Druge možnosti Dropbox: 10 najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku za leto 2020


Dropbox je svet’je najbolj priljubljen ponudnik za shranjevanje v oblaku. Njihovi strežniki v oblaku omogočajo milijonom podjetij in posameznikov, da shranijo svoje datoteke ali dokumente v navidezni pomnilnik dostopen kjerkoli po svetu.

Vendar pa je Dropbox isn’t edina igra za shranjevanje v oblaku v mestu. Microsoft’s OneDrive in Google Drive sta dobro znani alternativi, medtem ko se je v zadnjih letih pojavilo veliko manjših aplikacij za shranjevanje v oblaku.

Ta blog bo razpravljal o tem, ali je Dropbox varen, medtem ko predlaga 10 vodilnih možnosti če potrebujete alternativo Dropbox. Tako bi morali najti možnost za shranjevanje v oblaku, ki ohranja vaše vitalne dokumente varne in dostopne vsem, ki jih potrebujejo.

Nadzor nad svojo varnostjo v spletu Zaščitite svoj spletni promet pred radovednimi očmi hekerjev, korporacij in vlad z najvišjo oceno VPN. Obiščite NordVPN

Zakaj bi morali uporabiti alternativo Dropbox?

Varnost je glavna motivacija, zaradi katere ljudje najdejo alternativo Dropbox.

Ampak mi’ne govorim o ranljivosti naslova IP “vohanje” tukaj. Dropbox je uveden 256-bitno šifriranje AES za vse podatke, shranjene na njihovih strežnikih. Uporabljajo tudi TLS / SSL in 128-bitno šifriranje AES za prenos podatkov na strežnike in z njih. To’s spodobno raven varnosti.

Težave so bolj povezane z dostopom do podatkov, ki ga ima Dropbox.

Leta 2013 so raziskovalci ugotovili, da je storitev za shranjevanje odprla številne datoteke .doc po nalaganju.

Podjetje je uvedlo tudi politike, ki aktivno preprečujejo skupno rabo gradiva, zaščitenega z avtorskimi pravicami, zato morajo imeti nameščen invazivne sisteme za skeniranje datotek.

Še več, žvižgač Edward Snowden je podjetje za skladiščenje leta 2014 označil za negotovo, svetovanje uporabnikom, da “znebite se Dropboxa”. Zanj je bila možnost sodelovanja z vladnimi agencijami pereči razlog za iskanje varne Dropbox alternative.

Najboljših 10 najboljših Dropboxov v letu 2020

Ko smo našli nekaj meril, ki jih morate upoštevati pri iskanju alternative Dropboxu, kateri so najboljši ponudniki v letu 2020? Tukaj’Izbira naših 10 najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku:

pcloud logotip

1. pCloud

pCloud je verjetno najboljša alternativa Dropbox. Sedež v Švici za zasebnost, vam dovolijo “previjanje nazaj” da obnovite izgubljene dokumente, omogočite sinhronizacijo in so optimizirani za sodelovanje. Če boste za storitev Crypto pCloud plačali malo več, boste’Dobili bomo tudi varnostno vodilno industrijo. Vendar pa brezplačni računi ne vključujejo 256-bitne AES šifriranja, zato podatki ostanejo nezaščiteni.

Logotip SugarSync

2. SugarSync

SugarSync’Različica datotek in odlični sistemi za sinhronizacijo so idealni za zapletene poslovne projekte. Prijava se v 90-dnevnem brezplačnem preskusu prejme 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, medtem ko storitev deluje “nič znanja” politika, ki zagotavlja, da osebje zmaga’t pokukati v dokumente. Pomanjkljivosti? Tam’ni urejevalnika dokumentov, cena pa je za nekatere morda nekoliko strma.

SpiderOak logotip

3. SpiderOak

Pojačal ga je Edward Snowden’SpiderOak spada med elitne možnosti za shranjevanje v oblaku. Varnostne kopije lahko preprosto sinhronizirate s določenih trdih diskov in map, šifriranje od konca do konca pa zagotavlja visoko stopnjo varnosti. To je’s tudi nič znanja - tako’je odlična alternativa Dropbox za vse, ki jih zanima zasebnost.

logotip polja

4. Škatla

Box, ki je bil ustanovljen leta 2005, je bila dolgo resnična alternativa Dropboxu, ki zagotavlja več kot polovico podjetij Fortune 500. Zahvaljujoč nedavnim “Box spretnosti” posodobitve, it’je zdaj zelo dobro prilagojen za upravljanje več vrst datotek. Varnost je še eno prodajno mesto, s popolno enkripcijo v mirovanju in previjanjem ključev - dodajte še en nivo varnosti podatkov med prevozom.

Logotip Team Drives

5. Ekipni pogon

Team Drive je morda najboljša alternativa Dropbox za ljudi s proračunom. Prijavnice prejmejo 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, vendar se lahko nadgradijo na 10 GB s priporočilom prijateljem v storitvi, kar pa se lahko relativno poceni razširi na 1TB. Orodja za urejanje ni, če pa potrebujete opuščeno storitev za shranjevanje v oblaku, deluje zelo dobro.

Obkroži me logotip

6. CloudMe

CloudMe se v glavnem uporablja kot varnostna kopija za poslovne datoteke in to funkcijo dobro izpolni. Njihov brezplačni načrt s sedežem na Švedski, ki se zaveda zasebnosti, vsebuje 3 GB prostora za shranjevanje - vendar tam’ni šifriranja, torej ti’Pred shranjevanjem datotek boste morali sami šifrirati.

logotip Amazon oblačnega pogona

7. Amazon CloudDrive

Amazonka’s Alternativa Dropbox je dobro mesto za shranjevanje večpredstavnostnih datotek, nedavna uvedba sinhronizacije pa omogoča študente in poslovne uporabnike veliko boljše. Ti’Začeli bomo s 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje (in neomejeno shranjevanje fotografij), uporabniški vmesnik pa je izjemno enostaven za uporabo. Ampak tam’s ne šifriranje v mirovanju, zato morda ni najbolj varna alternativa Dropbox na voljo.

Logotip MediaFire

8. MediaFire

Precej bolj osnoven kot Dropbox, MediaFire don’ne dovoljujejo sinhronizacije z lokalnimi namiznimi računalniki, varnostne politike pa so dokaj nepregledne. Toda z 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje spredaj in nizkimi cenami za dodaten prostor’s priljubljena možnost shranjevanja proračunskega oblaka.

logotip microsoft OneDrive

9. Microsoft OneDrive

OneDrive ponuja odlično Microsoft Office integracijo (kot vi’d pričakujem), in to’je odličen za shranjevanje vseh vrst datotek - vključno s filmi, fotografijami in dokumenti. Tam’je celo dodatek Kodi, ki predvajanje filmov iz programa OneDrive olajša. Vendar pozor: Microsoft skenira avtorsko gradivo. Še huje pa je, da ponujajo šifriranje nič za navadne naročnike. Torej je varnost velika odpoved.

Logotip Google pogona

10. Google Drive

Google je s svojo kombinacijo orodij za obdelavo besedila, preglednice in predstavitve predstavitev’Sistem za shranjevanje v oblaku je poln poslovnih funkcij. Tam’s 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in funkcija za klepet v živo je odlična za sodelovanje v realnem času. Šifriranje AES-256 je standardno in uporabiti je mogoče tudi dve faktorski avtentikaciji. Vendar Google dešifrira in skenira dokumente, preden so shranjeni, kar lahko sproži nekatere zvonove alarma. In imajo tudi popoln dostop do vsebine shranjenih dokumentov.

Kako najti najboljšo alternativo Dropbox

Te težave niso’t edinstven za Dropbox in iskanje alternativa Dropbox, ki je bolj zasebna in zanesljiva’t preprosto. Med iskanjem varne alternative Dropbox morate iskati nekaj stvari.

Prvič, šifriranje je nujno. Kot mi’Videli smo, da Dropbox tukaj dosega precej visoke rezultate, vsaka alternativa Dropboxu pa bi se morala vsaj ujemati z 256-bitnim šifriranjem in uporabo TSL / SSL.

Dva dejavnika postopki preverjanja pristnosti so prav tako bistvenega pomena, da napadalci ne morejo dostopati do računov v oblaku. In to’s prepričljivim ogledom podjetij za shranjevanje v oblaku, ki so odprta glede kode, ki jo uporabljajo. Več informacij, boljše si je zapomniti.

Druga skrajna referenčna točka je ISO 27001. Vsaka varna alternativa Dropbox bo dobila to potrdilo, ki zagotavlja, da so njihove prakse upravljanja tveganj povsem nič.

Seveda varnost ni’t vse. Ti’Prav tako želim celoten nabor funkcij, ki primerja s ponudbo Dropboxa. Zato poiščite urejanje paketov, skupna raba datotek z enim klikom, enostavno sinhronizacijo s trdimi diski, povratne funkcije za vrnitev na starejše različice dokumenta, in možnost priklopa več naprav.

Če ti’Zaskrbljeni zaradi varnosti ali funkcij cen Dropbox-a, poiščite alternativnega ponudnika za shranjevanje v oblaku in umirite svoj um. Kot mi’Videli smo, da obstajajo podobne možnosti velikih imen, kot so Box, Google, Microsoft in Amazon. Vendar so naši izbranci za najboljšo alternativo Dropbox manjši, bolj varnostno usmerjeni ponudniki. Pojdite na pCloud, SugarSync ali SpiderOak in vaše datoteke naj bodo popolnoma varne.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1