VPN vs Proxy: Bitka vaših branitelja privatnosti


“Želiš li se boriti protiv mene? Molim. Bitka za mene? Molim. Sa svojim tzv ‘teći’“
-Anonymousmouz VPN

Dame i gospodo,

Što ti’večeras ćemo biti svjedoci borbe bez presedana između dvojice branitelja vaše privatnosti - proxyja i VPN-a! To’vrijeme je da odlučite koji će vam servis biti drag, a koji će biti pokopan u internetskim arhivima. Može postojati samo jedan!

VPN vs Proxy: Predstavljanje boraca

Urednik’s napomena: Ako ste pročitali naš prethodni članak o razlikama ova dva, možete preskočiti desno do 1. kruga.

U plavom kutu, borba s crvenim trupcima trenutno je prvak u lakoj kategoriji, pobjednik mnogih neslužbenih borbi borio se na ulicama i privatnim arenama, jedini, Ppppproxyyyyyyy SSSer-verrrrrrrr!
[tinejdžerski vriskovi začuli su se s najjeftinijih stojećih sjedala, brzo ih utišali bohovi iz sjedeće gomile]

Proxy poslužitelj

Proxy poslužitelj djeluje kao medij između vas i ostatka interneta. Može se instalirati lokalno na usmjerivač ili na javne Wi-Fi pristupne točke, npr. u zračnoj luci. Koriste se za provjeru tko koristi mrežu i upravljanje pristupom sadržaju. Danas o njima nećemo govoriti.

Kako bi proxy radio, korisnik ga mora konfigurirati.

Naše zanimanje leži u proxy-ima koji su postavljeni na udaljenim poslužiteljima. U tom slučaju mogu djelovati suprotno, omogućujući korisnicima da vide ograničeni sadržaj. Kako bi proxy radio, korisnik ga mora konfigurirati. Ako je pravilno konfigurirano, proxy osigurava da se vaša IP adresa ne može vidjeti a čini se da pristupate webu s mjesta proxy poslužitelja, koji može biti u potpuno drugoj zemlji. To također znači da web stranice više neće moći prikazivati ​​ciljane oglase.

Ovisno o sadržaju kojem želite pristupiti, vjerojatno ćete koristiti jednu od dvije najčešće proxy inačice.

HTTP proxy

Ako postoji’Ako web mjesto s poveznicom na FTP i kliknete na njega, odmah ćete izgubiti anonimnost.

Ovo su najstariji - uspjeli su preživjeti proces evolucije zbog svoje jednostavnosti. Oni usmjeravaju promet vašeg preglednika preko proxy poslužitelja, tako da bi proširenje preglednika trebalo biti dovoljno za uspostavljanje uspješne veze. Kao što ime kaže, ovaj je proxy napravljen za pregledavanje putem HTTP protokola. Pa ako postoji’Ako web mjesto s poveznicom na FTP i kliknete na njega, odmah ćete izgubiti anonimnost, jer većina preglednika omogućuje ne samo HTTP već i FTP veze.

SOCKS proxy

Možete ga koristiti i za druge usluge, poput bujica ili igara.

Ova je u biti napredna verzija HTTP proxyja jer radi po istom principu. Jedina je razlika što je proxy SOCKS nije povezano s vašim preglednikom. To znači da ga možete koristiti i za druge usluge, poput bujica ili igara. Ali baš kao što morate konfigurirati HTTP proxy za pregledavanje web stranica, morate konfigurirati SOCKS za sve usluge odvojeno, što traje neko vrijeme, baš kao i uparivanje čarapa nakon pranja..

