VPN proti proxyju: boj vaših zagovornikov zasebnosti


“Bi se rad boril proti meni? Prosim. Bitka z mano? Prosim. Z vašo t.i. ‘pretok’“
-Anonymousmouz VPN

Dame in gospodje,

Kaj si’o tem, da boste priča nocoj, je bitka brez primere med dvema zagovornikoma vaše zasebnosti - proxyjem in VPN-jem! To je’čas je, da se odločite, katera je storitev, ki jo boste razveselili in katera bo pokopana v internetnih arhivih. Lahko je samo eden!

VPN proti proxyju: predstavitev borcev

Urednik’s opombo: Če ste prebrali naš prejšnji članek o razlikah teh dveh, lahko preskočite desno na 1. krog.

V modrem kotu je boj z rdečimi debla aktualni prvak v lahki kategoriji, zmagovalec številnih neuradnih bojev, ki so se borili na ulicah in v zasebnih prizoriščih, edini - Ppppproxyyyyyyy SSSer-verrrrrrrr!
[najstniški kriki, ki jih je bilo slišati iz najcenejših stoječih sedežev, so jih hitro utišali bohovi sedeče množice]

Proxy strežnik

Proxy strežnik deluje kot medij med vami in ostalim internetom. Lahko ga namestite lokalno na usmerjevalniku ali na javnih dostopnih točkah Wi-Fi, npr. na letališču. Uporabljajo se za preverjanje, kdo uporablja omrežje in upravljajo dostop do vsebine. Danes o njih ne bomo govorili.

Da lahko proxy deluje, ga mora uporabnik konfigurirati.

Naš interes je v pooblaščencih, ki so nastavljeni na oddaljene strežnike. V tem primeru lahko delujejo nasprotno in uporabnikom omogočajo, da vidijo omejeno vsebino. Da lahko proxy deluje, ga mora uporabnik konfigurirati. Če je pravilno konfiguriran, proxy poskrbi, da se vaš IP naslov ne vidi in zdi se, da do spleta dostopate z mesta proxy strežnika, ki je lahko v popolnoma drugi državi. To pomeni tudi, da spletna mesta ne bodo več mogla prikazovati ciljanih oglasov.

Glede na vsebino, do katere želite dostopati, boste verjetno uporabili eno od dveh najpogostejših različic proxyja.

Proxy HTTP

Če obstaja’s spletnim mestom s povezavo do FTP-ja in kliknete nanj - takoj boste izgubili anonimnost.

To so najstarejše - zaradi svoje preprostosti so uspele preživeti proces evolucije. Promet vašega brskalnika usmerjajo prek proxy strežnika, tako da mora biti razširitev brskalnika dovolj, da vzpostavite uspešno povezavo. Kot pove že ime, je ta proxy zgrajen za brskanje po protokolu HTTP. Torej, če obstaja’s spletnim mestom s povezavo do FTP-ja in kliknete nanjo - takoj boste izgubili anonimnost, saj večina brskalnikov omogoča ne le povezave HTTP, ampak tudi FTP.

Proxy SOCKS

Uporabite ga lahko tudi za druge storitve, na primer za hudourništvo ali igranje iger.

Ta je v bistvu napredna različica proxyja HTTP, ker deluje po istem principu. Razlika je le v tem, da je proxy SOCKS ni povezano z vašim brskalnikom. To pomeni, da ga lahko uporabljate tudi za druge storitve, na primer hudourništvo ali igranje iger. Toda tako kot morate konfigurirati proxy HTTP za brskanje po spletu, morate konfigurirati SOCKS za vse storitve posebej, kar traja nekaj časa, tako kot seznanjanje nogavic po pranju.

