Care este treaba cu proiectele descentralizate, P2P, Blockchain VPN?


Cu cuvântul “blockchain” intrând în combinații din ce în ce mai extravagante, Blockchain VPN sună destul de îmblânzit - ceva ce știai că trebuie să existe, dar nu‘Nu știu unde și cum. Într-adevăr, unde și cum nu sunt cele mai simple întrebări de răspuns, ci asta’e ceea ce noi’sunt aici pentru. Așa că citiți mai departe și aflați elementele de viață ale VPN blockchain.

Ce are legătură cu blockchain cu VPN?

Pentru a începe să răspundem la aceasta, trebuie să menționăm mai întâi cele mai importante critici la adresa rețelelor virtuale private.

Mulți vor ști deja că întregul punct al VPN-urilor este dezlegarea utilizatorului de activitățile sale online - să acorde libertate pe internet. Modul în care se face acest lucru este prin protocoale de tunelare (care vă criptează traficul pe măsură ce călătorește dintr-un punct digital în altul) și servere VPN (care creează un perete pentru a rămâne în urmă, schimbând adresa IP în ochii serverului gazdă și schimbarea adresei IP a serverului gazdă în ochii Furnizorului de servicii Internet (ISP).

În urma acestei proceduri, puteți ascunde ceea ce faceți online de ISP-ul dvs. și, prin urmare, și de guvern. Mai mult decât atât, puteți alege în ce locație parți să vă bazați - doar conectați-vă la un server VPN din SUA și site-uri precum Netflix vă va presupune’ești un utilizator din SUA.

Când VPN-urile funcționează ca reclamă, acestea sunt un instrument minunat. Cu toate acestea, designul lor ridică probleme utilizatorilor obișnuiți nu sunt în stare să se oprească.

Dezvoltatorii de servicii VPN Blockchain recunosc aceste probleme și prezintă o soluție. Ei recunosc că problema principală a serviciilor VPN obișnuite este compania VPN, care este un hub central prin care trece tot traficul utilizatorilor. Acea’de ce fiecare VPN are unele afirmații despre “Logare” - stocarea datelor privind conexiunile, activitățile sau identitățile utilizatorilor. Aceasta’De asemenea, de ce furnizorii de VPN care au dat datele utilizatorilor agențiilor de aplicare a legii sunt atât de înrăutățiți.

VPN centralizat vs VPN descentrelizat

Adevărul despre logare este acesta: fiecare serviciu VPN are tehnic capacitatea de a stoca toate informațiile primite despre utilizatori. Și poate vinde toate aceste informații către terți dacă dorește acest lucru. Desigur, VPN-urile pot face tot posibilul pentru a minimiza nevoia lor de înregistrare. De exemplu, pot elimina toate limitele serviciilor VPN impuse de obicei utilizatorilor lor - lățime de bandă, transfer de date, limite de conectare simultane. Fără a fi necesară aplicarea acestor restricții, VPN-urile pot să elimine tehnic. Un lucru pot’nu fac? Îndepărtați-le capacitatea de a se jurnaliza.

VPN-urile Blockchain încearcă să transforme această preocupare. Acestea elimină centrul central prin care trebuie să treacă tot traficul de utilizatori și oferă în schimb o rețea descentralizată de noduri voluntare, cum ar fi Tor.

Diferențele dintre blockchain VPN și Tor

Premisa de bază din spate Tor și P2P blockchain VPN este similară. Când utilizați rețeaua Tor, utilizatorul’s traficul este trimis printr-o serie de relee voluntare - în esență, persoanele care operează servere pentru a trece traficul (nu pentru a suna flipant…) din bunătatea inimilor lor. La fiecare releu, traficul este în plus criptat, doar ultimul nod putând decripta traficul și îl trimite pe serverul gazdă.

Acesta este un sistem bun, dar unul care are mai multe puncte slabe. Prima dintre aceste slăbiciuni este că nu există’multe dintre aceste noduri voluntare - la fel cum nu există’este foarte mult voluntar - orice. Aceasta duce la viteze foarte slabe și face mai mult sau mai puțin imposibil să se angajeze în anumite activități pentru care iubim serviciile VPN obișnuite. Torrenting, de exemplu.

