Cum să bat algoritmul Google Play și să obții 280 de milioane de instalări


Conform datelor SimilarWeb, cuvântul cheie “vpn” este printre cei mai populari termeni de căutare pe Google Play. Magazinul de aplicații a avut în jur de 19,5 miliarde de descărcări doar în al treilea trimestru al anului 2018 - în valoare de 18 miliarde de dolari. Orice aplicație care poate intra în primele 10 rezultate ale căutării va primi un număr mare de instalări și utilizatori, precum și venituri semnificative din comisioane de abonament sau anunțuri din cadrul aplicației.

Cercetările noastre arată că primele 10 rezultate ale căutării Google Play “vpn” sunt dominate de aplicațiile care participă la practici de manipulare potențial frauduloase.

De asemenea, am descoperit că 7 din primele 10 aplicații sunt bazate fie în Hong Kong, au regizori chinezi, fie sunt localizate în China. Cele 3 aplicații rămase sunt bazate în SUA, fiind toate achiziționate de AnchorFree, creatorii Hotspot Shield. Am acoperit anterior aceste aplicații VPN în cercetarea noastră privind adevărata proprietate a VPN-urilor populare.

În general, putem împărți VPN-urile din cercetarea noastră în două categorii:

 • VPN-uri Google mai bine cotate: acestea sunt VPN-urile gratuite de top, găsite în Google Play la căutarea cuvântului cheie “vpn”
 • Liderii de piață VPN: aceștia sunt liderii industriei VPN de consum, precum ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, etc..

Clasamentul ridicat al acestor aplicații mai bine clasate este surprinzător, deoarece aproape toate au o popularitate limitată în afara magazinului Google Play, conform Google Trends (VPN GRATUIT nu a fost inclus, deoarece numele său este prea generic):

1 - Google Trends aplicații vpn gratuite față de mărci populare

Liderul de piață VPN’Aplicațiile Android, pe de altă parte, se clasează prost în Play Store, cu mărci precum ExpressVPN la poziția 34, CyberGhost la 49 și NordVPN la 104.

Aceste aplicații mai bine clasate par să fi găsit o slăbiciune în Google Play’s algoritmul de clasare, deoarece aproape fiecare aplicație din top 10 folosește o strategie similară. Acest lucru se reflectă foarte slab pe Google’s Magazin de joc, deoarece permite tacticii de pălărie neagră să îmbunătățească clasamentul pentru un cuvânt cheie atât de popular. Google s-a promis anterior să se pronunțe asupra tacticii de manipulare a aplicațiilor, dar această cercetare arată că mai are un drum lung de parcurs pentru ca acest lucru să devină eficient.

Notă: clasamentele se bazează pe analiza noastră din ianuarie 2019. De asemenea, aceste titluri de aplicații s-au putut schimba de la analiza noastră inițială, deoarece dezvoltatorii de aplicații actualizează constant numele de aplicații din diverse motive.

Principala livrare

Google Play’algoritmul de clasare pare să fie manipulat de aplicațiile VPN analizate de:

 1. Folosind cantități mari de recenzii false: primele 10 aplicații pentru cuvântul cheie “vpn” au mai puține cuvinte pe recenzie, mai multe recenzii duplicate și mai multe recenzii ale utilizatorilor ascunși
 2. Folosind tactici de backlink blackhat pentru a-și îmbunătăți profilul de backlink, indiferent de relevanța subiectului
 3. Cumpărarea cuvântului cheie țintă în toată aplicația’ID, titlu și descriere, cu o aplicație folosind cuvântul cheie “vpn” De 48 de ori în descrierea sa

Noi’Voi parcurge fiecare tactică pentru a descoperi cum funcționează atât de bine aceste aplicații VPN mai bine cotate. Noi’De asemenea, voi folosi estimări brute pentru fiecare tactică pentru a înțelege cât ar costa pentru un dezvoltator de aplicații să obțină aceleași rezultate.

1. Recenzii frauduloase

Ca parte a cercetării noastre, am analizat mai mult de 150.000 de recenzii pentru a înțelege modul în care aceste aplicații VPN nepopulare sunt capabile să se claseze atât de puternic pe Google Play. Ne-am uitat la 15 furnizori VPN’ de aplicații - 10 VPN-uri cu rang mai bun, plus 5 mărci VPN de lider pe piață (dar cu rang inferior). Datele noastre au relevat o tendință interesantă.

Recenziile pentru primele 10 aplicații VPN mai bine cotate au aceste patru caracteristici:

1. Au cuvinte semnificativ mai puține pe recenzie: numărul mediu de cuvinte pentru grupul lider de piață VPN este de 27, în timp ce media pentru VPN-urile Google Play mai bine clasate este mai mică de 12.