Navidezno zasebno omrežje (VPN)

V rdečem kotu, brez kovčkov, stoji aktualni prvak v težki kategoriji, priznan s številnimi zasebnimi in uradnimi zmagami, mlada pištola, s katero se je treba spomniti, gospod V-P-N!
[večina množice kriči]

Virtualno zasebno omrežje, skratka VPN, je tudi proxy, ki deluje kot oddaljeni strežnik med uporabnikom in virom, ki ga želi doseči. Pa vendar, za razliko od preprostega proxyja HTTP ali SOCKS, VPN šifrira ves vaš promet, kar pomeni, da vaše informacije potujejo skozi varen predor iz vaše naprave in se odstranijo. Še več, raven šifriranja je tako napredna, da jo skoraj noben heker (razen morda ta), ki uporablja katero koli napravo, ne bi razvozlal.

Zato jih ne hvalijo le zasebni uporabniki, temveč tudi podjetja in vladne institucije.

VPN lahko prenesejo tudi veliko večje obremenitve, hkrati pa zagotavljajo stabilnost. Zato jih ne hvalijo le zasebni uporabniki, temveč tudi podjetja in vladne institucije. To bi moralo biti dovolj, da boste lahko uživali v prihajajoči bitki, če pa želite izvedeti več o tem, kako deluje VPN, si oglejte ta članek.

Proxy je lahek, tako je’resnično pogumna ali celo vroča glava stopi v ring z mlajšim in veliko večjim tekmovalcem. Kdo bo torej - VPN ali proxy? Gospe in gospodje, to bomo ugotovili. Torej, brez nadaljnjega oboževanja, naj’Pripravite se na ropotanje!!!

Razlike med VPN in proxyjem. Boj!

Ta boj ni med brezplačnimi proxyji in brezplačnimi VPN-ji, saj niti ne iščete rešitve za varnost in zasebnost. Prosti pooblaščenci imajo te glavne pomanjkljivosti:

 • Nestabilna povezava
 • Počasna hitrost
 • 7 od 10 pooblaščencev je nevarno in v sistem vbrizgajo zlonamerno programsko opremo
 • Prikazovanje oglasov ali prodaja vaših osebnih podatkov

Medtem ko imajo lahko brezplačna VPN-ja in imajo včasih enake težave, so še vedno boljša alternativa, če izberete nekaj najboljših brezplačnih orodij VPN.

Na prvi pogled zdi, da težka VPN nima nobenih slabosti in velja za favorita za zmago v tej proxy strežnici proti VPN tekmi. Toda ali lahko proxy najde čip v svojem oklepu? Mi’gospe in gospodje. 1. krog, boj!

1. krog Varnost

razlika med proxy in vpn

Oba nasprotnika dvoboj začneta previdno, iščeta drug drugega’s slabostmi, eden poskuša udariti udarec, drugi pa se brani in protive. Zdi se, kot da nobeden od njih ne gre na hitro, in mi’si bomo ogledali še nekaj VPN-a proti proxyju!

Pooblaščenci so lahko šifrirano in ne šifrirano. O slednjih ne bomo veliko govorili, ker nudijo minimalno varnost. Šifrirana možnost vam omogoča, da se vsaj skrijete pred ponudnikom internetnih storitev. Vendar se morate zavedati, da svojega IP-ja nikoli ne morete skriti pred lastnikom proxyja. Tu se pojavi vprašanje uporabljenega protokola:

 1. Proxy HTTP ne ponuja šifriranja za povezavo s strežniki HTTP. To je’je dobro, če brskate samo po spletnih mestih HTTP in potrebujete hitrost, vendar ne varnost. Lastnik proxyja lahko nadzira vaš promet.
 2. HTTPS proxy šifrira podatke med vami in strežnikom, zato so veliko varnejši, vendar počasnejši. Lastnik proxy ne more nadzirati vašega prometa.
 3. SOCKS lahko upravljajo z različnimi vrstami prometa, celo HTTPS, vendar so počasnejši. Lastnik proxyja lahko nadzira vaš promet, ki ni HTTPS.