Virtualna privatna mreža (VPN)

U crvenom kutu, bez ikakvih trupa, stoji aktualni prvak u teškoj kategoriji, priznat mnogim privatnim i službenim pobjedama, mladi pištolj s kojim će se uzeti u obzir gospodin V-P-N!
[većina publike viče]

Virtualna privatna mreža, ukratko VPN, je također proxy koji djeluje kao udaljeni poslužitelj između korisnika i izvora do kojeg želi doći. Pa ipak, za razliku od jednostavnog HTTP ili SOCKS proxyja, VPN kriptira sav vaš promet, što znači da vaše informacije putuju kroz siguran tunel s vašeg uređaja i unatrag. Pored toga, razina enkripcije toliko je napredna da je bilo koji haker (osim možda ovaj) koji koristi bilo koji tip uređaja može dešifrirati.

Stoga ih hvale ne samo privatni korisnici, već i tvrtke i vladine institucije.

VPN-ovi su također sposobni da nose puno veće opterećenje, istovremeno pružajući stabilnost. Stoga ih hvale ne samo privatni korisnici, već i tvrtke i vladine institucije. To bi trebalo biti dovoljno da biste mogli uživati ​​u nadolazećoj bitci, no ako želite znati više o načinu funkcioniranja VPN-a, pogledajte ovaj članak.

Proxy je lagan, tako je’stvarno hrabar ili čak s vrućom glavom zakoračiti u ring s mlađim i mnogo većim natjecateljem. Pa tko će to biti - VPN ili proxy? Dame i gospodo, to ćemo saznati. Dakle, bez daljnjeg divljanja’spremi se za tutnjavu!!!

Razlike između VPN-a i proxyja. Borba!

Ova se bitka ne odvija između slobodnih proxyja i besplatnih VPN-ova, jer niti jedno nije nešto što biste trebali koristiti ako tražite rješenje sigurnosti i privatnosti. Besplatni prorektori imaju ove velike nedostatke:

 • Nestabilna veza
 • Mala brzina
 • 7 od 10 proxy poslužitelja nesigurno unosi zlonamjerni softver u vaš sustav
 • Prikazivanje oglasa ili prodaja vaših osobnih podataka

Iako besplatni VPN-ovi mogu imati i ponekad imaju iste probleme, oni su još uvijek bolja alternativa ako odaberete neke od najboljih besplatnih VPN alata koji su dostupni.

Na prvi pogled, teška VPN čini se da nema slabosti i smatra se favoritom za pobjedu u ovom proxy poslužitelju protiv VPN meča. Ali može li Proxy pronaći čip u svom oklopu? Mi’o, to ćemo saznati, dame i gospodo. 1. kolo, borba!

1. krug Sigurnost

razlika između proxyja i vpn

Oba protivnika započinju dvoboj oprezno, tražeći jedni druge’slabosti, jedan pokušava udariti u zemlju, drugi pokušava obraniti i kontrirati. Čini se da nitko od njih dvojice ne ide na brzi nokaut i mi’vidjet ćemo još VPN-a protiv proxyja!

Proksidi mogu biti šifrirano i nekriptirano. O potonjem nećemo puno govoriti, jer nude minimalnu sigurnost. Šifrirana opcija omogućuje vam da se barem sakrijete od svog davatelja internetskih usluga. Ali trebali biste biti svjesni da svoj IP ne možete nikada sakriti od proxy vlasnika. Ovdje dolazi pitanje protokola koji se koristi:

 1. HTTP proxy ne nudi enkripciju za povezivanje s HTTP poslužiteljima. To’dobro ako pregledavate samo HTTP web stranice i potrebna vam je brzina, ali ne i sigurnost. Vlasnik proxyja može nadzirati vaš promet.
 2. HTTPS proxy šifrira podatke između vas i poslužitelja, tako da su puno sigurniji, ali sporiji. Vlasnik proxyja ne može nadzirati vaš promet.
 3. SOCKS može podnijeti različite vrste prometa, čak i HTTPS, ali oni su sporiji. Vlasnik proxyja može nadzirati vaš promet koji nije HTTPS.

