Ali NordVPN deluje na Kitajskem?


Zadnja posodobitev: 23.08.2019

Kitajska je vodilna po številnih področjih po svetu, spletna cenzura pa je visoko na tem seznamu. Na srečo se ljudje na Kitajskem lahko zanesejo na storitve VPN, da bodo obšli to cenzuro. Tam’s samo eno težavo: kitajska vlada to zelo dobro pozna in večina dobrih VPN-jev je v državi blokirana.

NordVPN je eden izmed nekaj izbranih VPN-jev, ki še vedno delujejo na Kitajskem. Kljub močnim prizadevanjem vlade za blokiranje NordVPN je služba ostala prožna. Trenutno je ena najbolj doslednih rešitev za plezanje čez Veliki kitajski požarni zid.

NordVPN NordVPN VPNpro ocena: 9.6 / 10

Zakaj je NordVPN uspel tam, kjer drugi niso? Pustiti’Pobližje si oglejte.

Kako NordVPN zaobide kitajsko cenzuro

Na osnovni ravni vse storitve VPN, vključno z NordVPN, na isti način premagajo cenzuro na Kitajskem. Spletna mesta in drugi spletni viri so cenzurirani tako, da blokirajo njihov IP naslov ali blokirajo določene ključne besede na ravni DNS. NordVPN ima odgovor na obe vprašanji:

 • Ko ti’Če ste povezani s strežnikom VPN, posreduje vse vaše zahteve in podatke. To pomeni, da namesto da bi neposredno kontaktirali blokirani naslov IP, namesto tega kontaktirate IP-naslov VPN.
 • Virtualna zasebna omrežja imajo svojo infrastrukturo, vključno s strežniki DNS. To pomeni bloke lahko popolnoma zaobidete na ravni DNS.

Seveda, Kitajska ni ničesar, kar zadeva tudi blokiranje strežnikov VPN. To počnejo enako, kot blokirajo spletna mesta - prek naslova IP ali prek poizvedb DNS. Zato mora imeti dober VPN za Kitajsko dinamičen seznam strežnikov, ki ga lahko kitajska vlada’ne spremljam. NordVPN je odličen primer tega.

NordVPN strežniki v Aziji

Ena od stvari, ki NordVPN ločuje od ostalih, ko gre za Kitajsko, je seznam strežnikov. Ta storitev ima skupaj 5700+ strežnikov VPN - več kot katerikoli konkurent. Najpomembneje, Nahaja se 600+ teh strežnikov v 11 državah v azijsko-pacifiški regiji, vključno z Japonsko, Singapurjem in Hongkongom. To je impresivna armada, ki pritlikava celotne flote strežnikov nekaterih manj uveljavljenih ponudnikov VPN.

NordVPN strežniki v Aziji

Čeprav ste zmagali’Na Kitajskem ne najdemo nobenih strežnikov NordVPN, to je namerna taktika, ki jo je Nord uporabil, da ne pride v poštev vedno budnih kitajskih oblasti. In do zdaj se zdi, da deluje.

Blokiranje isn’t edini razlog, da je seznam strežnikov pomemben za uporabnike na Kitajskem. Vsi VPN-ji zmanjšajo vašo hitrost povezave, vendar je vaša oddaljenost od strežnika VPN eden najpomembnejših dejavnikov pri odločanju, koliko zmanjšati. NordVPN’trdna azijska prisotnost pomeni, da so vaše hitrosti zmagale’ne trpim veliko, ne glede na to, ali si’na Kitajskem ali drugje v regiji.

Varnostne funkcije

Pomen dobre varnosti kot vi’ponovno kljubovanje volji kitajske vlade bi moralo biti samoumevno. Na tem področju nihče ne premaga NordVPN, ki varuje vašo identiteto z dolgim ​​seznamom odličnih varnostnih funkcij:

 • Nezlomljiva enkripcija AES-256
 • Najboljši protokoli za tuneliranje: OpenVPN in IKEv2 / L2TP
 • Odlične bonus lastnosti: Dvojni VPN, čebula prek VPN, prikriti strežniki (več o tem slednjem), preklopno stikalo, brezplačni proxy SOCKS5

Strogo testiranje je NordVPN prineslo ugled storitve brez puščanja IP, kar je še posebej pomembno na Kitajskem in v drugih represivnih državah. To pomeni, da varnostne funkcije delujejo pravilno in nimate razloga za skrb, da bi jih našli.

