи.

Једини прави недостатак код ФростВире-а је тај што је то’с мало незграпан део софтвера; преузимањем једног торента може се потрошити чак 50% ЦПУ-а. Ипак, ово је један од најбољих торрент клијената за почетнике, мада би ти почетници требали осигурати да њихови системи раде на релативно моћним процесорима.

Фолк

Фолк је мање познати торрент клијент, иако онај који се у последње време признаје као један од најбржих менаџера за дељење датотека на Интернету..

Преглед најбољих торрент клијената Фолк-а

Нисмо’Међутим, нисам могао да потврди одрживост ових тврдњи, јер се чинило да Фолк има ‘ван недеље’ са нама - заправо је био један од најспоријих торрент клијената које смо тестирали. Били смо импресионирани ефикасношћу овог клијента у пракси, с обзиром да је једва пукао 10% ЦПУ-а током тестирања.

Постоје недостаци такве ефикасности, наравно. Чак и више од БитТоррент-а, Фолку недостаје већина подразумеваних опција које су доступне код најбољих торрент клијената. По свим рачунима ове опције су доступне само ако их купите ‘Про’ верзију овог клијента, коју тражи да радите сваких пет минута.

Са основном верзијом Фолка, чини се да корисник може да преузме торенте и да не ради ништа друго. То, наравно, може бити управо оно што неки корисници желе од торрент клијента, а други појединци ће моћи да доживе програм’с пријавили су брзе преузимања. Ако је све што вам треба је минимални минимум, покушајте Фолк свим средствима.

Триблер

Триблер је најуникатнији торрент клијент’укључујући ту и строго је резервисан за најнапредније кориснике торрента.

Триблер ревиев

Овај торрент клијент користи усмеравање лука, што омогућава анонимно дељење датотека преко БитТоррент протокола (пеер-то-пеер мрежа). Са лучним усмјеравањем, ваш мрежни промет насумично се пребацује на глобалне ИП адресе, што вас у суштини чини невидљивим на интернету јер спрјечава било кога да буде у стању да утврди ваш идентитет или локацију.

Оно што је важно, ипак, ово није тако једноставно као што се чини. Промет усмјерен према луку мора на крају напустити децентрализовану мрежу, а то се врши кроз излазне чворове; ти излазни чворови тада постају одговорни за сав промет преусмјерен кроз ту мрежу. Старије верзије Триблера аутоматски су успоставиле корисника’ИП као излазни чвор, што је довело до слања ДМЦА обавештења корисницима за торренте које нису’чак ни преузимање.

Новије верзије Триблера то не чине аутоматски, али они и даље пружају могућност за то; никада не дозволите да рачунар постане излазни чвор. Да бисте и даље били сигурнији, користите ВПН који ми’Прекрићу се врло брзо.

Као такав, Триблер је дизајниран за авантуристичког торрент корисника. То’с тешким клијентом који често троши око 90% ЦПУ-а, али то’је брз, атрактиван и садржи уграђени претраживач који труби све остало што радимо’ве тестиран. Поред неколико недостајућих опција, чини се да је Триблер један од најатрактивнијих торрент клијената који је доступан данас - само се уверите да’поново је користите сигурно.

Сигурност током употребе бујица

Као што смо поменули на почетку, бујице су запале током последњих година због борбе против пиратског кршења ауторских права. Одређене територије учиниле су бујице уопште нелегалним и корисници могу да буду кажњени за преузимање садржаја заштићеног ауторским правима.

Ево шест земаља у којима је то случај:

  • Велика Британија
  • Француска
  • Немачка
  • Финска
  • Јапан
  • Уједињени арапски Емирати

Уз ово, вриједно је запамтити да бујица функционише на пеер-то-пеер датотеци, што значи да се садржај преноси између семера (особе које имају потпуну датотеку) и пијавица (особе које такође преузимају датотеку).

Као такви, ови корисници технички преносе садржај - нарочито семере - што оставља кориснике на многим територијама отвореним за пријем жалби од легалних организација познатих као ауторска права трола.

Због тога, то’Важно је користити ВПН (виртуелну приватну мрежу) док се врти. Скоро као лук усмјеравање, и ВПН одбија вашу стварну ИП адресу на сасвим случајни сервер, што онемогућује било коме да прати вашу активност. То вас штити од обавештења о ауторским правима и писма о нагодби, која оба нуде ризик од великих новчаних казни (или чак затворских казни).

Честа заблуда с ВПН-овима је да поновним усмеравањем ваше ИП адресе ограничавају ваше стварне брзине преузимања. То сигурно није случај; наши тестови су спроведени уз употребу ВПН-а, и као што смо рекли на почетку, радили смо са преко 33 Мб / с, што значи да смо могли да преузмемо велике торрент датотеке (1-2 ГБ) за мање од десет минута.

Заиста, ми’провели смо сопствене тестове на најбољим тренутно доступним ВПН-овима. Још једном, ово је апсолутна потреба за бујице корисницима јер омогућава да останете сигурни током свог искуства са бујицом.

Резиме: најбољи торрент клијенти

Кроз наше истраживање можемо са сигурношћу рећи да је кБитторрент највећи свеобухватни торрент клијент који ради данас; за почетнике, новакиње и стручњаке у бујици можете’Не могу погријешити с овим софтвером.

Уз то речено, ми’Могу то тврдити најбољи торрент клијент за апсолутне почетнике је ФростВире, најприкладнији софтвер који ми’наишли смо током наше фазе испитивања.

Фроствире је опћенито најбољи торрент клијент’за апсолутне почетнике, Фолк за лаке кориснике, а Делуге је најбољи за кориснике који се баве технологијом.

За кориснике којима је потребан лаган клијент прилагођен перформансама, препоручујемо Фолк (или ВебТоррент, ако ви’ре а естхете). Још једном за већину корисника који се баве технологијом’д јамчите за Делуге било којег дана у седмици.

Дакле, кога од најбољих овде наведених торрент клијената користите у 2020. години? Постоје ли неки главни они ми’промашио сам?

Било које од њих’на попису сте који имају проблема? Јавите нам у коментарима испод!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 33