Zaštita koju nudi svaki proxy obično se dijeli na tri razine:

 • Transparentni posrednici (razina 3). Don’Nemojte se zavaravati imenom - ovi proxy poslužitelji ne nude gotovo nikakvu sigurnost i iznose vaš IP na otvorenom..
 • Anonimni posrednici (Razina 2). Puno bolji od prozirnih proxyja na mnogim razinama. Dobro skrivaju vaš IP, ali svi će vas vidjeti’dolazi od posrednika.
 • Elitni proxyji (Razina 1). Oni vas ne obaviještavaju’dolazi od proxyja, ali web mjesto može vidjeti IP proxy poslužitelja. Budući da svi žele biti eliti, ovi punomoćnici imaju tendenciju da su najnapućeniji i, prema tome, spori.

Druga kategorizacija s kojom se možete susresti temelji se na ekskluzivnosti proxy-a koji se često koristi za određivanje cijene koju’platit ću.

 • Namjenski proxy - vi’ponovno ste jedini korisnik i imate statički IP. To je dobro za brzinu, ali loše za sigurnost, jer IP adresa vodi posebno prema vama.
 • Poludjeljeni proxy - ovdje imate još 3 osobe koje koriste proxy i tako žrtvujete određenu brzinu za veću sigurnost.
 • Opći proxy - dijeli ih bilo tko, pa vaša anonimnost ovisi o broju ljudi. A isto tako i vaša brzina.

Morate se sjetiti da HTTP proxy pokriva samo promet vašeg preglednika. Za bujice i druge aktivnosti trebat će vam proxy SOCKS. Baš suprotno, VPN ruta i kriptira sav promet koji prolazi kroz njegove poslužitelje, bez obzira da li posjetite šifrirano ili nekodirano web mjesto. Najbolji dostupni VPN-ovi koriste se na vojnoj razini enkripcije, dok neki nude malo manje sigurne opcije. Ali u usporedbi s njima, razina sigurnosti proxy-a slična je onoj koju nudi zaštitar hrkanja.

Proxy baca sijenare koji su nešifrirani i protivniku je lako shvatiti. G. VPN je, s druge strane, brz i jak udarac, ali također vješt u fintima koji nadilaze njegove neprijatelje..

Javna upotreba

Koristiti ugledni VPN je poput nošenja plavih traperica i ironične majice - nitko’primijetit ću te dok ovo posljednje ne ubaciš u prvo.

Svi znamo da je korištenje kućne ili uredske veze vjerojatno sigurnija opcija od povezivanja s javnim Wi-Fi-om, posebno onim’je besplatan ili čak nije zaštićen lozinkom. Ali što ako ti’ponovno u drugoj zemlji, morate hitno pristupiti vašim privatnim podacima, a jedina opcija koju uhvatite je nekoliko nezaštićenih “Free_Candie_69” mreža? Ako nemate ništa, vi’krećeš u virtualni svijet onako kako si došao do stvarnog - gola. Upotrebom proxyja oduzimate se bez troška, ​​a novac koji ste imali ispod donjeg rublja i za koji ste tako naporno radili oduzima vam se. U međuvremenu, korištenje uglednog VPN-a je poput nošenja plavih traperica i ironične majice - nitko’primijetit ću te dok ovo posljednje ne ubaciš u prvo.

Zapisivanje i nadgledanje

Proxyji maskiraju vašu IP adresu, ali to još uvijek može vidjeti proxy davatelj. I većinu vremena pružatelj usluga vodi evidenciju vaše aktivnosti.

To može biti problem bez obzira koji ste odabrali - VPN ili proxy. Kao što smo ranije spomenuli, proxy poslužitelji maskiraju vašu IP adresu, ali ih proxy davatelj još uvijek može vidjeti. I većinu vremena dobavljač će voditi evidenciju vaše aktivnosti - tamo gdje ste’bio si i kada, i što ti’to radim tamo - što je dovoljno da vam se vratim u trag. VPN-ovi nude barem pravila bez evidentiranja (obavezno pročitajte cjelokupni dokument o pravilima o privatnosti prije nego što ih počnete), tako da ih ne možete pratiti, samo pratiti.

