Kako zaustaviti Kodi puferiranje


Kodi je nevjerojatno sredstvo. Uključivanje svega, od Hulu i Netflixa do BBC iPlayera, te ogromnih filmskih i živih sportskih odabira, uistinu je bitna platforma za zabavu. Ali to’nije besprijekoran.

Zapravo se kod Kodija korisnika iznova i iznova pojavljuje jedan tehnički problem - međuspremanje. Ako ti’Pokušavate prestati s punjenjem na Kodi, ovaj blog je za vas. Mi’Pokušat ću objasniti uzroke problema i, što je još važnije, navest ću tri moguća ispravka. Ni u jednom trenutku, vaša filmska noć neće se vratiti na pravi put.

Što’s velikim problemima kodiranja međuspremnika?

Buffering je prokletstvo za ljubitelje filmskog i TV streaminga, pretvarajući dramatične akcijske scene u neshvatljiv nered sinkroniziranih zvukova i nejasnih, razdvojenih vizuala. I to’s noćna mora za ljubitelje sporta, uzrokujući kašnjenja u nogometu i košarci, i općenito uništavajući privlačnost prijenosa uživo.

To’s također nešto što je postalo uobičajenije kako se upotreba Kodija povećavala. Kodi je naposljetku platforma za strujanje, pa je neizbježno nekoliko punjenja.

Buffering se događa kada video davatelji prenose segmente sadržaja prije nego što ih videoplaneri počnu prikazivati. To’s način da se osigura da korisnici don’Ne morate preuzimati čitave filmove prije nego što ih mogu gledati i to’je apsolutno neophodan kod webcastinga događanja uživo.

Što uzrokuje probleme kod puferiranja Kodi-ja?

Pa odakle to sve počinje da se raspada? Jedan od razloga može biti vaša osnovna brzina mreže. Općenito govoreći, mreže prosječne vrijednosti ispod 5 Mbps muče se da podnese zahtjeve Kodi streaminga, pa ako je to tako’jesi slučaj, ti’Znat ću odakle početi.

Međutim, mogu postojati i problemi s umrežavanjem koji se odnose na vaš streaming uređaj ili usmjerivač. A u nekim slučajevima sigurnosne aplikacije (ili čak zlonamjerni softver) mogu usisati resurse koje Kodi zahtijeva.

A to može biti izuzetno problematično za strujare. Ako je prijenos podataka nepouzdan, potoci se mogu upasti u zid od opeke i u tom trenutku čekaju da se pufer shvati - što može uzrokovati dugo kašnjenje. To se ponekad može ponoviti i iznova, uništavajući svaku šansu da uhvatite igru ​​ili uživate u svom filmu.

Pa kako se možete nositi s Kodi puferiranjem? Zapravo, na Kodiju postoji nekoliko jednostavnih načina za zaustavljanje punjenja. Ako netko ne’ne raditi, eksperimentirati s drugima. Vas’Pronaći ćete više nego vjerojatno rješenje za svoje probleme s streamingom.

1. rješenje: Provjerite je li’nije problem s skaliranjem videozapisa

Prvo rješenje zapravo ne’ne baviti se izravno puferiranjem. Umjesto toga, mogli bi biti krivi problemi sa povećanjem broja snimki niske definicije na tokove visoke razlučivosti.

Kodi automatski skalira video na ovaj način i zauzima vrijednu propusnost. Ako postavite skaliranje previsoko, često mogu doći do zaostalih strujanja, a to se često pogrešno pripisuje punjenju.

Pa kako to možete promijeniti? To’zapravo je prilično jednostavno:

  1. Učitajte Kodi i pomaknite se do izbornika Postavke.
  2. Odaberi “Postavke igrača” opcija.
  3. Pomaknite se dolje lijevo “zupčanik” ikonu dok se ne pokaže “Stručnjak.” Idi na “Video” odjeljak.
  4. Sada potražite postavku izbornika nazvanu “Obrada”, zatim “Omogućite ljestvicu HQ za skaliranje iznad.”
  5. Ovo bi trebalo pokazati kliznu ljestvicu. Pokušajte smanjiti skaliranje s 20% na 15% ili 10%. Ako to izglađuje vašu struju, skaliranje HQ-a vjerojatno je bilo krivac.

Postavke za Kodi video skaliranje

2. rješenje: pokušajte promijeniti postavke video cachea

Ako to ne znači’ako ne radite kao kodi popravljač, onda vi’gotovo sigurno imam u rukama problem s punjenjem. Ali nemoj’Ne bojimo se’i ovdje sam dobio nekoliko pouzdanih rješenja.

