Aplicațiile antivirus gratuite care solicită cantități uriașe de permisiuni periculoase de care nu au nevoie


Security Master, Virus Cleaner, Antivirus, Cleaner (MAX Security) și Clean Master sunt trei aplicații antivirus gratuite pe care le puteți găsi pe Google Play. Dar asta’nu este singurul lucru pe care îl au în comun: aceste aplicații sunt, de asemenea, uimitor de populare și potențial periculoase.

Acea’pentru că ei’solicită utilizatorilor să le ofere o mulțime de permisiunile periculoase pe care le dau’par să aibă nevoie. Permisii cum ar fi să știi unde te afli în orice moment, să poți folosi camera foto și chiar să folosești telefonul fără să știi.

Aceste aplicații au fost descărcate de peste 2 miliarde de ori de către utilizatorii din întreaga lume, utilizatorii punându-și pe ei înșiși și toate datele prețioase de pe telefoanele lor. De exemplu, dându-i permisiunea Virus Cleaner să încarce fișiere în sistemul dvs., puteți să îi permiteți să adauge mai multe malware pe dispozitivul dvs. [pdf] pe care’Va trebui să plătesc pentru a elimina. Security Master și Clean Master vor lansa automat aplicații dacă le oferiți permisiunile corecte.

Chiar dacă aceste aplicații au fost găsite vinovate de aceste activități rău intenționate în trecut, acestea’sunt încă disponibil pe Google Play și acumulează milioane de instalări în fiecare lună.

Deoarece Google nu a luat nicio măsură împotriva lor, recomandăm utilizatorilor să pună întotdeauna următoarele întrebări înainte de a instala orice aplicație:

 • Chiar am nevoie de o aplicație antivirus? În cea mai mare parte, răspunsul este nu - decât dacă tu’reinstalați aplicații neoficiale sau nu vă actualizați celelalte aplicații sau telefon.
 • Această aplicație este de la un dezvoltator de renume? Dacă nu este’T, s-ar putea să doriți să alegeți unul dintre un brand binecunoscut.
 • Această aplicație are într-adevăr nevoie de aceste permisiuni periculoase? De obicei, ei don’T. Dar, uneori, negând anumite permisiuni, este posibil ca întreaga aplicație să nu funcționeze. În acel moment, tu’ar trebui să ia în considerare obținerea unei aplicații antivirus diferite.

Aplicațiile antivirus gratuite care solicită cantități uriașe de permisiuni periculoase de care nu au nevoie Doriți toate informațiile într-un format ușor, descărcabil? Vezi infografica noastră

Actualizare: Google’noul App Defense Alliance

După ce cercetările noastre au fost publicate și discutate în mai multe puncte de vânzare, inclusiv Forbes, Daily Express și Mirror, Google a recunoscut că are o problemă de blocare a aplicațiilor care conțin malware. În scopul de a împiedica aplicațiile pornite de malware să se strecoare în magazinul Play, Google a instituit App Defense Alliance în parteneriat cu ESET, Lookout și Zimperium.

Aceste trei firme antivirus au o experiență vastă în cercetarea și identificarea programelor malware și sperăm să ajute Google să păstreze aplicații periculoase departe de miliarde de utilizatori din întreaga lume.

Despre această cercetare

În această cercetare, am analizat cele mai populare 15 aplicații antivirus gratuite (toate în primele 30 de aplicații antivirus) din magazinul Google Play pentru a vedea ce fel de permisiuni au’solicităm. Aceste aplicații au fost descărcat de peste 2 miliarde de ori - și solicitarea permisiunilor mai periculoase decât au nevoie.

Permisiunile standard, cum ar fi utilizarea Bluetooth sau internetului, sunt etichetate ca fiind permisiuni normale de Google și dat în mod implicit.

Cu toate acestea, permisiunile care pot afecta un utilizator’confidențialitatea sau afectează dispozitivul’funcționarea normală sunt etichetate ca fiind permisiuni periculoase iar utilizatorul trebuie să fie de acord explicit cu aceste permisiuni atunci când utilizează aplicația. Permisiunile periculoase includ utilizarea microfonului, aparatului foto, efectuarea de apeluri, citirea și scrierea fișierelor și multe altele.