Plaćeni punomoćnici gube na plaćenim VPN-ovima u mekim ratovima za reputaciju. VPN-ovi mogu ponuditi vlastite proxy servere za one koji nisu spremni platiti VPN, a trenutno nitko od proxy poslužitelja nema dobro poznate korisnike marki u koje se povjeravaju bar nekoliko godina. Postoji toliko puno posrednika da ih većina uopće ne pregledava, dok s VPN-ovima možete pročitati barem nekoliko uglednih izvora i odlučiti je li razina sigurnosti dovoljno dobra za vašu. Najpopularnije VPN recenzije mogu se naći i na našoj web stranici.

Pravila o privatnosti

VPN-ovi za Android također mogu vjerojatno dobiti neki oblik zlonamjernog softvera - u stvari ga ima gotovo trećina.

To biste trebali pročitati prije nego što se povežete s bilo kojim VPN-om jer uvijek postoji šansa da vaši osobni podaci budu namjerno izloženi trećim osobama, dok bi se u slučaju upotrebe plaćenog proxyja to dogodilo samo zbog nekog zlonamjernog softvera ubrizganog u sustav, što bi rezultiralo prikupljanjem i prodajom podataka spamerima. VPN-ovi za Android također mogu vjerojatno dobiti neki oblik zlonamjernog softvera - u stvari ga ima gotovo trećina.

Drugim riječima, proxyji imaju veću vjerojatnost za štete na niskoj razini, ali VPN može vam stvoriti veliku količinu problema ako vaše aktivnosti počnu zanimati vladine institucije ili slične organizacije.

Prvo kolo počelo je agresivnim udaranjem g. VPN-a o Proxyju, ali činilo se da je teška osoba znala svaki sljedeći potez i bez napora izmicala - takvi su bili i nešifrirani udarci Proxyja. Tada je Proxy počeo javno ismijavati gospodina VPN-a, pokušavajući razotkriti neku slabost, ali izazivač je dobro stajao bez tajni.

Pobjednik 1. kola - g. VPN! Iako je gospodin VPN pobijedio, čini se da utakmica VPN-a protiv Proxy-a još nije gotova, dame i gospodo.

Kolo 2. Brzina

proxy vs vpn - čija je brzina bolja

Mi’rekao sam da smo’Nećemo raspravljati o besplatnim proxy-ima ili besplatnim VPN-ima, ali svejedno vas moramo upozoriti da su besplatni proxy-i obično vrlo spori. To je zato što tona korisnika pokušava istodobno koristiti istu rutu, jedući svu moguću širinu pojasa.

Plaćeni punomoći posve su drugačija priča. Ograničavaju broj korisnika po jednom ulazu, tako da se brzina može dramatično povećati.

Plaćeni punomoći posve su drugačija priča. Ograničavaju broj korisnika po jednom ulazu, tako da se brzina može dramatično povećati. Također, budući da je šifriran samo pristup proxy poslužitelju, a ne i sami podaci, potrebno je manje vremena za prijenos. SOCKS su sporiji od HTTP veze, što znači da za internetske igre vjerojatno biste trebali potražiti brzi VPN.

Posrednici nemaju prometne znakove, što bi moglo dovesti do neočekivanog sudara.

VPN nudi ne samo privatnu autocestu, već i veću sigurnost, što znači da osigurava da stignete na svoje odredište. U međuvremenu, punomoćnici nemaju prometne znakove što bi moglo dovesti do neočekivanog sudara. Ključni čimbenici koji utječu na brzinu VPN veze su vaša udaljenost do VPN poslužitelja i brzina uređaja koji koristite..

Iako je opći konsenzus da su najbolji VPN-ovi uglavnom brži od top proxyja, ali sve se svodi na regiju koju’ponovno se spajate s vašeg hardvera i softvera i stvarnog VPN-a ili proxyja po vašem izboru. Proxy može biti brži u pretraživanju weba kada nema enkripcije, ali u slučajevima poput torrentinga ili igara dobar će VPN prevladati.

