10 Plex алтернативи, които трябва да проверите за безпроблемно изживяване


Консумацията на мултимедийно съдържание вече е на високо ниво и тенденцията продължава да нараства с всеки изминал ден. Това наложи да има решение, което да преодолее пропастта между медийните файлове, съхранявани в компютърната система, и системата за домашно кино.

Plex Media Server, с интуитивен интерфейс, осигурява незабавен достъп до широка гама от медийни файлове, както и онлайн портали за стрийминг, включително харесванията на Netflix, Hulu, YouTube, HBO Now, Sling TV и много други. Потребителите могат също така да предават свои програми на живо, спортни събития и музикални файлове чрез Plex.

Функцията за универсална библиотека ви позволява да организирате медиите си в различни библиотеки

Друго огромно предимство на използването на Plex е неговата универсална библиотека. Тя ви позволява да организирате медиите си в различни библиотеки, автоматично извличане на метаданни от интернет и показване на библиотеките по визуално привлекателен начин за лесно извличане. С мобилното приложение Plex можете дистанционно да предавате музика и видео на вашия смартфон през wifi. Освен това ви позволява да използвате смартфона си като дистанционно управление за системата за домашно кино.

Практикувайте безопасност при използване на медиен софтуер

В по-голямата си част’е важно да се практикува безопасността при използване на Plex или някоя от тези 10 блестящи алтернативи на Plex. Много потребители в крайна сметка използват неофициални плъгини или приложения на трети страни, така че да могат да стриймват спортове на живо, да гледат филми и телевизионни предавания или да слушат музика, всичко това безплатно.

В зависимост от това къде се намирате, това може да бъде или намръщено, или напълно незаконно. В такъв случай вие’Ще ви трябва Виртуална частна мрежа (VPN), за да ви предпази. В крайна сметка VPN-ите ще кодират вашите данни (така че никой да не вижда какво сте вие’правиш), както и да пренасочваш трафика си през сървърите им (така че никой да не знае, че го правиш). Това помага за анонимността ви онлайн, за да можете спокойно да се наслаждавате на съдържанието си.

Между другото, то’също е чудесен за обикаляне на геоблокирано съдържание. Ако сте извън САЩ, можете да използвате VPN за достъп до американската версия на Netflix или Hulu. За висококачествени VPN, които спечелиха’не ви разочароваме, силно препоръчваме нашите двама най-високопоставени доставчици - NordVPN и ExpressVPN. Ако ти’Ще харесате още няколко опции, отидете в нашия списък с най-добрите VPN.

Защо да търсите алтернативи на Plex?

Въпреки че Plex несъмнено е компетентно решение за медиен център, има очевидни недостатъци, които могат да откажат потребителите и да ги принудят да преминат към алтернативите на Plex. Например, потребителят трябва да премине към премиум версията, за да отключи всички готини функции като мобилна синхронизация и родителски контрол - което струва пари.

Основната безплатна версия се напоява до известна степен

Основната безплатна версия се напоява до известна степен. Ако сте пламенен потребител на мултимедия, вие спечелихте’не бъдете напълно доволни без платената версия или докато не намерите друга алтернатива на Plex, която предлага тези разширени функции без допълнителни разходи.

Освен това ограниченото споделяне на файлове може да бъде друга валидна грижа. Гео ограниченията се прилагат за поточно предаване на някои от каналите - което може да доведе до незадоволително потребителско изживяване. Трудна интеграция с базирана на Linux система е друга причина, поради която някои от потребителите са склонни да използват една от алтернативите на Plex.

Топ 10 алтернативи на Plex

Ако ти’търсите богата на функции алтернатива на Plex, тук’s списък от 10 впечатляващи опции, от които да избирате. Тя включва както алтернативи с отворен код, така и първокласни Plex.

Лого на Стремио

Stremio

То’s просто приложение за мултимедиен плейър за Windows и Android устройства, което е под лиценз с един източник. Този безплатен софтуер може да се използва за поточно предаване на филми и телевизионни предавания от множество онлайн източници. Има официални добавки, които изискват платен абонамент, но винаги можете да разчитате на разработчици на трети страни, създаващи готини неофициални добавки. Ако основната ви цел е да поддържате медийната си библиотека организирана, докато се наслаждавате на приличен пул от онлайн видео потоци, Stremio може да служи добре на целта.

Лого на Kodi

Коди

Kodi е на пазара от доста време и има лоялна потребителска база. Този невероятен медиен сървър е алтернатива на Plex с отворен код, която ви позволява да се наслаждавате на неограничен стрийминг без платени абонаменти. Kodi може да ви осигури достъп до някои от най-популярните онлайн източници за стрийминг за най-новите филми и телевизионни предавания. Освен това поддържа музикални файлове от всички формати.

