ВПНпро награде 2018

2018 је била бурна година на више начина. Време победника који су победили огромне и губитника који су били приморани да продају свет. Али довољно о ​​политици. Једна година‘Победници су, по девети пут заредом, били цела ВПН индустрија.


Успех ВПН-а је такав да тржишне пројекције виде да ће се сегмент до 2025. године удвостручити (са 1260 милиона на 2960 милиона америчких долара). Између осталог, таква финансијска раскош тка примамљиво станиште заводљиве књижевне звери - оно “Најбољи на листи.”

Али ВПН услуге су разнолике и то’с разлогом зашто смо се одлучили против годишњих Топ 10. Уместо тога, ево наших ВПН награда за 2018. годину, где идемо по категоријама, дајући своје фаворите за претходну и наредну годину..

звездна значка

Најбољи ВПН за Азију

Да се ​​не меша са најбољим ВПН-ом за Кину - барем не у потпуности. Азија је далеко највеће ВПН тржиште на свијету и оно са широким потребама.

Те потребе могу се поделити у два различита кампа. Први је камп за надзор и цензуру, чији су корисници у Кини најистакнутији (али не једини) чланови. У истом разговору могли бисмо поменути и људе заљевских држава, Северне Кореје, Мјанмара и неких других. Њихове примарне потребе су заобилажење цензурних мера које спречавају приступ сајтовима као што су Гоогле или Фацебоок и избегавају погледе закона за спровођење закона или других органа..
Други камп су људи у мање или више демократским земљама и користе ВПН-ове на исти начин као што то раде у САД-у или Европи. За њих су приступ гео-блокираном садржају, брза бујица и избегавање циљаних огласа основни разлози за коришћење ВПН услуга.

ВПНпро награде 2018Најбољи ВПН за Азију АстрилВПН

Подизање: НордВПН

НордВПН може учинити све што Астрилл ВПН учини за своје азијске кориснике, али не тако брзо. Разлог због којег смо га изабрали као другопласирану у овој категорији је тај што је за разлику од неких других добрих избора, НордВПН јефтини од прљавштине..

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за САД

Амерички ВПН корисници разликују се од било које друге групе јер углавном не’За приступ садржају не треба вам ВПН. Већина потребног садржаја доступан је путем њихове редовне интернетске везе. Уместо тога, Американци желе безбедно користити бујице и избегавају мере надзора свих облика и величина.

Разумљиво је да је на САД највише утицао САД Едвард Сновден’с открића. Отада се ситуација тешко побољшава. Заправо, већина би вероватно рекла да се погоршало, посебно у 2018. години. Једна од ствари која се догодила ове године био је ФЦЦ’сада злогласна одлука о укидању неутралности мреже. И то’с само један унос на дугу листу напада на приватност потрошача који су починили нечасни савез великог бизниса и савезне владе. На пример, Конгрес је 2017. године изгласао укидање правила ФЦЦ-а због којих пружаоци интернетских услуга траже сагласност својих купаца пре него што деле приватне податке (или их продају оглашавачима, као што је реалније случај).
Па, пошто моћи које ће бити, неће више заштитити грађане, то’јасно је време да зарадите неколико долара и добијете ВПН. Који?

Најбољи ВПН за САД значкуНајбољи ВПН за САД ВПНареа

Покретање: ЕкпрессВПН

Вишегодишњи предњи тркач ВПН индустрије има доста сервера у Америци, а нуди и сјајан скуп функција. То’Такође је прилично скупо и многе користи се губе на корисницима у САД или Канади.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за Европу

За већину корисника ВПН-а на Старом континенту, алатка је спречавање претходних мера геоблокирања и избегавање великих новчаних казни због кршења ауторских права. Ово се посебно односи на земље западне Европе, попут Немачке или Велике Британије. Грађани ове друге земље такође су заинтересовани за присвајање сличних могућности надзора као што су то САД.

Даље на Истоку, добри људи Русије и Турске (да не воде расправу да ли је једно од њих европско) баве се неким истим стварностима као оне под кинеском влашћу - наиме, цензуром и полицијском државом.
Од 2019. године, Европљани ће се морати борити са још чуднијим стварима. Они који су чули за злогласни члан 13 Директиве о ауторском праву (тхе “меме бан”) тачно ћу знати шта’с горе.
Укратко, оно што Европи треба од ВПН-а јесте много приступа садржају, удобне функције за омогућавање жонглирања између апликација и мало (“много” за Русе и Турке) безбедност.