Iako je Proxy u 1. kolu bacio mnoštvo udaraca, on i danas pokazuje znak zaustavljanja, napada, pa čak i udaranja gospodina VPN-a češće. Teški teški protunapadi jednakom brzinom, ali ne daju nikakve šanse Proxyu da napravi ozbiljnu štetu. Dakle, 2. kolo jedva pobjeđuje gospodin VPN. Spremite se za sljedeću rundu VPN-a protiv proxyja, dame i gospodo!

3. krug Netflix

vpn ili proxy - što je bolje za netflix

Polovina VPN korisnika koristi VPN za pristup medijskim sadržajima koji su zaključani putem geo-mreža, uključujući Netflix. Prvo što vam ni proxyji niti VPN-ovi ne mogu pružiti 100% 24/7 pristup Netflixu. To je zato što tamo’Neprestana borba između Netflixovih crnih popisa IP-ova i VPN pružatelja usluga koji dodaju nove poslužitelje. Ovo nije jeftina stvar, pa neka’teško je očekivati ​​nešto slično od plaćenih proxyja jer se čak ni svi plaćeni VPN-ovi ne trude djelovati. U osnovi, jedan od najboljih VPN-ova trebao bi biti vaš odabir ako želite imati najveću šansu za gledanje sljedeće epizode, posebno ako putujete negdje s ograničenjima slobode informacija.

Budući da Netflix u osnovi zahtjeva samo preglednik, tehnički je moguće deblokirati sadržaj putem HTTP proxyja.

Budući da Netflix u osnovi zahtjeva samo preglednik, tehnički je moguće deblokirati sadržaj dostupan iz SAD-a, Velike Britanije ili Kanade pomoću HTTP proxyja. Također, korištenje namjenskog proxyja sa statičkim IP-om pomoći će vam da izbjegnete blokiranje.

Situacija se drastično mijenja ako želite pristupiti Netflixu putem aplikacije - to bi bilo potrebno ako želite postaviti proxy za usmjerivač ili pametni televizor. Aplikacija Netflix može promijeniti uređaj’s DNS postavke, pa se njegova lokacija ne’ne podudaraju se s vašim IP-om’s lokacije, što rezultira zabranom Netlfix-a. U ovom slučaju, SOCKS je jedina opcija.

Budite sigurni da je poslužitelj proxyja koji odaberete u zemlji čijoj biblioteci želite pristupiti. I ako to’ne radi dobro, ti’morat ću potražiti još jedan i konfigurirati ga. U međuvremenu, VPN će uvijek nuditi barem nekoliko poslužitelja i eliminira potrebu da se ručno pozabavi bilo čim.

U 3. kolu, oba natjecatelja VPN-a protiv Proxy bitke započela su show za publiku, zaboravivši na oprezno udaranje i prelaskom na agresivno trzanje i povremenu snažnu udicu. I dok Proxy uspijeva zadržati pažnju svojih fanova, čini se da je gospodin VPN mnogo blještaviji, koji svoju snagu prikazuje s povjerenjem. Stoga, 3. kolo pripada gospodinu VPN-u!

4. krug bujica i P2P

vpn vs proxy za torrenting

Ključna točka ove rasprave je vrijeme koje više cijenite brzinu ili privatnost. Baš kao u 2. kolu borbe za Proxy Server protiv VPN, ovde proxy ima prednost jer brzina nije ometana enkripcijom i dešifriranjem. VPN-ovi obično nude sporije, ali uz to i dovoljno dobre brzine, a pritom osiguravate da vaša anonimnost nije ugrožena. Dobra stvar o plaćenim VPN-ima je da neki od njih imaju ugrađenu mogućnost upotrebe SOCKS proxyja, u slučaju da morate preuzeti 50 GB eksperimentalnog europskog kina za gledanje s vašim novim datumom iz Odjela za umjetnost. Možete provjeriti najbolje VPN-ove za bujice i odabrati onaj koji vam se sviđa.