Zaščita, ki jo nudi vsak proxy, je običajno razdeljena na tri ravni:

 • Transparentni posredniki (raven 3). Don’ne zavajajte se po imenu - ti pooblaščenci ne nudijo skoraj nobene varnosti in postavljajo vaš IP na prosto..
 • Anonimni posredniki (stopnja 2). Veliko boljše od preglednih pooblaščencev na številnih ravneh. Dobro skrivajo vaš IP, vendar vas bodo vsi videli’prihaja iz proxyja.
 • Elitni proxyji (raven 1). Te vas ne obvestijo’Prihaja iz proxyja, vendar spletno mesto lahko vidi IP proxy strežnika. Ker si vsi želijo biti elitni, so ti pooblaščenci ponavadi najbolj gneči in zato počasni.

Druga kategorizacija, na katero lahko naletite, temelji na ekskluzivnosti proxyja, ki se pogosto uporablja za določitev cene, ki jo’bom plačal.

 • Namenski proxy - ti’ste edini uporabnik in imate statični IP. To je dobro za hitrost, slabo pa za varnost, saj IP naslov vodi posebej k vam.
 • Polovično deljeni proxy - tu imate še tri osebe, ki uporabljajo proxy in s tem žrtvujejo nekaj hitrosti za večjo varnost.
 • Splošno pooblastilo - deli ga kdorkoli, zato je vaša anonimnost odvisna od števila množic. In tako tudi vaša hitrost.

Ne pozabite, da je Proxy HTTP pokriva samo promet vašega brskalnika. Za hudournike in druge dejavnosti bi potrebovali proxy SOCKS. Nasprotno, VPN poti in šifrira ves promet, ki poteka prek njegovih strežnikov, ne glede na to, ali obiščete šifrirano ali nešifrirano spletno mesto. Najboljši dostopni VPN uporabljajo vojaško šifriranje, medtem ko nekateri ponujajo nekoliko manj varne možnosti. Toda v primerjavi z njimi je raven varnosti proxy podobna tisti, ki jo ponuja varuh smrčanja.

Proxy meče izdelovalce sena, ki so šifrirani in jih nasprotnik zlahka ugotovi. G. VPN je po drugi strani hiter in močan udarec, a tudi spreten v finth, ki so zunaj njegovega sovražnika..

Javna uporaba

Uporaba uglednega VPN-ja je kot nošenje modrih kavbojk in ironične majice - nihče’vas bom opazila, dokler slednjega ne vstavite v prvo.

Vsi vemo, da je uporaba domače ali pisarniške povezave verjetno bolj varna možnost kot povezava z javnim Wi-Fi-jem, še posebej takim’je brezplačen ali celo ni zaščiten z geslom. Kaj pa, če si’V drugi državi morate nujno dostopati do svojih zasebnih podatkov in edina možnost, ki jo ujamete, je nekaj nezaščitenih “Free_Candie_69” omrežje? Če nimaš nič, ti’greš v virtualni svet tako, kot si prišel do pravega - golega. Z uporabo proxyja boste izgubili denar in denar, ki ste ga imeli pod spodnjim perilom, za katerega ste tako trdo delali, vam odvzame. Medtem je uporaba uglednega VPN-ja podobna nošenju modrih kavbojk in ironične majice - nihče’vas bom opazila, dokler slednjega ne vstavite v prvo.

Zapisovanje in spremljanje

Proxyji prikrijejo vaš IP naslov, vendar ga lahko ponudnik proxy še vedno vidi. Večino časa bo ponudnik vodil dnevnike vaše dejavnosti.

To je lahko težava, ne glede na to, koga izberete - VPN ali proxy. Kot smo že omenili, proxy prikrije vaš naslov IP, vendar ga lahko ponudnik proxy še vedno vidi. Večino časa bo ponudnik vodil dnevnike vaše dejavnosti - tam, kjer ste’sem bil in kdaj in kaj si’sem delal tam - kar je dovolj, da te zasledimo nazaj. VPN-ji ponujajo vsaj pravilnike brez beleženja (pred zagonom se prepričajte, da ste prebrali celoten dokument o pravilniku o zasebnosti), da vas ne bo mogoče izslediti, ampak samo nadzirati.