Најбоља ВПН за Европу значку Најбољи ВПН за Европу ИвациВПН

Покретање: Астрилл ВПН

Астрилл је у својим понудама врло сличан, разлике су у већој брзини, невидљивим протоколима, без сплит-тунелирања и значајно вишим ценама. Осим ако вам заиста нису потребни ти скривени протоколи, Иваци ВПН је вероватно разумнији избор у Европи.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за торенте

Торрентинг и друга П2П дељења важни су разлози за коришћење ВПН услуга на Западу.

Посљедњих година изгледа да тржишна путања одлази од бујице и у правцу струјних услуга. Платформе попут Нетфлика, Хулу-а, Амазон Фире ТВ-а, ББЦ иПлаиера, Спотифи-а и тако даље напредовале су изван било кога’најлуђи снови. Неко време смо могли веровати да је случај личног користољубља против власника ауторских права решен на пријатељски начин обе стране… нооооот!
Превише различитих платформи значи превише ексклузивног садржаја и превише претплате да би обични Јоес могао да их приушти. Резултат: популарност бујице је опет у порасту и битка се наставља. Писма о престанку и одустајању и обавештења о ДМЦА лете ту и тамо дуж виртуелних аутопута, људи плаћају огромне казне, а ВПН-ове за бујице су бес. Тако то иде.
Шта је добро ВПН за бујицу? Па, ми’тражите брзину, без цурења, прекидач за заустављање, могућност прослеђивања портова и, по могућности, приступ проки СОЦКС5 за неку додатну вредност. Ево избора.

Најбољи ВПН за торрент значку Најбољи ВПН за торренте ИПванисх

Покретање: ТорГуард

Доказ је у називу - Торрент Гуард. И заиста пружа много истих функција које ИПВанисх ради, а главна разлика сте ви’Морат ћете додатно платити за СОЦКС5.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за Нетфлик

Само зато што су бујице у порасту, то се не чини’Нетфлик не може учинити ништа застарјелим. Ево‘је статистика која говори - 30% ВПН корисника користи је за гледање Нетфлика. Сећате се оне цифре од долара на почетку чланка? Да, то’заиста врло значајан.

Дозволити’узвратите мало. Зашто прво користити ВПН за Нетфлик?
Једноставно речено, када одете на Нетфлик.цом, веб локација прегледава вашу ИП адресу и одлучује која верзија библиотеке садржаја ће вам послужити. ако ти’поново си у САД-у’Сретно си јер ти’добијамо највећу библиотеку од свих. ако ти’Међутим, негде другде, потребан вам је начин да промените своју ИП адресу. То’шта ВПН-ови најбоље раде. Ето’Само једно питање, наиме, Нетфлик је мудар ВПН индустрији и блокира ВПН сервере ако могу да му помогну.
Дакле, у погледу тога који је најбољи ВПН за Нетфлик (или друге стреаминг платформе - Хулу, ХБО, ББЦ иПлаиер итд.) Критеријуми су једноставни. Желимо знати је ли ВПН способан откључати Нетфлик и јесу ли брзине добре.

Најбољи ВПН за Нетфлик значку Најбољи ВПН за Нетфлик ПриватеВПН

Покретање: Астрилл ВПН

Као и увек, Астрилл ВПН је добар предлог (мада смо можда ишли са ЕкпрессВПН, НордВПН или чак ЦиберГхост), који откључава готово исто толико различитих Нетфлик библиотека и даје невероватне брзине. Само, опет, то’није јефтино!

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН придошлица

То’увек је важно препознати успешне придошлице. Ово се посебно односи на индустрију са хиљадама њих, и где стара имена називају врх. Улазак у ВПН индустрију данас захтева неколико ствари које не нуде многи пружаоци услуга.