Ako želite ostati s proxy-jem, provjerite’nije HTTP već SOCKS.

Ako želite ostati s punomoćnikom, provjerite’nije HTTP već SOCKS. Jedini razlog zašto biste htjeli preuzeti torrente pomoću HTTP-a je izbjegavanje vašeg ISP-a koji pokušava umanjiti propusnost, što u osnovi oduzima bilo koju točku upotrebe proxyja kao jedine njegove stvarne prednosti u odnosu na VPN do sada je brzina. Ali čak i ako ISP ne’nije važno koliko propusne širine koristite, stvar je da za razliku od SOCKS-a, HTTP nikada nije bio dizajniran za korištenje u nečem drugom osim pretraživanju, pa bi zbog toga moglo doći do značajnih usporavanja.

I ovdje stižemo do točke VPN nudi bolju upotrebljivost šifriranjem vaše čitave internetske veze. pustiti’Recimo da kupujete sjajan proxy za bujicu. Ali vjerojatno ćete htjeti pokriti web stranice za praćenje koje posjećujete? Za to će vam trebati još jedan proxy, dok VPN sve to pokriva. VPN može biti neugodan samo ako želite pristupiti internetu putem pravog IP adrese dok preuzimate bujice putem proxy poslužitelja..

Ukratko, VPN-ovi koštaju više jer imaju više značajki i malo su sporiji. Proksiji su jeftiniji jer imaju manje mogućnosti i obično su brži. Dakle odgovor na pitanje “VPN ili proxy?” stvarno ovisi o vašim sigurnosnim preferencijama. Ako ne’Ako vas ne uhvate bujice i samo trebate deblokirati uslugu, proxy će vjerojatno uspjeti. Ali ako želite ostati anonimni i prilikom pregledavanja web-mjesta za praćenje i preuzimanja odabira, isplati se kupiti još nekoliko dolara za dobar VPN..

Četvrti krug završava u Drami, ali krv je izvučena - to’s na Proxyju’s lijevim okom! Da, obrva izgleda izrezano! Nijedan od protivnika nije stekao prednost u ovom kolu, ali možemo biti sigurni da će posljednja polovica VPN-a protiv Proxy borbe biti intrigantna!

5. krug Kina

vpn vs proxy server - što je bolje za kinu

Tko ima moć probijati se kroz Kineski veliki vatrozid? Svakako nije mongolski VPN ili proxy koji će ostati izvan dosega ovog članka.

Proxy poslužitelji popularni su u Kini jer omogućuju deblokiranje web sadržaja, poput YouTubea, društvenih mreža ili Googlea.

Proxy poslužitelji popularni su u Kini jer omogućuju deblokiranje web sadržaja, poput YouTubea, društvenih mreža ili Googlea. A ako ste ambiciozni novinar koji želi reći nešto protuvladino, bolje koristite VPN i povežite se s serverom izvan kontinentalne Kine - to vam daje mnogo više sigurnosti.

Ipak, čak i ako koristite dobar VPN u Kini, vjerovatno je da će brzine biti sporo u usporedbi s onim na što ste navikli kod kuće, čak i ako poslužitelj na kojem se nalazite’ponovno spajanje nije daleko.

Zapravo može postojati alternativa da redoviti proxyji i VPN-ovi imaju najbolju vezu u Kini. Lokalni koderi stvorili su Shadowsocks, vrstu proxyja koristeći SOCKS5 protokol. Djeluje bolje od VPN-a jer to’s manje centralizirani i to’s teže uhvatiti svoj promet u usporedbi s većinom VPN-a. Štoviše, VPN-i nikada nisu trebali zaobići cenzuru - izgrađeni su s ciljem stvaranja sigurne veze. To također znači da, iako vas Shadowsocks mogu povezati s Facebookom, vjerojatnost da budete izloženi je veća jer održavanje sigurnosti s projektom otvorenog koda nije lak zadatak.