Problema aici este că multe aplicații solicită permisiuni mai periculoase decât au nevoie pentru a opera.

Cheltuieli cheie

 • 12 din cele 15 aplicații antivirus gratuite au la bază China sau Hong Kong
 • Dezvoltatorul Cheetah Mobile, cu 2 aplicații antivirus gratuite, este cunoscut fraudă publicitară
 • 2 aplicații au fost identificate ca fiind spyware sau malware de guvernul indian
 • O aplicație a fost identificată ca fiind rogueware [Pdf]
 • Aplicații solicitate 1-10 permisiuni periculoase, cu o medie de 6 pe aplicație
 • Permisiunile periculoase inutile includ posibilitatea de a faceți apeluri, faceți poze, și înregistrează audio

Ce’De asemenea, este interesant de remarcat faptul că trei dezvoltatori separati - ONE App Ltd, Hyper Speed ​​și Smooth Apps Studio - împărtășesc aceeași adresă din Hong Kong. Acești dezvoltatori’ aplicațiile (în total patru) au fost acum eliminate din Play Store.

Pentru a realiza această analiză, aceste aplicații au fost descărcate direct din magazinul Google Play. Fișierele APK au fost apoi extrase din acele aplicații și permisiunile au fost preluate de la acele APK-uri.

Gruparea aplicațiilor pentru “permisiuni periculoase” au fost obținute din manifestul dezvoltatorului Android. Clasamentele au fost luate din cercetarea inițială din iulie 2019.

Cele mai comune aplicații antivirus solicită permisiunea periculoasă

În cercetarea noastră, am analizat permisiunile (și nivelurile acestor permisiuni) solicitate de cele 15 aplicații antivirus gratuite găsite în primele 30 de rezultate pentru “antivirus”. Notă: numărul inițial a fost 16, dar o aplicație antivirus a fost eliminată din magazinul Play înainte să o putem analiza.

Când analizăm cantitatea totală de permisiuni solicitate de aceste aplicații, am identificat anumite permisiuni ca fiind periculoase pe baza dezvoltatorului Android’manifestă.

Tabelul 1. Cele mai comune permisiuni de aplicații periculoase

Permisiunea periculoasăNr. De cereri
android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE 15
android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE 14
android.permission.READ_PHONE_STATE 12
android.permission.CAMERA 11
android.permission.GET_ACCOUNTS 10
android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION 9
android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION 9
android.permission.READ_CONTACTS 7
android.permission.CALL_PHONE 6
android.permission.WRITE_CONTACTS 2
android.permission.RECORD_AUDIO 1

După cum se poate observa din tabel, capacitatea de a scrie în spațiu de stocare extern este solicitată de fiecare aplicație, în timp ce posibilitatea de a înregistra audio este solicitată doar de o singură persoană - Security Master, aplicația antivirus # 1 gratuită din magazinul Play.

Noi’Voi trece aceste permisiuni periculoase pentru aplicații în profunzime mai jos.

De ce doresc aceste aplicații aceste permisiuni periculoase?

În mare parte, răspunsul este destul de simplu: bani.

Deși putem suspici foarte mult aplicațiile din țări restrictive și supravegheate, precum China, adevărul simplu este acela datele sunt o afacere foarte mare. Aceasta’se preconizează că va ajunge la 274 miliarde de dolari până în 2022.

Date de partajare a locațiilor în schimbul banilor

Când vine vorba de aplicații, cele mai profitabile date provin din permisiunile periculoase solicitate de 9 din cele 15 aplicații antivirus analizate aici: locație, locație, locație.

Mai exact, noi’vorbesc despre ACCESS_COARSE_LOCATION și ACCESS_FINE_LOCATION, care utilizează coordonatele GPS, datele celulare și / sau wifi pentru a dezvălui utilizatorii’ locații. Cu aceste permisiuni, ei’reușesc să identifici utilizatorii la câțiva metri.

Potrivit unui raport al New York Times, aplicațiile mobile pot trimite date despre locația utilizatorului la fiecare 2 secunde, iar în unele cazuri, de peste 14.000 de ori pe zi, către diverse companii. Aceste companii de marketing “vinde, folosește sau analizează datele pentru a răspunde agenților de publicitate, magazinelor de vânzare cu amănuntul și chiar a fondurilor speculative care doresc informații despre comportamentul consumatorilor.”

Cum funcționează este faptul că o companie de marketing va oferi dezvoltatorilor de aplicații mobile bani dacă vor adăuga câteva linii de cod sau SDK în aplicațiile lor. SDK-ul adună toate datele pe care le poate accesa aplicația, iar dezvoltatorii obțin o verificare lunară în schimb.

O anchetă de știri BuzzFeed a arătat cum o companie de marketing - un broker de date bazat pe Paris, numit Teemo - a dezvoltat aplicații prin e-mail pentru a avea acces la datele lor:

BuzzFeed News Propunere de plată pentru SDK de la Teemo

Aceasta este o mulțime de bani. De exemplu, Security Master are 500 de milioane de instalări. Conform SimilarWeb, aplicația are aproximativ 1,76 milioane de utilizatori lunari activi numai în SUA. La 4 USD pentru 1000 de utilizatori, acest lucru este egal $ 7,040 / luna. Dintr-o țară, pentru un broker de date.

Dacă lucrează cu 3 brokeri de date, asta ar putea fi $ 21.000 de numai din SUA. Dacă lucrează cu 5, asta este mai mult decât $ 35.000 de / luna.

Un alt broker de aplicații, Epom Apps, are și o structură de plată similară cu Teemo:

Estimările de venituri lunare ale aplicațiilor Epom pentru aplicații

Aici am adăugat Security Master’s 1,76 milioane de utilizatori activi lunari din SUA și estimează o sumă zilnică de utilizator activ de 1 milion. Venitul lunar este similar: 7.056 USD / lună. Cu toate acestea, un alt aspect important este ceea ce’sunt scrise sub calculatorul de venituri: cu mai multe permisiuni incluse (adică Locația fină, Bluetooth) câștigurile dvs. vor crește.

Aceasta’e simplu atunci: Cu cât poți obține mai multe date, ceea ce înseamnă permisiuni mai periculoase pe utilizator, cu atât mai mulți bani’voi câștiga în fiecare lună.

Pentru utilizatori, acest lucru prezintă o mare amenințare pentru confidențialitate. În timp ce aplicațiile sunt nerăbdătoare să afirme că toate aceste date de urmărire sunt “anonim,” cercetările au arătat că nu există date anonime. De fapt, un studiu a arătat că, cu doar 4 puncte de date din timp și loc, acestea ar putea identifica în mod unic 95% dintre indivizii din studiul lor.

Date în scopuri dăunătoare și ilegale

Însă pot exista și motive ilegale sau neplăcute pentru ca aplicațiile să folosească datele obținute din aceste permisiuni periculoase. De exemplu, cercetările au arătat cum o aplicație meteo nu a trimis doar datele utilizatorilor către serverele din China (din toate permisiunile, inclusiv READ_EXTERNAL_STORAGE). De asemenea, a lansat în secret browserele web pentru a face clic pe anunțurile site-ului și a încercat să aboneze utilizatorii la numere de telefon premium (care costă mulți bani utilizatorilor în fiecare lună).

Alte aplicații au fost descoperite pentru a efectua apeluri telefonice rău intenționate (folosind funcția CALL_PHONE permisiune), precum și pentru a raza, cripta și trimite toate datele pe un site de la distanță.

În total, cantitatea de lucruri rău intenționate sau profitabile care pot fi realizate cu datele utilizatorului este uluitoare și deseori limitată doar de către fraudatori’ sau companii de marketing’ creativitate.