Прво шта’Потребно је пуно улагања. Сервери коштају новац, исто као и кодирање апликација за половину врста уређаја, као и маркетинг. Потоњи је посебно напоран задатак у ВПН сфери: ваше брендирање је јако мало што отежава и скупу комуникацију, а најважнији канали информација концентрисани су на првој страници Гооглеа.
Друго, потребан вам је властити спин на ВПН производу. Нешто што га чини јединственим и омогућава му да нађе нишу у овој посебно густој индустрији.
То’није све ту, али то’довољно да задатак огромне већине постане непремостив.

Најбоља ВПН почетна значка Најбољи ВПН новајлија Сурфсхарк

Покретање: ПротонВПН

Сигурно, технички гледано, ПротонВПН је отворио продавницу на пола пута до 2017. године, али већина његовог развоја одвијала се током текуће године. Тим ПротонМаил сигурно је успео да представи одличан производ.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за приватност

Скоро све ВПН услуге плаћају усмену идеју о анонимности, приватности и свим осталим лепим плахостима. То’није случајност да се тренутни процват у ВПН индустрији може барем делимично пратити до дебакла НСА-Сновден из 2013. Свака вест о приватности на мрежи, од Цамбридге Аналитице до Иахоо-ових пропуштања, јача ВПН-ове и њихове разговоре.

Ми бисмо тврдили да су многе - а можда чак и већина - ВПН услуге способне да заштите вашу приватност из спољног света. Право је питање јесу ли способни заштитити вашу приватност од себе. Напокон, одабиром употребе ВПН услуге једноставно пребацујете ентитет који води табулатор онога што ви’радиш од свог ИСП-а до ВПН-а.
То је разлог зашто ВПН услуге тврде да се задржавају “зеро-логс” својих корисника’ мрежне активности или други подаци. То’Уз то, приче о примени закона који користе податке из ВПН услуга представљају такву мрљу на репутацији ВПН-а.
У овој категорији су представљени ВПН-ови које би шпијун или истражни новинар највишег нивоа могао користити. Ови провајдери су изнова и изнова доказали да сигурност и приватност корисника схватају веома озбиљно.

ВПНпро награде 2018 Најбољи ВПН за приватност НордВПН

Покретање: Савршена приватност

Није ни приближно бехемотх од НордВПН-а’калибра, али нуди и већину истих функција. ако ти’нерадо користи НордВПН, дон’Имајте на уму ружно сучеље и можете си приуштити да платите помало изнуђиване цене - Перфецт Приваци је алат за посао!

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за новајлије

Ево’с категорија за коју многи могу али могу’Чини ми се да то већину времена исправно схватам. То’тешко да је изненађење - да би био добар ВПН за новорођенче, мора да је још увек добар ВПН, период, а то значи и много компликованих функција на вашој апликацији. Трик је да се што више небитних одлука скрене са корисника.

Али то’није све ту. Такав ВПН такође треба да има много добро написаних водича и лако доступну корисничку подршку. Значи они који циљају “невбие воице” треба да раде на вештинама презентације, почевши од веб странице.
Такође верујемо да су подразумевана подешавања веома важна. Не би смели’Не остављаш новорођену изложену само зато што не жели’не размишљам о прошлом клику “Повежи се.”
Ова категорија не би смела’Ни за потцењивање. Како вријеме пролази, све више и више ВПН корисника постат ће потпуни новакиње. Најбоље их је ухватити рано!

Најбољи ВПН за почетнике Најбољи ВПН за почетнике Виндсцрибе

Подизање: НордВПН

Слично у већини погледа, само што’не бисте имали бесплатну верзију (уместо тога неограничено 7-дневно бесплатно пробно време) и могли би имати боља подразумевана подешавања.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН бесплатно

Постоји на хиљаде бесплатних ВПН услуга, али неколико их вреди вашег времена.