2. Sunt mai puțin unice: doar 69% din VPN-urile mai bine cotate’ recenziile sunt cu adevărat unice, în timp ce liderii de piață VPN au recenzii unice aproape 90%.

3. Au un procent mai mare de recenzori ale căror nume sunt ascunse: Google le permite recenzorilor să-și ascundă numele de utilizator sub simbol “Un utilizator Google.” Doar 16% din recenzii pentru liderii de piață VPN au fost scrise de “Un utilizator Google,” întrucât pentru VPN-urile mai bine cotate, acest număr este de aproape 30%.

2 - Aplicații vpn gratuite recenzii frauduloase

4. Au un procent mai mare de recenzii începând cu litere mici: doar 10% din liderii de piață VPN’ recenziile încep cu litere mici. Pentru VPN-urile mai bine cotate, 33% din recenziile lor încep cu litere mici. Una dintre cele mai importante 10 aplicații VPN, Turbo VPN, are un șocant 72% din recenziile sale începând cu litere mici.

Recenziile Android care încep cu litere mici, sunt considerate un semn de avertizare pentru fraudă, deoarece majoritatea dispozitivelor bazate pe Android valorifică prima literă a sentinței în mod implicit. Acest lucru poate implica utilizarea unui sistem automat de comentarii sau a dispozitivelor desktop (care nu sunt Android).

3 - Recenzii gratuite pentru aplicațiile vpn începând cu litere mici

Cost de recreere

Am căutat pe piețele blackhat pentru a descoperi cât ar costa să cumpărăm aceeași sumă de recenzii frauduloase. Pentru a realiza acest lucru, am făcut următoarele.

 1. Am presupus că nu toate recenziile sunt false.
 2. Am izolat recenziile care au între 1 și 4 cuvinte și au cel puțin un duplicat.
 3. Din aceasta, am descoperit că cele 10 VPN-uri mai bine cotate au un total de 52.483 de recenzii suspecte, sau 5.248 pe aplicație. Comparați acest lucru cu cei 5 lideri de piață VPN, care au un număr total de 9.567 de recenzii suspecte sau 1.913 pe aplicație.

4 - Recenzii suspecte VPN cu 1-4 cuvinte

La 300 de dolari pentru 100 de recenzii, v-ar costa 15.744 de dolari pentru a obține aceeași sumă de recenzii frauduloase.

Când sunt citite de ochii umani, recenziile de aplicații mai bine cotate arată semne evidente de fraudă. Cu toate acestea, deoarece sunt create pentru a manipula Google Play’s algoritmul și obține creșteri uriașe în clasament (împreună cu celelalte două tehnici discutate mai jos), acestea s-au dovedit, din păcate, de succes.

2. Backlink-uri suspecte

Deși nu a fost confirmată nicio corelație între o aplicație’profilul de backlink și clasamentul său în magazinul Play, mulți marketeri cred că există o legătură, deoarece backlink-urile au impact asupra Google’rezultatele căutării web. Folosind Ahrefs, am analizat fiecare dintre cele 15 aplicații’ backlinks și a observat o tendință:

Aplicațiile VPN mai bine clasificate au mai multe backlinks suspecte de la:

 • site-uri sau articole fără legătură
 • comentarii nemodificate
 • pingbacks sau trackbacks

Suspectul principal a venit din faptul că aceste aplicații mai bine clasate au primit backlinks de la articole cu titluri fără legătură precum:

 • Cunoașterea animalelor din Mpala: majoritatea vizitatorilor obișnuiți
 • Administrația Obama ridică restricțiile privind cercetarea canabisului
 • Mama Panda STILL Won’t Împărtășește pâinea ei!
 • Hip-Hop 2014: Suspectele inedite
 • Războiul rece dintre Oge Okoye și Chioma Toplis și acei câini Moore din Kenya

Când am analizat aceste backlink-uri, am descoperit că multe link-uri nu au reușit’Nu provin din articolele în sine. În schimb, provin din secțiuni de comentarii nemoderizate, unde oricine poate lăsa un comentariu și adăuga orice legătură la numele său de utilizator, fără a fi nevoie de vreo aprobare a moderatorului. Aici’este un exemplu din fanii sportului din Midwest:

5 - Aplicații vpn gratuite link-uri din comentarii nemodificate

Alții au folosit o tehnică cunoscută sub numele de pingbacks, unde sunt capabili să se conecteze la articole și să obțină legături automate înapoi la propriile aplicații. În această practică, dacă ar face legătura cu un alt articol care a activat funcția pingback, acel articol se va conecta automat la noi. Acolo’este, de asemenea, o modalitate de a crea pingbacks-uri false, o tehnică obișnuită de blackhat.