Permisiunile aplicației periculoase de către aplicația antivirus

Nu toate aceste aplicații antivirus gratuite cer atât cât pot. De exemplu, Tap Technology SIA, bazată în Letonia, care dezvoltă aplicația Antivirus Mobile - Cleaner, Phone Virus Scanner cere doar posibilitatea de a scrie spațiu de stocare extern.

Cu toate acestea, unele aplicații cer 10 permisiuni periculoase. În tabelul de mai jos puteți vedea cei mai răi infractori.

Tabelul 2. Permisiunile aplicației periculoase de către aplicația antivirus

Numele aplicațieiNr. de permisiuni periculoaseNumele permisiunii
Security Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster

Google Play instalează: 500 de milioane

10
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Înregistrează audio
 • Scrieți contacte
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Free 2019 - Scanare & Înlăturați virusul, produsul de curățare

Google Play instalează: 10 milioane

9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Virus Cleaner 2019 - Antivirus, Cleaner & Booster

Google Play instalează: 50 de milioane

9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Virus Cleaner, Antivirus, Cleaner (MAX Security)

Google Play instalează: 50 de milioane

9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Super Phone Cleaner: Virus Cleaner, Phone Cleaner

Google Play instalează: 50 de milioane

9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Clean Master - Antivirus, Applock & Curățător

Google Play instalează: 1 miliard

7
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă

Rețineți că acești 6 cei mai răi infractori au în total 1,66 miliarde de descărcări deja în magazinul Google Play.

Explicați permisiunile periculoase

Din cele 30 de permisiuni periculoase enumerate de Google, aceste 15 aplicații antivirus au solicitat 11. Să’le privesc în detaliu. Noi’Voi nota, de asemenea, riscul de pericol pentru confidențialitatea și securitatea dvs., prezentând un risc ridicat.

pictograma microfonului ÎNREGISTREAZĂ AUDIO

 • RISC: ÎNALT
 • 1/15 aplicații solicitate

Cu această permisiune, aplicația antivirus poate înregistra audio și le permite utilizarea dispozitivului’s microfon.

Această permisiune este solicitată numai de Security Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster, o aplicație de top 5 pentru “antivirus” în Google Play.

pictograma telefonului APEL TELEFON

 • RISC: ÎNALT
 • 6/15 aplicații solicitate

Aceasta permite oricărei aplicații să efectueze un apel telefonic direct din aplicație, fără a utiliza interfața Dialer sau a solicita utilizatorului să confirme apelul.

pictograma camerei APARAT FOTO

 • RISC: ÎNALT
 • Aplicații 11/15 solicitate

Aceasta permite accesul aplicației antivirus pentru a utiliza dispozitivul’camera foto.

Pictograma GPS LOCAȚIE DE ACCES

 • RISC: ÎNALT
 • 9/15 aplicații solicitate

Această permisiune permite aplicației să determine locația dvs. precisă, folosind GPS, date de celulare mobile, wifi sau toate cele trei în combinație.

pictograma de citire a listei de contacte CITEȘTE CONTACTE

 • RISC: MEDIUM
 • 7/15 aplicații solicitate

Aceasta permite aplicației antivirus să vă analizeze datele de contact.

pictograma de scriere a listei de contacte SCRIE CONTACT

 • RISC: MEDIUM
 • 2/15 aplicații solicitate

Acest lucru permite aplicației să efectueze modificări în datele dvs. de contact.

Această permisiune este solicitată de: Security Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster și 360 Security - Antivirus gratuit, Booster, Cleaner.

pictograma de citire a stocării externe CITIȚI PĂSTRAREA EXTERNĂ

 • RISC: MEDIUM
 • 14/15 aplicații solicitate

Această permisiune permite aplicației să citească sau să vizualizeze fișierele din stocarea dvs. externă. Aceasta este, de asemenea, o permisiune logică pentru o aplicație antivirus să aibă, deși nu toate aplicațiile o necesită. Pe de altă parte, aplicația poate accesa și alte fișiere de utilizator, jurnalele de aplicații terțe sau jurnalele de sistem.

Această permisiune este solicitată de toate aplicațiile, cu excepția Antivirus Mobile - Cleaner, Scaner Virus Telefonic de către dezvoltator Tap Technology SIA.

pictograma de citire a stării telefonului CITEȘTE STATUL TELEFONULUI

 • RISC: MEDIUM
 • 12/15 aplicații solicitate

Acest lucru permite aplicațiilor antivirus posibilitatea de a avea acces numai de citire la starea telefonului. Asta înseamnă că ei’Voi putea vedea numărul dvs. de telefon, starea apelurilor în curs și informațiile despre rețeaua celulară.

pictograma contului Obțineți conturi

 • RISC: MEDIUM
 • 10/15 aplicații solicitate

Această permisiune permite accesului unei aplicații la lista de conturi din Serviciul de conturi.

pictograma locației grosiere LOCAȚIA CURSA DE ACCES

 • RISC: MEDIUM
 • 9/15 aplicații solicitate

Aceasta permite aplicației antivirus să determine dispozitivul’s locație folosind date de celulare mobile, wifi, sau ambele în combinație.

scrie pictograma de stocare externă SCRIE PĂSTRARE EXTERNĂ

 • RISC: LOW
 • Aplicații 15/15 solicitate

Aceasta permite aplicației antivirus să vă scrie sau să actualizeze stocarea dvs. externă. Din toate permisiunile periculoase, aceasta este cea mai logică pentru o aplicație antivirus.

Această permisiune este solicitată de toate aplicațiile din lista noastră. (Puteți vedea lista completă de aplicații de mai jos.)

Aplicații rău intenționate în magazinul Play

În timp ce majoritatea acestor aplicații sunt suspecte pentru a spune cel puțin prin cantitatea de permisiuni periculoase inutile pe care le au’solicităm, unele dintre ele au fost de fapt identificate ca fiind răuvoitoare.

Este surprinzător faptul că Google Play încă permite listarea acestor aplicații în rezultatele căutării lor, obținând peste un miliard de descărcări.

Ghepardul mobil’fraudă publicitară

Mai întâi acolo’s Cheetah Mobile (AppLock) & AntiVirus) care dezvoltă două aplicații în analiza noastră: Security Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster și Clean Master - Antivirus, Applock & Curățător. Împreună, cele două aplicații au 1,5 miliarde de instalări în magazinul Google Play.

Cheetah Mobile, și în special aceste două aplicații, au fost identificate în cercetare de compania de analiză a aplicațiilor Kochava pentru implicarea în fraude publicitare, clic pe inundații și clic pe injecție.

Conform BuzzFeed News, Cheetah Mobile “a urmărit atunci când utilizatorii au descărcat aplicații noi și au utilizat aceste date pentru a solicita un credit necorespunzător pentru că a provocat descărcarea.”

CTO Praneet Sharma din Metoda Intelligence Media a declarat următoarele:

“Faptul că aveți astfel de aplicații cu permisiuni ridicate, voi’Am aplicații de la companii cu sediul în China și colectează atât de multe informații. Ei înregistrează totul, deci … din punct de vedere al vieții private, acestea încalcă o mulțime de lucruri.”

India interzice Hi Security’s Virus Cleaner

La sfârșitul anului 2017, India’Agențiile de informații au avertizat țara’armată și paramilitare împotriva folosirii a 42 de aplicații mobile identificate ca spyware sau malware. Inclusiv în interdicție este dezvoltatorul Hi Security’s Virus Cleaner 2019 - Antivirus, Cleaner & Booster, o aplicație populară antivirus gratuită cu peste 50 de milioane de instalări pe Google Play. Acesta este deținut de Shenzhen HAWK, care la rândul său este deținut de majoritatea TCL Corporation.

De asemenea, în acea listă de interziceri este și Cheetah Mobile’s Clean Master - Antivirus, Applock & Curățător.

Virus Cleaner este identificat drept rogueware

O analiză [pdf] realizată de compania britanică de software și hardware de securitate Sophos a descoperit că aplicația Virus Cleaner, Antivirus, Cleaner (MAX Security) este de fapt un sistem de instrucțiuni. Sophos descrie rogueware drept programe care “pretindeți că detectați și remediați problemele de pe computer și încearcă să vă convingă să plătiți bani / să adăugați mai multe programe malware.”

Permisiunile minime necesare funcționării

Când analizăm aceste solicitări de permisiuni periculoase, putem identifica doar două permisiuni periculoase de care are nevoie să funcționeze o aplicație antivirus:

READ_EXTERNAL_STORAGE și WRITE_EXTERNAL_STORAGE

Acestea permit aplicațiilor antivirus posibilitatea de a verifica utilizatorii’ stocarea și eliminarea fișierelor nedorite. Acest lucru este destul de logic pentru o aplicație antivirus.

De fapt, o singură aplicație, Antivirus Mobile - Cleaner, Virus telefon Scanner de la dezvoltatorul leton Tap Technology SIA a solicitat doar WRITE_EXTERNAL_STORAGE permisiune. Dar totuși, aplicația funcționează extrem de bine.

Alte permisiuni, cum ar fi CAMERA, RECORD_AUDIO și CALL_PHONE don’Par a fi necesar pentru o aplicație antivirus.

rezumat

În general, aplicațiile antivirus care solicită o cantitate mare de permisiuni periculoase pot părea destul de suspecte și vă recomandăm prudență.

Acea’este mai ales adevărat, deoarece unele dintre aceste aplicații au fost identificate ca potențial răuvoitoare. În general, atunci când selectați o aplicație antivirus pentru telefonul dvs., luați în considerare mai întâi aceste întrebări:

 • Chiar am nevoie de o aplicație antivirus? În cea mai mare parte, răspunsul este nu - decât dacă tu’reinstalați aplicații neoficiale sau nu vă actualizați celelalte aplicații sau telefon.
 • Această aplicație este de la un dezvoltator de renume? Dacă nu este’T, s-ar putea să doriți să alegeți un brand binecunoscut.
 • Această aplicație are într-adevăr nevoie de aceste permisiuni periculoase? În cea mai mare parte, prin negarea anumitor permisiuni, este posibil ca întreaga aplicație să nu funcționeze. În acel moment, tu’ar trebui să ia în considerare obținerea unei aplicații antivirus diferite.

Vezi și celelalte cercetări ale noastre:

 • Cum să bat Google Play’algoritmul s și obține 280 de milioane de instalări
 • Dezvăluirea proprietarilor de VPN-uri ascunse: 99 de produse VPN administrate de doar 23 de companii
 • Studiu: cum lumea’Cele mai bune site-uri web vă urmăresc comportamentul online
 • Cine domină piața VPN în creștere în 2019? Iată numerele
 • VPN confidențial: cât de privat este achiziționarea VPN?

Tabelul 3. Tabel complet de aplicații antivirus gratuite și permisiunile lor periculoase solicitate

Numele aplicațieiNr. de permisiuni periculoaseNumele permisiunii
Security Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster

 • Clasament: # 5
 • Google Play instalează: 500 de milioane
 • Locație: China
 • Dezvoltator: Cheetah Mobile (AppLock & AntiVirus)
 • Companie-mamă: Cheetah Mobile
10
 1. Accesați locația grosieră
 2. Accesați locația excelentă
 3. aparat foto
 4. Obțineți conturi
 5. Citiți contacte
 6. Citiți stocarea externă
 7. Citiți starea telefonului
 8. Înregistrează audio
 9. Scrieți contacte
 10. Scrieți stocare externă
Clean Master - Antivirus, Applock & Curățător

 • Clasament: # 6
 • Google Play instalează: 1 miliard
 • Locație: China
 • Dezvoltator: Cheetah Mobile (AppLock & AntiVirus)
 • Companie-mamă: Cheetah Mobile
7
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Free 2019 - Scanare & Înlăturați virusul, produsul de curățare (eliminat recent)

 • Clasament: # 7
 • Google Play instalează: 100 de milioane
 • Locație: Hong Kong
 • Dezvoltator: Hyper Speed
9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
360 Security - Antivirus gratuit, Booster, mai curat