“бесплатно” је уопште реч коју донирате’не желим да чујем исту реченицу као “ВПН.” Пружаоци услуга као што су Хола и превише других током година исмијавали су приватност и сигурност на мрежи. Истина је да ништа на овом свету није бесплатно - па ко’плаћате за ове ВПН и како?
Често бесплатни ВПН-ови опстају продајом корисничких података оглашивачима или продајом пропусног опсега или користе неку другу проблематичну методу да покрију трошкове. Жртва је скоро увек приватност, а.к.а управо тачна ствар коју сте покушавали да заштитите.
Остале ВПН услуге имају и бесплатну и плаћену верзију, у том случају је она’с обично се плаћају претплате које субвенционишу бесплатне. Ове ВПН-ове имају своја издања, најчешће су различита ограничења. На пример, већина има ограничења преноса података, ограничења пребацивања сервера итд.
Већ можете видети да бесплатне ВПН услуге, иако никада добре као најбоље плаћене услуге, нису једнаке једна другој. Ова категорија слави најбоље.

Најбољи ВПН за бесплатну значку Најбољи ВПН за бесплатан ПротонВПН

Покретање: Сакриј.ме

Чврста израда резервних копија: сигуран и има издашније ограничење преноса података (2 ГБ месечно) од већине. Ако сте само редовно прегледавање’радиш, Хиде.ме ће можда бити довољан.

ВПНпро награде 2018

Већина етичких ВПН-а

Када сматрамо да купци никада не могу заиста знати шта се дешава на ВПН серверима, етика постаје изузетно важна. Једино питање које имамо као корисници је да је - важно или не - етику такође веома тешко проценити.

С тим у вези, из производа, комуникације и других фактора можемо извести пуно тога.
Прво морамо погледати листу функција и покушати установити да ли ВПН иде додатну миљу за сигурност и приватност. Функције попут двоструког скока, прикривених протокола, Тор преко ВПН-а и других нису потребне за продају ВПН производа, нити су једноставне за имплементацију..
Друго, погледамо приватност - где је регистровани добављач ВПН услуга, да ли евидентира било какве корисничке податке, слажу ли се изјаве на насловној страни са њеном политиком приватности? Све ове ствари пуно говоре о етици ВПН провајдера.
Треће - да ли постоје скандали у вези са ВПН услугом? Да ли је маркетинг истинит или ВПН провајдер користи све прљаве трикове да би добио добар преглед?
Ево’Шта мислимо.

Најбоља етичка значка ВПННајбоља етичка ВПН значка Савршена приватност

Покретање: Астрилл ВПН

Базиран на Сејшелима и нуди већину листе карактеристика Савршена приватност, Астрилл ВПН је врло добар избор за већину етичких. Јао, Перфецт Приваци је тек мало испред.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за брзину

Брзина! Каква је корист без ње? Да да - обично то кажемо обрнуто, али нека’нећу се на тренутак осветити другим разматрањима (бар нека од њих) да бих одговорила на једноставно питање. Који је ВПН био најбржи у 2018. години?

Наравно, ми клинци када кажемо да је брзина једноставна. У ствари, треба узети у обзир много фактора и брзина варира прилично овисно о доба дана, удаљености од ВПН сервера, хардвера, софтвера и тако даље.
Стога, узмите нашу реч са зрном соли - ми’само вам кажем какви су били наши резултати, не имплицирајући да су универзални.
Са тим одрицањем од одговорности, ево победника.

Најбољи ВПН за значку брзинеНајбољи ВПН за значку брзине ПуреВПН

Подизање: ВипрВПН

Има висок број сервера, сви у сопственом власништву и оптимизовани до зуба. ВипрВПН нема ниједно од питања приватности ПуреВПН-а, али није добар избор за бујице.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН брендирање

ВПН сфера позната је по пуно позитивних ствари, али оригиналност у брендирању није једна од њих. Било би заиста лако створити један од њих “Генератор ВПН имена” ствари - почните с “приватност”, “сигурност”, “анонимност” и ви’вероватно сте на пола пута тамо. То’с разлогом је наша дужност да честитамо пружаоцима ВПН услуга који су превазишли ову благу парадигму и открили успех у томе.

Најбољи ВПН за значку марке Најбољи ВПН за бренд ТуннелБеар

Друго место: Муллвад

Маскота је кртица, што је недовољно цијењено створење и има пуно смисла. Такође, Муллвад је супер сигуран, феноменални ВПН.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за игре

Играчи нису најприроднија група ВПН корисника. Разлог је једноставан: нико не жели више пинг грчевитост својих комбинезона и матерница. Али постоје ситуације када је коришћење ВПН услуге једноставно паметна ствар за играче.