Лого на Mezzmo

Mezzmo

Mezzmo е разработен и пуснат на пазара от базираната в Австралия Conceiva. Основно залага на freemium модел точно като Plex, но основната безплатна версия е заредена с доста разширени функции - което го прави страхотна алтернатива на Plex. Основно се грижи за потребителите на Windows, но има скорошно издание за платена версия на Android. Освен поточно онлайн филми и телевизионни предавания, Mezzmo’Интегрираният цифров медиен сървър (DMS) позволява на потребителите да предават локални файлове, съхранявани на самото устройство.

MediaPortal

MediaPortal

MediaPortal е GPL лицензирана програма с отворен код, която бавно набира скорост като компетентна алтернатива на Plex. В допълнение, за да предава медийно съдържание на живо от множество онлайн източници, MediaPortal поддържа телевизионни карти, което ви позволява да гледате телевизионни програми директно през вашия медиен център.

На всичкото отгоре тази безплатна алтернатива на Plex може да се използва за възпроизвеждане на FM и интернет радиостанции. Той също така предлага възможността да организирате вашите медийни файлове чрез интуитивен потребителски интерфейс. Сътрудничеството на Общността за разработване на плъгини се превръща в готини функции за добавки с по-голям достъп и по-нови източници.

MediaPortal поддържа само потребители на Windows и няма поддържано приложение за Android или iOS - което е единственият недостатък, който бихме могли да открием в това иначе цялостно решение за медиен център.

Вградете лого

Emby

Emby, известен преди като Media Browser, е една от най-старите и най-популярни алтернативи на Plex. То’е основно решение за медиа агрегатор, което може да ви осигури достъп до доста голям брой източници за онлайн стрийминг. Той се гордее с лесен за използване динамичен интерфейс и предлага поддръжка на много платформи, включително Windows, Android и iOS. Това е медиен сървър с отворен код, но изисква абонамент, за да се използва пълната функционалност.

Лого на Popcorn Time

Време за пуканки

То’s абсолютно безплатно приложение без скрити такси. Той предлага прост интерфейс, донякъде подобен на Netflix, за да извлича медийно съдържание от различни онлайн източници. Всичко, което предавате през Popcorn Time, е безплатно и не се изисква абонамент. Тя ви позволява да изтегляте и предавате наличното медийно съдържание в HD качество.

Лого на GMediaServer

GMediaServer

То’s алтернатива за Plex за Linux. GMediaServer действа като хранилище на съвместими с UPnP медийни плейъри. Освен поточно видео съдържание, можете също да слушате любимите си музикални библиотеки онлайн чрез този софтуер. Той е съвместим с популярни онлайн базирани на Linux медийни плейъри като NETGEAR Wireless Digital Music Player и Linksys Wireless-B Music System.

Madsonic лого

Madsonic

Що се отнася до алтернативите на Plex, то’е престъпление да не говорим за Madsonic. То’s съвместимо с мултимедийния център решение за медийни центрове, което поддържа Windows, Mac, Linux и Android устройства. Това е класирано сред най-търсените алтернативи на Plex, който предлага библиотека с отворен код с функционалност на джубокс. Може да се използва за улов на пряко предаване на филми и телевизионни предавания от множество безплатни източници, без да харчите нито стотинка като абонаментна такса.

Лого на MythTV

MythTV

Ако се интересувате преди всичко от решение за цифрово видео запис и стрийминг, тогава MythTV може да ви служи добре. Наред с поточното предаване на вашите собствени медийни файлове, тази програма позволява на потребителите да извличат на живо телевизионно предаване от множество източници. То’s програма с отворен код, която не’нямате платен абонамент.

Лого на TVersity

TVersity

То’s алтернатива на премиум Plex, която изисква да закупите платен абонамент. Използвайки DNLA / UPnP технологията, медийният сървър TVersity дава възможност на потребителите да предават съдържание от собствените си устройства.

Можете да използвате тази алтернатива на Plex за изтегляне на безплатни видео потоци, RSS емисии и подкасти от няколко онлайн източници. Изпълнението е просто изключително и получавате истинско HD гледане. TVersity е също много способен медиен организатор. Той автоматично индексира фотографии, музика и видео файлове във фонов режим, като гарантира, че вашата колекция винаги е актуална.

заключение

Ако Plex не отговаря на вашите изисквания достатъчно добре, можете да се погрижите за всичките си нужди за поточно предаване с помощта на алтернативите на Plex, които споменахме по-горе.

И така, кой от вас е най-добрият избор? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Препоръчително четене:

Най-добър VPN за Plex

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 67