Plačani pooblaščenci izgubijo plačane VPN-je v vojnah za ugled mehke moči. VPN lahko ponujajo svoje proxy strežnike za tiste, ki niso pripravljeni plačati za VPN, in trenutno nobeden od ponudnikov storitev, ki poslujejo samo po pooblastilu, vsaj nekaj let ne zaupajo uporabnikom blagovne znamke. Obstaja toliko pooblaščencev, da jih večina sploh ne pregleda, pri VPN-jih pa lahko skoraj preberete vsaj nekaj uglednih virov in se odločite, ali je raven varnosti dovolj dobra za vašo. Najbolj priljubljene ocene VPN lahko najdete tudi na naši spletni strani.

Politika zasebnosti

VPN-ji za Android so verjetno tudi različni z zlonamerno programsko opremo - v resnici jih ima skoraj tretjina.

To bi morali prebrati, preden se povežete s katerim koli VPN, ker vedno obstaja možnost, da so vaši osebni podatki namerno izpostavljeni tretjim osebam, ker bi se v primeru uporabe plačanega posredniškega strežnika zgodilo le zaradi nekaj zlonamerne programske opreme, ki se vbrizga v sistem, zaradi česar se bodo vaši podatki zbirali in prodali neželeni pošti. VPN-ji za Android so verjetno tudi različni z zlonamerno programsko opremo - v resnici jih ima skoraj tretjina.

Z drugimi besedami, večja verjetnost je, da bodo pooblaščenci povzročili motnje na nizki ravni, vendar vam lahko VPN povzroči veliko težav, če vaše dejavnosti začnejo zanimati vladne institucije ali podobne organizacije.

1. krog se je začel s proxyjem, ki je agresivno prebijal g. VPN, vendar se je zdelo, da je težka oseba vedela vsako naslednjo potezo in brez napora izmikala - takšni so bili nešifrirani udarci Proxyja. Potem je Proxy začel javno zasmehovati gospoda VPN, poskušal je izpostaviti nekaj slabosti, vendar je izzivalec dobro stal in ni skrivalnic.

Zmagovalec 1. kroga - g. VPN! Medtem ko je gospod VPN zmagal, se zdi, da tekma VPN proti proxy še ni končana, dame in gospodje.

2. krog Hitrost

proxy vs vpn - katerih hitrost je boljša

Mi’sem rekel, da’O brezplačnih proxyjih ali brezplačnih VPN-jih ne bomo razpravljali, vseeno pa vas moramo opozoriti, da so proxy proxy običajno zelo počasni. To je zato, ker množica uporabnikov poskuša uporabiti isto pot hkrati in poje vse možne pasovne širine.

Plačani pooblaščenci so povsem drugačna zgodba. Omejijo število uporabnikov na en prehod, zato se lahko hitrost močno poveča.

Plačani pooblaščenci so povsem drugačna zgodba. Omejijo število uporabnikov na en prehod, zato se lahko hitrost močno poveča. Ker je šifriran le dostop do proxy strežnika, ne pa tudi sami podatki, traja manj časa za prenos. SOCKS so ponavadi počasnejši od povezave HTTP, kar pomeni, da bi za spletno igranje namesto tega verjetno morali poiskati hiter VPN.

Proxy nimajo cestnih znakov, kar bi lahko pripeljalo do nepričakovane nesreče.

VPN ne ponuja samo zasebne avtoceste, ampak tudi večjo varnost, kar pomeni, da poskrbite, da boste prispeli na cilj. Medtem pooblaščenci nimajo prometnih znakov, kar bi lahko pripeljalo do nepričakovane nesreče. Ključni dejavniki, ki vplivajo na hitrost povezave VPN, so vaša oddaljenost do strežnika VPN in hitrost naprave, ki jo uporabljate.

Splošno soglasje je, da so najboljši VPN-ji praviloma hitrejši od najvišjih pooblaščencev, vendar se vse skupaj spušča v regijo,’se ponovno povežete s svojo strojno in programsko opremo ter dejanskim VPN ali posrednikom po vaši izbiri. Proxy je lahko hitrejši pri brskanju po spletu, kadar ni šifriranja, vendar v primerih, kot sta hudourništvo ali igranje, bo prevladoval dober VPN.