Први разлог за коришћење ВПН-а је геоблокирање. Попут стреамера, играчи се понекад морају борити са гео-ограничењима која су постављена на играма и коришћење ВПН-а је најприкладнији начин да се реши проблем. И нека’Не заборавите да играчи такође морају да заштите своју приватност - можда чак и више.

Најбољи ВПН за играчку значку Најбољи ВПН за игре Спеедифи

Покретање: ЕкпрессВПН

Једна од најбржих ВПН услуга и једна од најсвестранијих. Никаква дигитална ивица не може вас зауставити помоћу ЕкпрессВПН-а.

ВПНпро награде 2018

Најбоља ВПН исправка

У 2018. години било је доста пријатног изненађења. Ова категорија слави управо то - ево ВПН услуга које су успеле да савладају неке велике слабости током ове године.

Најбоља значка за ажурирање ВПН-а Најбоље ажурирање ВПН-а Цибергхост

Покретање: СаферВПН

Једна од најважнијих сигурносних карактеристика ВПН-а је прекидач. Конекције падају чак и користећи најбоље алате, због чега је ВПН без прекидача килл непотпун. У 2018. СаферВПН је представио ову функцију на својим апликацијама.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН за мобилне уређаје

Слике људи изгубљених у сјају смарт телефона брзо постају клишеји. Није то’наравно, није истина, и тамо’И то је разлог - на паметном телефону данас можете радити готово све. И док вас’радиш све на рачунару бисте можда желели да будете једнако сигурни.

Постоји више мобилних ВПН-а него што постоје редовни, па има много тога за изабрати. Кад би само већина њих била’не грозне, крађе података која се повезују са лошим серверима…
Врхунске ВПН услуге углавном имају добре или пристојне мобилне апликације, али постоје одређене области у којима морају бити снажне да би се кандидовале за титулу најбољег мобилног ВПН-а:
• Интерфејс треба да буде једноставан и лаган за манипулацију прстима
• Требао би имати ИКЕв2 протокол за тунелирање или неки други протокол са Мобиле и Мултихоминг Протоцол (МОБИКЕ) функционалношћу, који спречава пропуштање података приликом пребацивања између ВиФи и мобилних података.
• Треба да има добре безбедносне карактеристике (често је дошло до преласка са рачунара на ВПН у погледу безбедности)
На боку су неке функције мање важне, пример је подршка за П2П

Најбољи ВПН за мобилну значку Најбољи ВПН за мобилни ВипрВПН

Покретање: ЕкпрессВПН

Ова врхунска услуга поседује и звјездане мобилне апликације, које су можда још боље погодне за екране са екраном осетљивим на додир (не да су’лоше је на редовним). ЕкпрессВПН је потпуно опремљен и добар у готово свему.

ВПНпро награде 2018

Најбољи ВПН 2018

Током ове године, конкуренција на врху ВПН тржишта порасла је још јаче. Најлепши су закрпати и најмање рупе у њиховој игри и ту су сада 3-4 услуге које су врат и врат. Могли бисмо то чак рећи’питање склоности међу њима.

Сви ови ВПН-ови имају звјездане сигурносне карактеристике и поуздано раде без обзира на географију. Они’вероватно бих вам дозволио да струји Нетфлик у УлтраХД-у из Северне Кореје ако нађете интернетску везу!
Можда је најважније да су сви ти пружаоци ВПН услуга показали посвећеност приватности корисника. Њихова предузећа су регистрована на локацијама прилагођеним приватности; подносили су независне ревизије или разочарали агенције за спровођење закона; написали су јасна документа о политици приватности; итд.
Као такав, наше изборе воде мање опипљиви аспекти - брзина, сигурност у најосјетљивијим околностима, скандали (или недостатак истих), квалитет корисничке подршке и друге такве ствари.

Најбољи ВПН значку за 2018. годину Најбољи ВПН за 2018. годину ЕкпресВПН

Подизање: НордВПН

Најсигурнија ВПН услуга на тржишту. Баш као и наш победник, и НордВПН је добар у свему и могли смо’ишао сам са овим. На крају, ипак, медијска тишина око ЕкпрессВПН-а осваја дан 2018. године.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =