Алтернативи на Dropbox: Топ 10 на най-добрите доставчици на съхранение в облак за 2020 г.


Dropbox е светът’s най-популярният доставчик на съхранение в облак. Техните облачни бази сървъри позволяват на милиони фирми и лица да съхраняват своите файлове или документи във виртуална памет, правейки ги достъпен навсякъде по света.

Dropbox обаче’t единствената игра за съхранение в облак в града. Microsoft’s OneDrive и Google Drive са добре известни алтернативи, докато през последните години се появиха много по-малки приложения за съхранение в облак.

Този блог ще обсъди дали Dropbox е защитен, докато предлага 10 водещи опции ако имате нужда от Dropbox алтернатива. По този начин би трябвало да можете да намерите опция за съхранение в облак, която поддържа вашите жизненоважни документи безопасни и достъпни за всеки, който има нужда от тях.

Бъдете под контрол на вашата безопасност онлайн Защитете уеб трафика си от любопитни очи на хакери, корпорации и правителства с най-висок рейтинг на VPN. Посетете NordVPN

Защо трябва да използвате алтернатива на Dropbox?

Сигурността е основната мотивация, която кара хората да намерят Dropbox алтернатива.

Но ние’не говоря за уязвимост към IP адрес “смъркане” тук. Dropbox е реализиран 256-битово AES криптиране за всички данни, съхранявани на техните сървъри. Те също използват TLS / SSL и 128-битово AES криптиране за предаване на данни към и от техните сървъри. Че’s прилично ниво на сигурност.

Проблемите са по-свързани с достъпа, който Dropbox има до вашите данни.

През 2013 г. изследователите откриха, че услугата за съхранение е отворила множество .doc файлове, след като са били качени.

Компанията също така въведе политики, които активно предотвратяват споделянето на материали, защитени с авторски права, така че за да постигнат това, те трябва да имат инвазивни системи за сканиране на файлове.

Освен това, свирката Едуард Сноудън отбеляза компанията за съхранение като несигурна през 2014 г., съветване на потребителите да “отървете се от Dropbox”. За него възможността за сътрудничество с правителствените агенции беше належаща причина да се намери сигурна алтернатива на Dropbox.

Топ 10 най-добри Dropbox алтернативи през 2020 година

След като преминахте по някои от критериите, които трябва да вземете предвид при намирането на алтернатива на Dropbox, кои са най-добрите доставчици през 2020 г.? Тук’s нашата селекция на топ 10 опции за съхранение в облак:

pcloud лого

1. pCloud

pCloud е може би най-добрата алтернатива на Dropbox наоколо. Базирани в луда поверителност Швейцария, те ви позволяват “назад” за възстановяване на загубени документи, позволява синхронизиране и са оптимизирани за сътрудничество. Ако платите малко повече за услугата за крипто pCloud, вие’Ще получите и водеща в индустрията сигурност. Въпреки това, безплатните акаунти не включват 256-битово AES криптиране, оставяйки данните незащитени.

SugarSync лого

2. SugarSync

SugarSync’Версията на файловете и отличните системи за синхронизиране го правят идеален за сложни бизнес проекти. Регистрациите получават 5GB безплатно хранилище по време на 90-дневна безплатна пробна версия, докато услугата работи a “нулево знание” политика, гарантираща, че персоналът печели’t надникнете в документи. Недостатъците? Там’няма редактор на документи и цената може да е малко стръмна за някои.

Лого SpiderOak

3. SpiderOak

Подсилен от Едуард Сноудън’с одобрение, SpiderOak са сред елитните опции за съхранение в облак. Можете лесно да синхронизирате архивирането от конкретни твърди дискове и папки, докато криптирането от край до край гарантира висока степен на сигурност. То’s също нулево знание - така е’s чудесна Dropbox алтернатива за всеки, който се интересува от поверителност.

кутия лого

4. Кутия

Основана през 2005 г., Box отдавна е истинска алтернатива на Dropbox, обслужваща над половината от компаниите на Fortune 500. Благодарение на последните “Бокс умения” актуализации, то’s сега е много добре адаптиран за управление на множество типове файлове. Сигурността е друга продаваща точка, с пълно криптиране в режим на покой и завъртане на ключовете - добавяне на още един слой сигурност за данните в транзит.

Лого на Team Drives

5. Team Drive

Team Drive може да е най-добрата алтернатива на Dropbox за хора с бюджет. Регистрациите получават 2GB безплатно хранилище, но могат да надграждат до 10GB, като препоръчват приятели в услугата, а това може да бъде разширено до 1TB сравнително евтино. Няма инструменти за редактиране, но ако се нуждаете от ограничена облачна услуга за съхранение, тя работи наистина добре.

Облаче ме лого

6. CloudMe

Главно използван като резервно копие на бизнес файлове, CloudMe изпълнява тази функция добре. Базиран в Швеция с неприкосновеност на личния живот, техният безплатен план разполага с 3 GB хранилище - но там’няма криптиране, така че вие’Ще трябва сами да шифровате файловете, преди да ги запазите.

лого на амазон за облачно устройство

7. Amazon CloudDrive

Амазонка’s Алтернативата на Dropbox е добро място за съхраняване на мултимедийни файлове, а скорошното въвеждане на синхронизиране го прави много по-добър за студенти и бизнес потребители. Ти’Ще започнем с 5GB безплатно хранилище (и неограничено съхранение на снимки), а потребителският интерфейс е изключително лесен за използване. Но там’s няма криптиране в покой, така че може да не е най-сигурната алтернатива на Dropbox.

Лого на MediaFire

8. MediaFire

Много по-основен от Dropbox, MediaFire дон’не позволяват синхронизиране с локални настолни компютри, а политиките му за сигурност са доста непрозрачни. Но с 10GB безплатно безплатно съхранение отпред и ниски цени, за да добавите допълнително пространство’s популярна опция за съхранение на бюджет в облак.

лого на microsoft OneDrive

9. Microsoft OneDrive

OneDrive предлага отлична интеграция с Microsoft Office (както вие’d очаквам), и то’е отличен за съхранение на всички типове файлове - включително филми, снимки и документи. Там’е дори добавка на Kodi, която прави възпроизвеждането на филми от OneDrive лесно. Но внимавайте: Сканиране на Microsoft за материали с авторски права. По-лошото е, че те предлагат нулево криптиране за обикновените абонати. Така че сигурността е основен провал.

Лого на Google Drive

10. Google Drive

Със своята комбинация от инструменти за обработка на текстове, електронни таблици и презентации, Google’Системата за съхранение в облак е пълна с удобни бизнес функции. Там’s 15 GB свободно пространство за съхранение и функцията за чат на живо е чудесна за сътрудничество в реално време. AES-256 криптирането е стандартно и могат да се приложат и две факторни автентификации. Въпреки това, Google дешифрира и сканира документи, преди те да бъдат съхранени, което може да повдигне някои аларми за сигурност. И те също имат пълен достъп до съдържанието на съхраняваните документи.

Как да намерите най-добрата алтернатива на Dropbox

Тези проблеми не са’t уникална за Dropbox и намиране на алтернатива на Dropbox, която е по-лична и надеждна’t просто. Когато търсите сигурна алтернатива на Dropbox, има някои неща, които трябва да търсите.

на първо място, криптирането е от съществено значение. Тъй като ние’Видяхме, Dropbox са се оценявали доста високо тук и всяка алтернатива на Dropbox трябва поне да съответства на 256-битовото им криптиране и използването на TSL / SSL.

Два фактора процедури за удостоверяване също са от съществено значение, за да се гарантира, че нападателите нямат достъп до облачните акаунти. И то’е успокояващо да видите компаниите за съхранение в облак, които са отворени относно кода, който използват. Колкото повече информация, толкова по-добре е една добра максима, която да запомните.

Друга референтна точка е стенограмата ISO 27001. Всяка сигурна алтернатива на Dropbox ще постигне това сертифициране, което дава гаранция, че техните практики за управление на риска са до нула.

Естествено, сигурността не е така’t всичко. Ти’Ще искам и пълен набор от функции, които сравнява с това, което Dropbox може да предложи. Така че търсете редактиране на пакети, споделяне на файлове с едно щракване, лесно синхронизиране с твърди дискове, функции за връщане към връщане към по-ранни версии на документа, и възможността за свързване на множество устройства.

Ако ти’притеснявате се за сигурността или ценовите характеристики на Dropbox, намерете алтернативен доставчик на съхранение в облак и оставете ума си в покой. Тъй като ние’виждам, има подобни опции от големи имена като Box, Google, Microsoft и Amazon. Въпреки това, нашите избраници за най-добрата алтернатива Dropbox са по-малки, по-ориентирани към сигурността доставчици. Отидете за pCloud, SugarSync или SpiderOak и вашите файлове трябва да са напълно защитени.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1