Također, Sjene hlače zahtijeva prilično znanja za postavljanje. Najprije započnete iznajmljivanjem virtualnog privatnog poslužitelja (VPS) izvan kontinentalne Kine koji podržava sjene. Zatim preuzmete jednu od aplikacija (postoji verzija i za Windows i iOS) i pristupite svom VPS-u. Ako ti’novi ste u IT-u, ovo nije’t najjasnije što treba učiniti. Zbog toga, zajedno s sigurnosnim kutem, preporučujemo redovitim korisnicima da umjesto toga dobiju jedan od najboljih VPN-ova u Kini.

Mnoge web stranice VPN-a blokirane su, tako da možda imate problema s pretplatom ili preuzimanjem ako to učinite’ponovno ste u Kini.

Ako ti’ako ne upotrebljavate VPN trenutno i planirate posjetiti Kinu, trebali biste ga preuzeti i stvorite račun prije odlaska. Mnoge web stranice VPN-a blokirane su, tako da možda imate problema s pretplatom ili preuzimanjem ako to učinite’ponovno ste u Kini. Također provjerite ima li odabrani VPN podršku za željene uređaje. Plaćanje unaprijed se također preporučuje.

Kina’Glavni je cilj cenzura, a ne nužno i kažnjavanje, pa bi trebali slobodno isprobati i VPN i proxy poslužitelje prije nego što odlučite koji je najbolji. Barem se možete osjećati dovoljno sigurnima da isprobate i VPN-ove i proxyje, osim ako niste došli tamo da potaknete revoluciju.

Također, budite svjesni da ako želite VPN koji ima poslužitelj u Kini na koji se želite povezati izvana, to bi moglo značiti da će drugačiji VPN biti bolji u usporedbi s onima koje preporučamo za upotrebu u Kini za pristup izvana. No, zbog sve veće cenzure i strogih zahtjeva za pohranjivanjem podataka, broj VPN-a koji i dalje nude servere u Kini smanjuje se.

Usred 5. kola, Proxy baca kombinaciju s 5 udaraca pod nazivom Shadowsocks, pomicanje borilačkih vještina koje se vjerojatno naučilo negdje u Kini. Ovo za sada omamljuje gospodina VPN-a. Pa ipak, čini se da će trebati više od 5 uzastopnih udaraca da bi se gospodin VPN srušio dok se vraća istim starim pouzdanim i ne blistavim potezima, ponovo probijajući Proxy u lijevo oko, što se čini kako se zatvara. Pitanje je hoće li ih smanjiti i što misle pod tim “to” - oko ili VPN-a u borbi protiv proxyja?

6. krug Jednostavan za uporabu

vpn i proxy - što je jednostavnije za korištenje

Sve plaćene proxy usluge i VPN usluge pokušavaju učiniti korisničko iskustvo što je moguće jednostavnijim. Stoga nećemo raspravljati o nijansama korisničkog sučelja jer se lako možete naviknuti na bilo koji VPN ili proxy koji se spominju u člancima s najboljim uplatama ili najbolje plaćenim VPN-ovima. Umjesto toga, usredotočit ćemo se na postavke i korake konfiguracije koji su zajednički za gotovo bilo koji VPN ili proxy.

Za razliku od proxyja, VPN ne’ne moraju se postavljati zasebno na svakoj aplikaciji.

Za početak usporedbe, korištenje VPN usluge uglavnom znači instaliranje njegove aplikacije, dok se proxyju može pristupiti putem web stranice (ako’s HTTP proxy). Stoga je potonji bolji za brzi pristup internetu pomoću javnog uređaja, a prvi je dugoročno lakši za upotrebu, jer, za razliku od proxyja, VPN ne’ne moraju se postavljati zasebno na svakoj aplikaciji.