Prva opcija je povećati veličinu Kodi video cachea. Veličina predmemorije određuje koliko će se videozapisa spremiti prije nego što započne stream. Što više skladištite, više slobodnog vremena vaš igrač mora riješiti bilo kakve prekide prije nego što potok počne raspadati.

Dakle, moramo proširiti kodi kodi. Ovdje’jedan od načina da to učinite:

1. Prvo što treba učiniti je preuzeti i instalirati program koji se zove Ares Wizard. To možete pronaći putem “http://ares-repo.eu/” repo, koji ti’Morat ćete je dodati u Kodi upravitelj datoteka.

Idite na stranicu postavki:

Ikona postavki Kodi

Zatim kliknite na Upravitelj datoteka:

Upravitelj datoteka Kodi

I konačno na “Dodajte izvor”:

Kodi - dodajte izvor

Navedite svoju mapu kada je repo dodan i zapamtite naziv mape.

Kodi dodaj naziv izvora medija

2. Zatim idite na stranicu Dodaci “Preglednik dodataka,” slijedi “Instalirajte iz zip datoteke.”

Instalacija Kodi-a iz zip datoteke

3. Otvorite mapu koju ste ranije imenovali i odaberite zip datoteku

Kodi - odaberite zip datoteku

4. Kad “Instaliran je dodatak” pojavljuje se obavijest, vi’slobodno otvorite Ares Wizard-a.

Kodi Addons

5. Idite na gumb označen “ugađanje”, zatim “Čarobnjak za napredne postavke.” Zatim pritisnite plavu “Sljedeći” gumb, a zatim slijedi “Stvorite postavke.”

6. Sada odaberite način 2 (zadane postavke puferiranja), a zatim pritisnite “Primijenite ove postavke.”

Kodi postavke

Nakon toga vaš će se video cache proširiti na maksimum koji određuje Ares Wizard (popularni Kodi alat za postavke). Ovo bi vam moglo biti problem kodiranja kodiranim punjenjem’trebam, pa neka pokušajte.

Međutim ako ti’i dalje smo se pitali kako zaustaviti punjenje na Kodi, mi’Trebat ću ići dalje. To’vrijeme je da razmislite o svom davatelju internetskih usluga.

3. rješenje: Razmislite o dodavanju VPN zaštite kako biste riješili probleme s ISP-om

Povećavanje Kodi video cachea često čini trik kada trebate zaustaviti međusobno blokiranje, ali to’nije nepogrešivo rješenje. Često se suđenje i smrzavanje odmah vraćaju. Što radiš.

U ovom bi slučaju problem mogao biti s vašim davateljem internetskih usluga. Davatelji internetskih usluga mogu reći jesu li korisnici strujni iz Kodi ili Kodi spremišta. Ponekad nameću ograničenja tim aplikacijama u nadi da će korisnici smanjiti potrošnju podataka. U drugim slučajevima, pravna pitanja znače da Kodi pokušavaju držati izvan granica.

U oba slučaja, odgovor na to kako zaustaviti međuspremanje na Kodi je isti: instalirajte virtualnu privatnu mrežu (VPN).

Uz instalirani VPN, vaš ISP je pobijedio’neću moći reći koristite li Kodi, pa ako djeluju “proporcionalnost” na temelju tih informacija njihovi će sustavi biti potpuno neučinkoviti. Povrh toga, VPN-ovi primjenjuju enkripciju i anonimizaciju IP adrese. Dakle, sve što struji iz Kodija, trebalo bi ostati povjerljivo.

Ali pazite: nisu svi VPN-ovi sposobni rukovati P2P preuzimanjima i ne nude sve neograničene propusnosti. Neki su samo spori i začepit će vašu vezu, dok drugi ne uspijevaju nudeći sub-standardnu ​​enkripciju.

Pažljivo odaberite svog dobavljača od elitnih dobavljača poput NordVPN, ExpressVPN ili CyberGhost. Pokušajte izbjegavati besplatne aplikacije što je više moguće. Da biste se riješili problema Kodi međusobnog međusobnog povezivanja, potrebna vam je vodootporna VPN pokrivenost, a mogu je ponuditi samo najbolji pružatelji usluga.

Pogledajte naš potpuni popis najboljih VPN-a za Kodi

Istražite svaki Kodi ispravljanje punjenja da biste optimizirali svoje tokove

Korištenje Kodi-a predstavlja kompromis između kvalitete, pouzdanosti i izbora. Međutim, kao i mi’Vidimo, postoje načini za smanjivanje poremećaja. S ovim puferskim rješenjima trebali biste biti u mogućnosti izgladiti sve tokove. A s VPN-om na brodu, ti’Također ću stvoriti sigurniji i privatniji način za uživanje u sadržaju koji volite.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 30 =