Pe acest site suedez, există deja 13.299 de comentarii și ping-back-uri:

6 - Aplicații vpn gratuite pingbacks suedezi

Pagina Fan Fan Sports Midwest a avut și o pondere corectă de pingbacks, cu două link-uri care duc la VPN-uri în magazinul Play. Primul se duce la Turbo VPN, numărul patru actual:

7 - Aplicații vpn gratuite mai multe pingbacks-uri frauduloase

Ambele - găsirea de comentarii nemoderizate și utilizarea tehnicii de pingback - sunt bine-cunoscute tactici de blackhat SEO pentru a îmbunătăți clasamentul. Pe piețele populare de blackhat, cum ar fi SEOclerks, puteți găsi furnizori care vând aceste servicii pentru doar 5 dolari:

8 - SEOClerks oferta de pingback de 5 USD

De fapt, aceste tipuri de legături pingback (sau trackback) sunt văzute de site-urile proprii de blackhat ca fiind cele mai spammiest de toate link-urile - ceea ce înseamnă că ar trebui să le folosești cu grijă, deoarece probabil că au câștigat’nu funcționează sau chiar îți poate reduce clasamentul:

9 - Avertisment Blackhat SEO împotriva utilizării de pingbacks

Chiar și în descrierea ofertei de servicii SEOClerks, se explică faptul că aceste pingbacks sunt destinate site-urilor tampon (site-uri intermediare care se conectează la site-ul principal). Acest lucru se datorează faptului că ei’am fost considerat prea toxic pentru orice site principal sau pentru listarea aplicațiilor Google Play.

Ce’este mai surprinzător’că backlinkurile frauduloase funcționează în continuare pentru creșterea clasamentului. Aceasta’este că cei mai spammiesti link-uri frauduloase par să funcționeze bine în manipularea Google Play’s algoritmul de clasare. Aceasta este o plecare dezamăgitoare de la Google’este un algoritm de căutare web bine păstrat și care induce frica.

Cost de recreere

Din nou, am mers pe cele mai bune piețe SEO de blackhat pentru a vedea cât ar costa să cumpărați aceeași cantitate de comentarii și backlinkuri pingback. Pentru a face acest lucru și pentru a reduce cu seriozitate timpul, a trebuit să facem câteva presupuneri rapide.

 1. Am stabilit că identificarea tuturor backlinkurilor suspecte ar necesita o sumă vastă de resurse.
 2. Am analizat doar cele mai recente 100 de backlink-uri pentru două VPN-uri mai bine clasificate (Turbo VPN și SecureVPN) și am determinat procentul de backlink-uri suspecte. “Suspicios” backlink-urile sunt determinate de subiecte care nu includ VPN-uri, securitate cibernetică, confidențialitate, aplicații Android, aplicații în general sau orice este legat de IT. Luând media pentru ambele aplicații VPN, procentul de legături fără legătură este de 41,5% (Turbo VPN a avut 47 de legături fără legătură, în timp ce SuperVPN a avut 36 de legături fără legătură).
 3. Din asta, noi’Voi face o estimare aproximativă a faptului că cele 8 aplicații mai bine clasificate au un număr total de 8.315 backlinkuri suspecte sau 1.039 pe aplicație. Notă: X-VPN și VPN GRATUIT au fost eliminate din magazinul Play la diferite momente și nu am putut să le analizăm pentru estimările noastre.

Dacă ar fi să cumpărați 3.000 de backlink-uri spammy, v-ar costa doar 5 USD pentru a obține 3x cantitatea de backlinkuri frauduloase și pentru a ajuta la îmbunătățirea aplicației dvs. Android în Google’s Magazin de joacă.

3. Umplerea cuvintelor cheie

Umplutura de cuvinte cheie este o altă tactică SEO - fie în mod explicit negricioasă, fie doar în general încruntată - prin care dezvoltatorii de aplicații adaugă un cuvânt cheie țintă de câte ori este posibil pentru a obține un nivel mai mare.

Când priviți “vpn” pentru a determina frecvența, am analizat trei aspecte: ID-ul aplicației, titlul aplicației și descrierea aplicației. Analiza noastră a arătat următoarele:

Aplicațiile VPN mai bine clasificate au între 1-3 “vpn” cuvinte cheie din titlul lor, până la 5 cuvinte cheie non-brand în ID-ul aplicației lor și o frecvență ridicată a acestora “vpn” în descrierile aplicațiilor.