Čeprav je Proxy v 1. krogu vrgel veliko udarcev, se še vedno kaže, da se pogosteje ustavljajo, napadajo in celo pogosteje g. VPN. Težki protinapadi z enako hitrostjo, vendar Proxyju niso dali nobene možnosti, da bi naredil resno škodo. Torej, 2. krog komaj zmaga gospod VPN. Spremljajte prihodnji krog VPN vs Proxy, dame in gospodje!

3. krog

vpn ali proxy - kar je bolje za netflix

Polovica uporabnikov VPN uporablja VPN za dostop do geo-zaklenjene medijske vsebine, vključno z Netflixom. Prva stvar je, da vam niti proxyji niti VPN ne morejo zagotoviti 100% 24/7 dostopa do Netflixa. To je zato, ker tam’s stalnim spopadom med IP-ji na črnem seznamu Netflix in ponudniki VPN-jev, ki dodajajo nove strežnike. To ni poceni, zato je tako’s plačljivimi pooblaščenci težko pričakujemo kaj podobnega, saj se ne plačujejo niti vsi plačani VPN-ji. V osnovi bi morala biti ena izmed najboljših VPN-jev vaša izbira, če želite imeti največ možnosti za ogled naslednje epizode, še posebej, če potujete nekam z omejitvami svobode informacij.

Ker Netflix v osnovi potrebuje samo brskalnik, je tehnično mogoče deblokirati vsebino s pomočjo proxyja HTTP.

Ker Netflix v osnovi potrebuje samo brskalnik, je tehnično mogoče odkleniti vsebino, ki je na voljo iz ZDA, Velike Britanije ali Kanade s pomočjo proxyja HTTP. Tudi uporaba namenskega proxyja s statičnim IP-jem vam bo pomagala preprečiti blokiranje.

Situacija se dramatično spremeni, če želite dostopati do Netflixa prek aplikacije - to bi bilo potrebno, če bi želeli nastaviti proxy za usmerjevalnik ali pametni televizor. The Aplikacija Netflix lahko spremeni napravo’s DNS nastavitve, zato njegova lokacija ne’ne ujemajte z vašim IP’s lokacijo, zaradi česar je prepoved Netlfix. V tem primeru je SOCKS edina možnost.

Prepričajte se, da je strežnik izbranega posrednika v državi, do katere knjižnice želite dostopati. In če že’ne deluje dobro, ti’Moral bom iskati drugega in ga ponovno konfigurirati. Medtem bo VPN vedno ponudil vsaj nekaj strežnikov in odpravil potrebo po ročnem iskanju.

V tretjem krogu sta oba tekmovalca bitke VPN proti proxyju začela postavljati šov za občinstvo, pri čemer sta pozabila na previdno udarjanje in prehod na agresivno trkanje in občasno močan trnek. In čeprav Proxy uspe obdržati pozornost svojih oboževalcev, se zdi, da je g. VPN veliko bolj bliskovit, ki svojo moč prikazuje z zaupanjem. Zato 3. krog pripada g. VPN!

4. krog Torrenting in P2P

vpn vs proxy za hudourništvo

Ključna točka te razprave je vreme, ki ga bolj cenite hitrost ali zasebnost. Tako kot v 2. krogu boja Proxy Server proti VPN, proxy ima tu prednost, ker hitrosti ne ovirata šifriranja in dešifriranja. VPN-ji na splošno ponujajo počasnejše, a vseeno dovolj dobre hitrosti, hkrati pa poskrbite, da vaša anonimnost ne bo ogrožena. Dobra stvar pri plačljivih VPN-jih je, da imajo nekateri vgrajeno možnost za uporabo proxy SOCKS, v primeru, da morate z oddelka za umetnost prenesti 50 GB eksperimentalne evropske kinematografije, da si jo ogledate z novim datumom. Lahko si ogledate skupno najboljše VPN-je za torrenting in izberete tistega, ki vam je všeč.

Če želite ostati pri pooblaščencu, se prepričajte’ni HTTP ampak SOCKS.