 • Clasament: # 8
 • Google Play instalează: 100 de milioane
 • Locație: China
 • Dezvoltator: 360 Mobile Security Limited
 • Companie-mamă: Mobimagic Software Co., Ltd.
9
 • Accesați locația grosieră
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți contacte
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Android

 • Clasament: # 9
 • Google Play instalează: 1 miliard
 • Locație: Rusia
  Laborator sisteme de securitate
2
 • Citiți stocarea externă
 • Spațiu de stocare extern pentru Writer
Virus Cleaner 2019 - Antivirus, Cleaner & Booster

 • Clasament: # 10
 • Google Play instalează: 1 milion
 • Locație: China
 • Dezvoltator: Hi Security
 • Companie-mamă: Shenzhen HAWK (TCL Corporation)
9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Super Cleaner - Antivirus, Booster, Phone Cleaner

 • Clasament: # 12
 • Google Play instalează: 100 de milioane
 • Locație: China
 • Dezvoltator: Hawk App
 • Companie-mamă: Shenzhen HAWK (TCL Corporation)
7
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Free - Virus Cleaner (eliminat recent)

 • Clasament: # 14
 • Google Play instalează: 50 de milioane
 • Locație: China
 • Dezvoltator: NQ Security Lab / CX Design / cxzh.ltd
4
 • aparat foto
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Virus Cleaner, Antivirus, Cleaner (MAX Security) (eliminat recent)

 • Clasament: # 15
 • Google Play instalează: 50 de milioane
 • Locație: Hong Kong
 • Dezvoltator: ONE App Ltd
9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Super Phone Cleaner: Virus Cleaner, Phone Cleaner (eliminat recent)

 • Clasament: # 23
 • Google Play instalează: 50 de milioane
 • Locație: Hong Kong
 • Dezvoltator: Hyper Speed
9
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți contacte
 • Citiți starea telefonului
 • Citiți stocarea externă
 • Spațiu de stocare extern pentru Writer
Super securitate - Antivirus, Booster & AppLock (eliminat recent)

 • Clasament: # 18
 • Google Play instalează: 10 milioane
 • Locație: Hong Kong
 • Dezvoltator: Smooth Apps Studio
6
 • Apelați telefonul
 • aparat foto
 • Citiți contacte
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Antivirus & Virus Cleaner (Applock, Clean, Boost)

 • Clasament: # 25
 • Google Play instalează: 10 milioane
 • Locație: Singapore
 • Dezvoltator: TAPI Security Labs
2
 • Citiți stocarea externă
 • Scrieți stocare externă
360 Security Lite - Booster, Cleaner, AppLock

 • Clasament: # 28
 • Google Play instalează: 50 de milioane
 • Locație: China
 • Dezvoltator: mobimagicdevelop
 • Companie-mamă: Mobimagic Software Co., Ltd.
7
 • Accesați locația grosieră
 • Accesați locația excelentă
 • aparat foto
 • Obțineți conturi
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Free 2019 - Virus Cleaner

 • Clasament: # 29
 • Google Play instalează: 1 milion
 • Locație: Necunoscut
 • Dezvoltator: Mond Corey
3
 • Citiți stocarea externă
 • Citiți starea telefonului
 • Scrieți stocare externă
Antivirus Mobile - Cleaner, Scanner Virus Telefon

 • Clasament: # 30
 • Google Play instalează: 500.000
 • Locație: Letonia
 • Dezvoltator: Tap Technology SIA
1 Scrieți stocare externă

Disclaimer:Cercetăm meticulos poveștile noastre și încercăm să prezentăm o imagine exactă pentru cititorii noștri. Noi’sunteți și om, și dacă credeți că am comis o eroare de fapt (spre deosebire de a nu fi de acord cu o opinie), vă rugăm să ne contactați pentru a putea investiga și corecta sau confirma faptele. Vă rugăm să vă adresați utilizând pagina noastră de contact.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 27