Zasedeni strežniki za obhod kitajskega požarnega zidu

Veliki kitajski požarni zid

Tam’Še ena stvar, ki bi jo moral VPN imeti na Kitajskem, je uspešen - način za premagovanje globinskih paketnih pregledov (DPI). DPI je eno izmed orodij, ki jih Peking uporablja za blokiranje VPN-jev, ki jih organi niso odobrili. Ta metoda je zelo učinkovita proti OpenVPN, ki je privzeti protokol, ki ga uporablja večina orodij VPN, vključno z NordVPN.

Z NordVPN uporabniki na Kitajskem, ki lahko’t če se redno povezujete z izbranim strežnikom VPN, lahko omogočite drug seznam prikritih strežnikov. Ti strežniki temeljijo na spremenjenem protokolu OpenVPN in so izključno namenjeni povezovanju iz izjemno restriktivnih spletnih okolij. NordVPN’s Prikriti strežniki prikrijejo vaš VPN promet kot običajni HTTPS promet, kar varovalo Firewall vara, da vas obravnava kot rednega uporabnika, brez VPN.

Funkcija zakritih strežnikov ne bo samo obšla Kitajsko’S preprečevanjem ukrepov - prav tako boste zmanjšali tveganje, da bodo organi ugotovili, da ste vi’ponovno uporabljate VPN.

Kako aktiviram prikrite strežnike?

Aktiviranje zakrčenih strežnikov je enostavno. Tukaj’s kaj morate storiti:

 1. Na začetnem zaslonu kliknite Nastavitve (na vrhu)
 2. Kliknite Napredno najti možnost
 3. Preklopite Zmedeni strežniki Na

To’je vse, kar je zanj - aplikacija bo zdaj samodejno uporabljala spremenjen protokol za tuneliranje in se povezala s pravimi strežniki. Upoštevajte, da bo vključitev prikritih strežnikov zmanjšala vašo hitrost povezave.

Že na Kitajskem? Tukaj’s kako dobite NordVPN

Če ti’odpotovali boste na Kitajsko, prihranite si težav in se predhodno dobili NordVPN. Spletna mesta najbolj mogočnih storitev VPN so v državi blokirana, zato je prijava in prenos aplikacije lahko problematična. Vendar obstaja izhod:

 • Poskusite to spletno mesto z ogledali NordVPN
 • Na voljo je veliko več ogledalskih mest NordVPN, če tega ne’t delo - prosite za podporo strankam po e-pošti ([email protected]). Za blokiranje DNS na Kitajskem boste morda morali uporabiti tujo storitev spletne pošte za stik s tem e-poštnim naslovom

Če že imate račun, vendar ne’nimam aplikacije, lahko tudi nastavite NordVPN, da deluje prek OS-a ali brezplačne aplikacije OpenVPN.

NordVPN NordVPN VPNpro ocena: 9.6 / 10

Alternativa NordVPN za Kitajsko

Vse storitve VPN niso primerne za uporabo na Kitajskem. Mnogi trpijo zaradi enega od več vprašanj:

 • Njihovi varnostne funkcije niso dovolj dobre
 • Imajo majhni seznami strežnikov ali ne’nimam dobre izbire strežnikov v bližini Kitajske
 • Ne’ne morete imeti nobene različice funkcije prikriti strežniki (nekateri ga imenujejo) “Prikrit način” ali “Stealth protokol”)
 • Storitev VPN je operiral izven Kitajske (to je mogoče le, če se strinjajo, da bodo podatke o uporabnikih delili z vlado)

S tem rečeno, NordVPN ni edini VPN, ki vam bo dobro služil na Kitajskem. Astrill, VyprVPN in ExpressVPN so vse razumne alternative, odvisno kaj si’iščete v VPN.

Svetujemo, da ne izberete brezplačne storitve VPN - te so zaradi varnosti pogosto nezanesljive in niso prijazne zasebnosti. Seveda, nekatera od njih vam lahko ogledajo spletna mesta, ki so na Kitajskem blokirana, vendar to pride na vrsto. Mnoge najbolj priljubljene storitve VPN (zlasti mobilne aplikacije) so kitajske, kar lahko resno ogrozi vašo varnost.

Ali priporočamo uporabo NordVPN na Kitajskem?

NordVPN je zanesljivo orodje za tiste, ki so na Kitajskem utrujeni od spletne cenzure. Uporabniki bodo lahko prek svoje velike flote strežnikov odblokirali katero koli spletno mesto ali spletno storitev, hkrati pa uživali v anonimnosti, ki jo zagotavljajo močne varnostne funkcije. NordVPN’močna prisotnost v Aziji pomeni, da ste zmagali’ne boste imeli velikega zmanjšanja hitrosti povezave, njegova večplastformna podpora pa vas bo varovala na vseh napravah.

Ali priporočamo uporabo NordVPN na Kitajskem? Vsekakor.

Priporočljivo branje:

NordVPN pregled

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 29 =