Proxyji će također morati biti konfigurirani za određeni poslužitelj na koji se želite povezati. To znači da ne možete lako prebacivati ​​između gledanja Netflix US-a i njemačkog Youtubea. Što se tiče VPN-ova, oni često imaju desetak poslužitelja u raznim zemljama, pa je povezivanje između njih obje jednostavno i sigurno.

proxy’Oko je potpuno zatvoreno, ne može se vidjeti činjenica da je protivnik metodično došao do nesporne prednosti. Runda se završava tako da Proxy radi 360, a ne može da pronađe svoj kutak i viče “Prereži!” svom liječniku. Redatelj reže reklamu. 6. kolo VPN-a protiv proxy borbe pripada g. VPN-u.

7. krug Cijena i plaćanje

Cijena i plaćanje proxyja i vpn

VPN ili proxy ako ga želim besplatno?

Kratki odgovor nije ni jedno ni drugo. Svaki poslužitelj košta novac, a malo je dobrih Samaritanaca koji pokreću dobrotvorni VPN ili proxy. Platit ćete gledanjem oglasa i / ili će se vaši osobni podaci prodati trećim stranama. Sve dok postoje gledatelji oglasa i kupci podataka, vlasnici poslužitelja bit će manje nego voljni osigurati najbržu, najsigurniju i privatnu uslugu koju mogu pružiti. Ali ako nas držite pod oružjem, mi’Mrmljam da je besplatni VPN puno bolja opcija samo zato što šifriraju cijelu vezu, povećavajući vjerojatnost da ostanete anonimni.

VPN ili proxy ako sam’spremna sam platiti?

Kada je u pitanju otvaranje vašeg novčanika, nabavka pristojnog VPN-a je još uvijek bolji izbor jer cijene nisu toliko visoke u usporedbi s prodavačima proxyja, i VPN-ovi obično nude puno više funkcionalnosti, sigurnosti i podrške.

Čini se da krug 7 ide u korist gospodina VPN-a. proxy’rez je ošišan, ali oteklina’s previše, što otežava obranu od snažnih desnih udaraca teške kategorije. Kako bi VPN vs Proxy mogao završiti svakog minuta, želim iskoristiti vrijeme da se zahvalim našim sponzorima počevši od najiskrenijih… O ne! proxy’s tla na desnoj strani! Glavni sudac broji - 3, 4, 5…

Pobjednik borbe - Mr. VPN vs Proxy?

…6, 7, 8… a Proxy se junački uspravi! Ali to’s lijevim okom je nered i čini se da je dezorijentiran, uzalud traži najbliži izlaz. Sudac maše rukama - to’je TKO! To’je svugdje! Pobjednik je gospodin VPN, dame i gospodo!

Dok tehnički nije’bez nokauta, VPN je proglašen za novog prvaka i branitelja naše privatnosti.

Proxy dobivaju samo tamo’trebate hitno pristupiti nekim podacima, posebno internetskim, koji nisu dostupni sa vaše lokacije, a njihovo preuzimanje je važnije od čuvanja vaše sigurnosti.

Dok VPN žrtvuje određenu brzinu za stabilnost, njegova ljubaznost, podrška i dodatne značajke znače da lako može nositi protivnika dugoročno. Ali čak i ako mi’govorim o mrežnim igrama, stabilnija veza i veće brzine pogoduju VPN-u. Ako’s bujicom i P2P, situacija je manje-više ista, ali VPN-ovi su prikladniji jer osiguravaju cijelu vezu, a ne samo preuzimanja / prijenose torrenta. Za američke biblioteke Netflix i Hulu, VPN također ima prednost jer košta puno borbe sa stalnim IP blokovima, a VPN-ovi su prikladniji za izdržavanje dugotrajnih bitaka. Također će proxyji morati biti konfigurirani za rad na pametnim televizorima i usmjerivačima.

Stoga je naš savjet uštedjeti vrijeme pokušavajući odabrati vlastitog pobjednika ove proxy poslužnice vs VPN bitke i samo potražiti VPN po vašem izboru. Kad odaberete, imajte na umu da imate ovih 9 glavnih tipki. A ako želite uštedjeti vrijeme u potrazi za najboljim VPN-om - evo našeg opsežnog popisa najboljih VPN igrača.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 63