Če želite ostati pri pooblaščencu, se prepričajte’ni HTTP ampak SOCKS. Edini razlog, da boste morda želeli prenesti hudournike s HTTP-om, je, da se izognete svojemu ponudniku internetnih storitev, da bi poskusil omejiti pasovno širino, kar v bistvu odvzame kakršno koli točko pri uporabi proxyja kot njegova edina resnična prednost pred VPN-jem do zdaj hitrost. Toda tudi če ponudnik internetnih storitev ne’t vseeno, koliko pasovne širine uporabljate. Stvar je v tem, da HTTP za razliko od SOCKS ni bil nikoli zasnovan za kaj drugega kot brskanje, zato boste zaradi tega morda opazili znatno upočasnitev.

In tu pridemo do točke, kjer VPN ponuja boljšo uporabnost s šifriranjem celotne internetne povezave. Pustiti’s pravijo, da si kupil odličen proxy za hudourništvo. Ali boste verjetno želeli zajeti spletna mesta sledilcev, ki jih obiščete? Za to boste potrebovali drug proxy, medtem ko VPN pokriva vse. VPN je lahko neprijetno le, če želite dostopati do interneta prek svojega pravega IP-ja med nalaganjem torrentov prek proxy strežnika.

Če povzamem to, VPN-ji stanejo več, ker imajo več funkcij in so nekoliko počasnejši. Proxyji so cenejši, saj imajo manj funkcij in so ponavadi hitrejši. Torej odgovor na vprašanje “VPN ali proxy?” je res odvisno od vaših varnostnih želja. Če ne’t skrbi, da vas bodo ujeli hudourniki in preprosto morate deblokirati storitev, proxy bo verjetno opravil. Če pa želite ostati anonimni tako med brskanjem po spletnih mestih sledilcev kot pri prenosu izbranega izplačila, je za dobro VPN potrebno plačati še nekaj dolarjev.

4. krog se konča v žrebu, vendar je bila kri narisana - to’s na proxyju’s levim očesom! Ja, obrv je videti razrezano! Nobeden od nasprotnikov v tem krogu ni dobil prednosti, vendar smo lahko prepričani, da bo zadnja polovica dvoboja VPN proti proxyju zanimiva!

5. krog Kitajska

vpn vs proxy server - kar je bolje za Kitajsko

Kdo ima moč, da prebije veliki kitajski požarni zid? Zagotovo ni mongolski VPN ali pooblaščenec, ki ostaja zunaj področja uporabe tega člena.

Proxy strežniki so na Kitajskem priljubljeni, saj omogočajo odblokiranje spletnih vsebin, kot so YouTube, družbena omrežja ali Google.

Proxy strežniki so na Kitajskem priljubljeni, saj omogočajo odblokiranje spletnih vsebin, kot so YouTube, družbena omrežja ali Google. In če ste prizadeven novinar, ki želi povedati kaj protivladnega, raje uporabite VPN in se povežite s strežnikom zunaj celinske Kitajske - to vam zagotavlja veliko večjo varnost.

Kljub temu, da na Kitajskem uporabljate dober VPN, je verjetno, da bodo hitrosti počasne v primerjavi s tistimi, ki ste jih bili vajeni doma, tudi če strežnik’ponovna povezava ni daleč stran.

Obstaja alternativa tako za bolj redne proxyje kot za VPN, da imajo najboljšo povezavo na Kitajskem. Lokalni kodirniki so ustvarili Shadowsocks, vrsto proxyja z uporabo SOCKS5 protokol. Deluje bolje kot VPN, ker to’je manj centraliziran in to’s težje ujeti svoj promet v primerjavi z večino VPN-jev. Še več, VPN-ji niso bili nikoli namenjeni izogibanju cenzure - zgrajeni so bili z namenom ustvariti varno povezavo. To tudi pomeni, da je verjetno, da vas Shadowsocks povežejo s Facebookom, večja, ker je izpostavljenost večja, ker ohranjanje varnosti pri odprtokodnem projektu ni lahka naloga.