10 - Aplicații VPN gratuite umplutură de cuvinte cheie

Analiza noastră a arătat că multe VPN-uri mai bine clasificate au cea mai mare frecvență a cuvântului cheie “vpn” în titlul lor, cum ar fi VPN Master - Deblocare gratuită Proxy VPN & VPN de securitate. În general, aceste aplicații VPN gratuite urmăresc, de asemenea, cuvântul cheie “împuternicit.” Acest lucru este destul de rău pentru lizibilitate, dar din nou - acestea sunt făcute nu pentru ochii umani, ci pentru algoritmul’dragul meu.

ID-urile lor de aplicație, care nu pot fi modificate odată create, pot fi, de asemenea, umplute cu cuvinte cheie. Aici’este un exemplu din JustVPN:

free.vpn.unblock.proxy.unlimited.justvpn

Majoritatea acestor aplicații profită de spațiul descrierilor lor pentru a stropi în cât mai multe “vpn” și “împuternicit” cuvinte cheie posibil. Aici’este o descriere din aplicația VPN mai bine clasată JustVPN, menționând cuvântul cheie “vpn” De 48 de ori:

11 - umplutură de cuvinte cheie JustVPN

Și mai rău, JustVPN folosește denumirile VPN ale concurentului în descrierea lor:

12 - umplutură de cuvinte cheie JustVPN - folosind concurenți în descriere

Cost de recreere

Aici, nu este necesar să analizați piețele blackhat pentru scopuri de umplere a cuvintelor cheie. Poate fi obținut gratuit fără nicio nuanță sau preocupare pentru lizibilitate, experiență pentru utilizatori sau sancțiuni probabile. Dezvoltatorii de aplicații pot crea pur și simplu aceste descrieri și le pot actualiza în funcție de concurență sau de nevoia de a se clasifica mai mult în Google Play’s magazin de aplicații.

Din acest motiv, costul pentru cuvintele cheie este de 0 USD.

rezumat

Este din ce în ce mai dificil să manipuleze Google’s algoritmul de căutare. Totuși, același lucru nu face asta’par să se aplice în magazinul Google Play. Folosind tactici care ar trebui să inducă penalități, multe aplicații de calitate inferioară par să se plaseze foarte bine, prin manipularea rezultatelor căutării Google Play, acumulând peste 282 de milioane de instalări pentru “vpn” cuvinte cheie.

Și mai rău, par să facă asta cu tactici SEO de blackhat ieftine, inclusiv:

 1. Cumpărând recenzii de aplicații scurte și de calitate scăzută pentru a îmbunătăți scorurile de recenzie, costând aproximativ 15 744 USD pe aplicație
 2. Achiziționând backlinks pentru comentarii și backing-uri pingback / trackback, cu un cost estimat simplu mai mic de 5 USD pe aplicație
 3. Utilizarea cuvântului cheie țintă “vpn” de mai multe ori în titlurile, ID-urile și descrierile aplicațiilor lor, ceea ce duce la o lizibilitate dezastruoasă

Astfel, cu mai puțin de 16.000 de dolari și o aplicație simplă, se pare că dezvoltatorii de aplicații pot câștiga până la 100.000.000 de instalări (cum a făcut Turbo VPN) și vor face acești bani înapoi într-un interval de timp rezonabil, potențial prin taxe de abonament și venituri publicitare..

Toate aceste tactici nu au în vedere experiența utilizatorului, ci pur și simplu bate Google Play’algoritmul s. Și, pe baza acestor rezultate, ei’reușești - cu un cost și efort mult mai mic decât și-ar fi putut imagina oricine.

Aici’s lista cu VPN-urile gratuite care manipulează rezultatele căutării magazinului Google Play pentru a apărea în primele zece cuvinte cheie “vpn”:

 • X-VPN
 • VPN sigur
 • VPN GRATUIT
 • Turbo VPN
 • VPN Hotspot Betternet
 • VPN Proxy Master
 • Thunder VPN
 • SuperVPN
 • JustVPN
 • VPN 360

Vezi și celelalte cercetări ale noastre:

Aplicațiile antivirus gratuite care solicită cantități uriașe de permisiuni periculoase pe care le donează’nu am nevoie

Dezvăluirea proprietarilor de VPN-uri ascunse: 99 de produse VPN administrate de doar 23 de companii

Studiu: cum lumea’Cele mai bune site-uri web vă urmăresc comportamentul online

Cine domină piața VPN în creștere în 2019? Iată numerele

VPN confidențial: cât de privat este achiziționarea VPN?

Disclaimer:Cercetăm meticulos poveștile noastre și încercăm să prezentăm o imagine exactă pentru cititorii noștri. Noi’sunteți și om, și dacă credeți că am comis o eroare de fapt (spre deosebire de a nu fi de acord cu o opinie), vă rugăm să ne contactați pentru a putea investiga și corecta sau confirma faptele. Vă rugăm să accesați pagina noastră de contact.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 67 =