Poate mai important, numărul redus de noduri creează o problemă de securitate. Un atacator care controlează o porțiune semnificativă a rețelei poate fi capabil să urmărească traficul înapoi la sursa sa sau să îl decripteze. Aceasta înfrâng întregul scop al utilizării unui serviciu de protecție a vieții private în primul rând.

În cele mai bune exemple, Blockchain VPN ia mai mult sau mai puțin același sistem, dar folosește blockchain pentru a introduce o economie în rețea, permițându-i să rămână descentralizat și anonim în același timp. Dacă se crede că unii dintre acești dezvoltatori VPN blockchain, acest lucru ar face, de asemenea, rețeaua mult mai ieftină de utilizat decât o VPN obișnuită - traficul ar fi întotdeauna dirijat către cele mai ieftine și rapide noduri din rețea. Stimulentele economice ar rezolva, probabil, problema mărimii rețelei și, de asemenea, problemele legate de viteză și securitate.

Cu toate acestea, există probleme și aici.

Pare bine - ce’e problema?

calculator

Ei bine, pentru un lucru, cu excepția cazului în care rețeaua crește într-adevăr la o dimensiune bună, aceleași probleme s-ar mai aplica (probabil) și ca Tor. Controlul unei porțiuni semnificative din rețea poate permite atacatorilor “ajunge la utilizator.”

Un alt aspect este unul pe care îl vor recunoaște cei care urmează povestea Hola VPN. Hola este un serviciu VPN notoriu umbrit, care are o caracteristică interesantă - vinde utilizatorului’lățimea de bandă inactivă față de alți utilizatori din rețea. Practic, dacă executați Hola și nu faceți nimic pe computer, VPN vă va folosi conexiunea la internet pentru a direcționa alte persoane.’s trafic.

Destul de echitabil - dacă vrei un VPN gratuit, tu’Voi sfârși doar pentru a plăti pentru asta altfel. Problemele încep din altă parte. Mai exact, Hola are și o companie paralelă numită Luminati, care vinde lățimea de bandă inactivă a utilizatorilor VPN Hola către companii. O singură dată, Luminati a vândut această lățime de bandă către cineva care a folosit-o așa cum ar fi o botnet - într-un atac cibernetic. Când se întâmplă așa ceva, nodurile finale sunt culpabile.

Puteți vedea unde’merg cu asta. daca tu’ești nodul final al unui schimb de trafic urât pe rețeaua VPN blockchain, unde te lasă exact?

Există, desigur, și alte întrebări importante de luat în considerare. De exemplu, acesta rămâne de văzut dacă vitezele dintr-o astfel de rețea ar fi bune, să nu mai vorbim de posibilitatea de a concura cu serverele de metal goale de top ale bot-urilor furnizorilor VPN obișnuiți. De asemenea, jumătate din VPN-urile P2P la care ne-am uitat nu sunt chiar multi-hop (ceea ce face ca nodul de ieșire să fie la fel de capabil să înregistreze datele ca și serverele VPN).

Încercările de a răspunde la aceste și alte îngrijorări se găsesc în sălbăticie.

Piața VPN blockchain, cum este

Piața Blockchain

În acest moment, piața VPN blockchain nu arată foarte impresionant. Există câteva nume vizibile, dar serviciile în sine se află în diferite etape de dezvoltare. Acolo’s Privatix, rețeaua Mysterium, Orhidee și Lethean printre alții. Fiecare dintre acestea pare să fi avansat oarecum de când am verificat ultima dată acum câteva luni și toate sunt prevăzute să livreze un fel de produs VPN blockchain în viitorul prevăzut. Poate că singura excepție este Orchid, al cărui site este încă o pagină de destinație (deși whitepaper-ul său pare cel mai convingător dintre toate).

În ultimele două luni, noi’am adresat toate aceste proiecte și le-am pus unele dintre aceleași întrebări pe care le ridicăm în secțiunea anterioară a acestui articol. Singurele care au comentat în profunzime au fost Lethean, pentru care le oferim kudos. Indiferent, noi’Voi privi pe rând fiecare dintre proiecte și voi încerca să răspund la câteva întrebări.