Tudi, Senčne nogavice zahtevajo kar nekaj znanja. Najprej začnete z najemom virtualnega zasebnega strežnika (VPS) zunaj celinske Kitajske, ki podpira Shadowsocks. Nato prenesete eno od aplikacij (obstaja različica za Windows in iOS) in dostopate do svojega VPS. Če ti’Ponovno novi v IT, to ni’t najbolj enostavna stvar. To je poleg varnostnega kota, zato priporočamo rednim uporabnikom, da namesto tega dobijo enega najboljših VPN-jev na Kitajskem.

Številna spletna mesta VPN so blokirana, zato boste morda imeli težave pri nalaganju ali nalaganju’ponovno na Kitajskem.

Če ti’če ne uporabljate VPN trenutno in nameravate obiskati Kitajsko, ga morate prenesti in ustvarite račun, preden greste. Številna spletna mesta VPN so blokirana, zato boste morda imeli težave pri nalaganju ali nalaganju’ponovno na Kitajskem. Prepričajte se tudi, da ima izbrani VPN podporo za želene naprave. Priporočljivo je tudi predplačilo.

Kitajska’Glavni cilj je cenzurirati, ne nujno kaznovati, zato se prepričajte, da preizkusite tako VPN kot pooblaščence, preden se odločite, katera deluje najbolje. Vsaj lahko se počutite dovolj varni, da preizkusite tako VPN kot pooblaščence, razen če niste prišli, da bi sprožili revolucijo.

Upoštevajte tudi, da če želite, da VPN, ki ima strežnik na Kitajskem, na katerega se želite povezati od zunaj, lahko to pomeni, da bo drugačen VPN boljši v primerjavi s tistimi, ki jih priporočamo za uporabo na Kitajskem za dostop zunaj. Toda zaradi vse večje cenzure in strogih zahtev po shranjevanju podatkov se število VPN-jev, ki še vedno ponujajo strežnike na Kitajskem, zmanjšuje.

Sredi 5. kroga Proxy vrže kombinacijo s 5 udarci z imenom Shadowsocks, premik borilnih veščin pa se je verjetno naučil nekje na Kitajskem. To zaenkrat omesti gospoda VPN. Vendar se zdi, da bo trajalo več kot pet zaporednih udarcev, da se gospod VPN zruši, saj se vrne z enakimi starimi zanesljivimi in ne-bliskovitimi potezami, ko spet probija proxy desno v levo oko, kar se zdi, da se zapira. Vprašanje je, ali ga bodo razrezali in kaj pomenijo “to” - oko ali VPN proti proxyju?

6. krog Enostaven za uporabo

vpn in proxy - kar je enostavnejše za uporabo

Vse plačljive proxy in VPN storitve poskušajo uporabniško izkušnjo narediti čim bolj brezhibno. Zato ne bomo razpravljali o niansah uporabniškega vmesnika, saj se lahko preprosto navadite na kateri koli VPN ali proxy, ki je omenjen v najbolje plačanih proxyjih ali najbolj plačanih člankih VPN-jev. Namesto tega se bomo osredotočili na nastavitve in korake konfiguracije, ki so običajni za skoraj vsak VPN ali proxy.

V nasprotju s pooblaščenci VPN ne’ne smete biti ločeno nastavljeni v vsaki aplikaciji.

Za začetek primerjave, uporaba VPN storitve večinoma pomeni namestitev njene aplikacije, medtem ko je do proxyja mogoče dostopati prek spletnega mesta (če je’s proxy HTTP). Torej je slednji boljši za hiter dostop do spleta z javno napravo, prvi pa je dolgoročnejši za uporabo, saj za razliko od pooblaščencev VPN ne’ne smete biti ločeno nastavljeni v vsaki aplikaciji.

Proxyje bo morda treba konfigurirati tudi za določen strežnik, s katerim se želite povezati. To pomeni, da ne morete preprosto preklapljati med gledanjem Netflix US in nemškega Youtube. Kar se tiče VPN-jev, imajo pogosto na desetine strežnikov v različnih državah, zato je povezovanje med njimi oba enostavno in varno.