Orhidee

În unele sensuri, Orhideea pare cel mai serios proiect. Delaware, Laboratoarele Orchid Labs, combină o serie de oameni cu înregistrări destul de publice - oameni care pot vorbi bine și au o reputație de care să se îngrijoreze. Majoritatea celorlalte proiecte VPN P2P nu au acest activ de PR și nici nivelul de responsabilitate personală pe care îl creează.

Cunoștințele și experiența oamenilor de la Orchid arată clar în cartea albă. Demonstrează multă atenție asupra detaliilor și acoperă unele dintre preocupările frecvent menționate împotriva ideii de VPN Blockchain P2P.

În primul rând, Orchid oferă o soluție pentru pericolul ca cineva care controlează o mare parte a rețelei. O face prin oprirea atacatorilor de la exploatarea unui număr disproporționat de vânzători de lățime de bandă în raport cu ponderea lor din puterea de calcul totală a rețelei Orchid.

Aceasta nu este’singurul scenariu de atac Orchid prezintă soluții pentru. Am castigat’nu intru în acestea - este suficient să spun ei’Mi-am făcut temele.

În al doilea rând, Orhideea protejează nodurile de ieșire împotriva utilizării necorespunzătoare a lățimii lor de bandă prin utilizarea listelor negre și a listelor albe. Practic, dacă tu’revin un vânzător de lățime de bandă care locuiește în Germania să zicem, și ar dori să împiedice oamenii să folosească IP-ul pentru torrenting - puteți face acest lucru prin lista neagră a traficului P2P. Aceasta este cu siguranță o soluție, dar ne întrebăm dacă mizeria pe care o creează pe piață va fi prea mare pentru comoditate. Sau, pentru asta, indiferent dacă’este suficient.

În timp ce echipa Orchid pare sigură că vitezele de conectare din rețeaua lor vor fi competitive, rămânem sceptici. Acest lucru este valabil în special pentru Orchid, unde există conexiuni “multi-hopped,” adică, trec prin mai multe relee înainte de a ajunge la serverul gazdă.

pagina de destinație a laboratoarelor de orhidee

După un succes financiar inițial (investitorii au plătit peste 36 mln USD pentru dreptul de a cumpăra monede în timpul ICO public), proiectul pare să fi trecut liniștit suspect. Site-ul web este încă o pagină de destinație cu câteva logo-uri și link-uri sociale frumoase. Reddit oficial este inactiv de luni de zile și ultimele comentarii ale utilizatorilor care solicită actualizări de stare rămân fără răspuns. Orhidee’s pagina Twitter este în continuare activă, dar postările sunt în principal legate de Orchid (deși trebuie să recunoaștem - asta’este o bună sursă de articole interesante).

Este un calm înaintea furtunii? Ghiciți noi’va trebui să aștept și să văd.

Rețeaua de mister

Spre deosebire de Orchid, Mysterium a făcut un ICO înainte de a avea un produs activ și a strâns aproape 15 milioane de dolari. Spre deosebire de Orhidee, Mysterium a fost destul de activ cu actualizările și a putut produce o versiune Alpha. Utilizatorii pot chiar să ruleze un nod de testare în rețea (dacă au expertiza tehnică în acest sens) sau să încerce VPN-ul.

statistici alfa din rețeaua de misteri

Problemele cu rețeaua Mysterium sunt că acestea nu reușesc să abordeze problema vitezei, diferite scenarii de atac sau problema vulnerabilității nodului de ieșire. Întrebările frecvente despre Mysterium există o întrebare: “Ce se întâmplă dacă cineva folosește nodul meu în scopuri ilegale?” Răspunsul este un pic dezamăgitor:

“Apoi, cel mai probabil vor încălca legea. Prin instalarea software-ului nostru client, utilizatorii s-au angajat să-l folosească doar în scopuri legale și să evite orice activități infracționale sau ilegale.”

Bine, cazul închis?

Restul întrebărilor din “legal” secțiunea Întrebărilor frecvente trădează o atitudine îngrijorătoare, practic, repetând că, dacă înțelegerea lor despre lege este corectă, lucrurile ar trebui să fie în regulă. Sună-ne de modă veche, dar noi’prefer soluțiile decât consolările.

Înțelegerea noastră este că Misterul nu face și el’nu oferă multi-hop, ceea ce creează griji și mai mari. Poate că un anumit nod alergător este o țintă mai puțin vizibilă pentru cei care doresc să obțină date despre utilizatori, dar sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili să aibă mijloace de a rezista dacă devin o țintă.

Indicativul MYST nu este la fel de atrăgător cum a fost la momentul ICO și credem că există motive întemeiate pentru asta.

Privatix

Acest instrument este foarte similar cu rețeaua Mysterium. Privatix are, de asemenea, un produs în faza sa Alpha și a avut deja ICO-ul său public (aproximativ 2,4 milioane USD strânși). Cartea albă este uriașă - 78 de pagini (!) - și chiar au tradus-o în alte 9 limbi.

privatix limbi de carte albă

De asemenea ca Mysterium, Privatix a făcut puțin pentru a rezolva cele mai stringente probleme de securitate. De exemplu, conexiunile lor par a fi de un singur hop, ridicând întrebarea dacă aceasta este într-adevăr o soluție mai bună pentru securitate decât soluțiile centralizate. Și, de asemenea, don’nu oferiți o soluție satisfăcătoare pentru securitatea nodurilor de ieșire.

Conform cărții albe Privatix:

“Vom furniza tuturor agenților un document care să ateste că, în calitate de companie, le închirăm rețeaua pentru utilizarea noastră și revânzarea acesteia. Acest document va conține agentul’s nodul IP și hash în blockchain și agentul îl va putea descărca de pe tabloul de bord.”

În primul rând, sună cam ca jurnal. În al doilea rând, lasă întrebarea dacă această soluție îi va ajuta pe utilizatori să iasă din pericolul legal deschis. Aceasta ar depinde probabil de agent’țara, cazul individual, etc. Oamenii de la Mysterium cel puțin don’Nu mă prefac că știu cum s-ar descurca situația în sălbăticie.

Ca în oricare dintre aceste instrumente, se pare că nu există niciun motiv pentru care ar putea oferi un nivel de performanță care ar putea concura cu serviciile VPN centralizate..

Lethean

În ultimul rând, dar nu în ultimul rând, îl avem pe Lethean, care au fost suficient de amabili să ne răspundă la întrebări într-un mod detaliat și onest. Acest proiect este diferit în unele moduri importante, dar similar în altele.

caracteristicile de bază ale lui lethean vpn

Spre deosebire de serviciile VPN blockchain P2P, menționate anterior, Lethean nu operează pe blockchain-ul Ethereum, iar monedele sale nu sunt ERC20. Citând deschiderea înregistrării Ethereum ca o problemă de confidențialitate, Lethean a ales să se bazeze pe un algoritm diferit, protocolul CryptoNight. Potrivit lui Lethean, aceasta “declanșează tranzacțiile trimise printr-un proces numit RingCT, care creează mai multe intrări și ieșiri pentru a ascunde expeditorul de o sursă externă.”

Lethean intenționează să ofere un “Mod de confidențialitate îmbunătățit,” care este în esență o caracteristică multi-hop. În prezent, Lethean este disponibil doar ca extensie de browser și oferă doar conexiuni single-hop. Acest lucru ar trebui să se schimbe la un moment dat în trimestrul II 2019. Până atunci, software-ul suferă de aceeași problemă de confidențialitate ca Mysterium sau Privatix.

În ceea ce privește securitatea nodului de ieșire împotriva utilizării greșite a lățimii lor de bandă, Lethean are același răspuns ca Mysterium sau Privatix. Pe de o parte, nodurile de ieșire ar trebui să ia “precauții pentru a se asigura că utilizatorii finali respectă reglementările locale.” Pe de altă parte, “portofelul va stoca unele date care vor verifica dacă utilizarea necorespunzătoare a nodului de ieșire’lățimea de bandă nu a fost realizată de persoana care găzduiește nodul de ieșire.”