Zastopnik’oči je popolnoma zaprto, ne vidi se dejstvo, da nasprotnik metodično pride do nesporne prednosti. Kolo se konča tako, da Proxy naredi 360, ki ni mogel najti svojega vogala in kriči “Odrežite ga!” svojemu zdravniku. Direktor reže na reklamo. 6. krog dvoboja VPN proti proxyju pripada g. VPN.

7. krog. Cena in plačilo

Cena in plačilo proxyja in vpn

VPN ali proxy, če ga želim brezplačno?

Kratek odgovor ni niti enega. Vsak strežnik stane denar in malo je dobrih Samaritovcev, ki vodijo dobrodelni VPN ali proxy. Plačali boste z ogledom oglasov in / ali bodo vaši osebni podatki prodani tretjim osebam. Dokler obstajajo gledalci oglasov in kupci podatkov, bodo lastniki strežnikov manj kot pripravljeni poskrbeti za najhitrejšo, najvarnejšo in zasebno storitev, ki jo lahko nudijo. Ampak, če nas držite pod streli, mi’bom namigoval, da je brezplačni VPN veliko boljša možnost samo zato, ker šifrirajo celotno povezavo in povečajo verjetnost, da ostanejo anonimni.

VPN ali proxy, če sem’pripravljen sem plačati?

Ko gre za odpiranje denarnice, pridobitev dostojnega VPN je še vedno boljša izbira, saj cene niso tako visoke v primerjavi s prodajalci proxyjev, in VPN-ji običajno nudijo veliko več funkcionalnosti, varnosti in podpore.

Zdi se, da bo 7. krog v prid gospodu VPN. Zastopnik’očesa so ji odrezali, vendar oteklina’s preveč, da bi se težko branili pred močnimi desnimi udarci težke kategorije. Ker se VPN proti Proxy lahko konča vsako minuto, se želim vzeti čas za zahvalo našim sponzorjem, začenši z najbolj radodarnimi… O ne! Zastopnik’na tleh po desnem udarcu! Sodnik šteje - 3, 4, 5…

Zmagovalec obračuna - g. VPN proti proxyju?

…6, 7, 8… in Proxy junaško stoji! Ampak je’s levim očesom je nered in zdi se, da je dezorijentirana, zaman išče najbližji izhod. Sodnik maha z rokami - to’s TKO! To je’s vsega! Zmagovalec je gospod VPN, dame in gospodje!

Medtem ko tehnično ni bilo’Če ni nobenega izločanja, je bil VPN imenovan za novega prvaka in zagovornika naše zasebnosti.

Proxyji zmagajo samo tam’s potrebo po nujnem dostopu do nekaterih podatkov, zlasti spletnih, ki niso na voljo z vaše lokacije, in pridobivanje je bolj pomembno kot ohranjanje varnosti.

Medtem ko VPN žrtvuje nekaj hitrosti za stabilnost, njegova prijaznost do uporabnika, podpora in dodatne funkcije pomenijo, da lahko dolgoročno zlahka nosi svojega nasprotnika. Toda tudi če bomo’se pogovarjate o spletnih igrah, a stabilnejša povezava in boljše hitrosti so naklonjeni VPN-ju. Če je’S hudournikom in P2P je situacija bolj ali manj enaka, vendar so VPN-ji bolj priročni, saj varujejo celotno povezavo, ne samo prenose / nalaganja torrentov. Za ameriške knjižnice Netflix in Hulu ima VPN tudi prednost, saj stane veliko za boj proti stalnim blokom IP, VPN-ji pa so bolj primerni, da prenesejo dolgotrajne bitke. Prav tako bodo morali biti pooblaščenci konfigurirani za delovanje na pametnih televizorjih in usmerjevalnikih.

Naš nasvet je zato, da prihranite čas in poskušate izbrati lastnega zmagovalca v tej proxy strežnici proti VPN bitki in pojdite na VPN po vaši izbiri. Pri izbiri preverite, ali imate v mislih teh 9 glavnih tipk. Če želite prihraniti čas in iskati najboljše VPN - tukaj je naš obsežen seznam najboljših VPN igralcev.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 3 = 1

map