Mai mult, potrivit Lethean, acest lucru “întrebarea este o preocupare pentru toți furnizorii VPN.” Nu suntem de acord și vom folosi această oportunitate pentru a ridica un punct pe care noi’deja am atins pe scurt deja. În sens practic, utilizarea necorespunzătoare a traficului nu reprezintă o preocupare aproape mare pentru furnizorii de VPN, deoarece aceștia se pot baza pe o structură construită pentru a trata problemele legale.. Adesea, operează sub masca companiilor offshore. Și chiar dacă don’Ei, au echipe legale care să se ocupe de întrebările de aplicare a legii.

Acest lucru se aplică și atunci când discută întrebarea privind confidențialitatea utilizatorilor - utilizatorii pot avea încredere într-un VPN bun pentru a stabili între ei și, de exemplu, forțele de ordine (până la un moment dat, desigur). Între timp, în cazul serviciilor VPN P2P, utilizatorii trebuie să se bazeze pe persoane care nu au responsabilitatea de a-și proteja identitatea.

În cele din urmă, noi’Aș vrea să-l evidențiez pe Lethean’raspunsul despre performanta:

“Viteza serviciilor VPN nu este legată de blockchain în sine. Blockchain este mecanismul de plată și nu este mijlocul prin care VPN sau Extensia browserului tunelează traficul prin Internet. Odată conectat și plata este primită, cu condiția ca nodul să fie de bună calitate, performanța ar trebui să fie aceeași ca orice alt serviciu VPN.”

Au dreptate, desigur. in orice caz, motivul nostru pentru a pretinde că VPN P2P nu poate fi (aproape) niciodată la fel de rapid ca cele mai bune servicii VPN centralizate este tocmai calitatea nodului. Pur și simplu, societatea pe acțiuni a fost inventată pentru a finanța proiecte costisitoare - construirea de posturi de tranzacționare de-a lungul traseului comercial către India sau construirea infrastructurii necesare pentru a oferi utilizatorilor VPN conexiuni rapide.

Poate că argumentul ar putea fi faptul că aceste noduri nu trebuie să fie administrate de persoane private. Acea’Probabil este adevărat, dar nu ridică decât mai multe întrebări - aceste companii pot face profit în cadrul unei astfel de infrastructuri fără a apela la practici umbroase? Astfel de companii, dacă vor avea succes, vor deveni mai mult sau mai puțin la fel ca furnizorii de servicii VPN centralizate din zilele noastre?

VPN Blockchain - concluziile noastre

După ce am investigat industria VPN P2P bazată pe blockchain, putem spune că criticile lor sunt valabile, dar soluțiile lor ridică îndoieli. Chiar dacă dezvoltatorii acestor instrumente reușesc să rezolve problemele de securitate (așa cum Orchid pare să fi făcut, cel puțin pe hârtie), rămâne încă problema competitivității.

Jucătorii de top din industria VPN obișnuită oferă utilizatorilor performanțe deosebite și un pachet bogat de funcții. Nu donăm’Văd cum vânzătorii priviți de lățime de bandă ar putea concura vreodată cu viteza de care se bucură utilizatorii de, de exemplu, Astrill VPN.

Vedem o nișă unde aceste instrumente ar putea fi utile - state subdezvoltate, cenzură-grele. Motivul este că, în teorie, nodurile unei rețele P2P ar fi mai dificil de blocat pentru ISP-uri decât serverele VPN. În plus, faptul că utilizatorii ar plăti doar pentru traficul pe care îl utilizează, mai degrabă decât o taxă generală de abonament, ar putea face serviciile mai accesibile. Privatix, de exemplu, estimează că utilizatorii serviciilor VPN P2P ar “plătiți mai puțin de 5-10 USD pe an.”

Cu toate acestea, dacă aceste VPN-uri au doar un recurs de nișă și nu sunt deosebit de profitabile, sistemul de stimulare se destramă.

Deocamdată, vă sugerăm să alegeți un serviciu VPN obișnuit. Doar asigurați-vă că vă faceți cercetarea înainte de a investi - lista noastră pentru cele mai bune servicii VPN este un loc bun pentru a începe!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 78 =