9 најбољих ТруеЦрипт алтернатива


ТруеЦрипт је бесплатна апликација за креирање виртуалног шифрираног диска унутар датотеке или за шифрирање дијела или свих уређаја за складиштење за провјеру аутентичности прије покретања. На жалост, прекинута је у мају 2014. године, што је довело до раширеног пандемонија о томе шта будућност има за софтвер за шифровање, па чак и технологију. Недостатак подршке или стални развој навели су потенцијалне кориснике да траже праве ТруеЦрипт алтернативе вани.

ако ти’Питате се како можете наставити са стварањем виртуалних шифрованих дискова, не тражите даље. Следеће нуди неке од најпоузданијих алтернатива ТруеЦрипт доступних на тржишту.

ВераЦрипт

1. ВераЦрипт

ВераЦрипт је један од главних наследника ТруеЦрипт-а и широко се користи за креирање шифрованих дискова широм света. Главна предност употребе ВераЦрипт је та што је то познато позабавили смо се већином сигурносних пропуста откривених у ревизији кода ТруеЦрипт. ВераЦрипт је форк изворног кода ТруеЦрипт и још увек се одржава.

Једна велика промена код ВераЦрипт-а је да, иако је створена из раније форме ТруеЦрипт, новије верзије су укинуле формат ТруеЦрипт и не може се користити за отварање претходно шифрованих датотека.

ЦипхерСхед

2. ЦипхерСхед

ЦипхерСхед је још једна вилица ТруеЦрипт-а која је створена у јуну 2014. године са ресурсима и инфраструктуром коју финансира труецрипт.цх, а развио тим ципхерсхед.орг.

ЦипхерСхед је такође имао ревизију безбедносног финансирања која је надалеко позната по томе тправи наследник ТруеЦрипта. Као и ТруеЦрипт, и ЦипхерСхед је доступан у системима са системима Виндовс, ОС Кс и Линук.

АЕС Црипт

3. АЕС Црипт

АЕС Црипт користи индустријски стандард Напредни стандард енкрипције (АЕС) подржан снажним 256-битним алгоритмом за шифровање у обезбеђивању осетљивих датотека.

АЕС Црипт је једноставан алат који захтева лозинку која се разграничује и на крају користи као кључ за шифровање. Још једна предност коришћења АЕС Црипт-а је та што користи тај тип датотеке’лако је доступан другим апликацијама попут Амазон С3.

БитЛоцкер

4. БитЛоцкер

БитЛоцкер је доступан само у Виндовс 10 Про и Ентерприсе издањима и био је једина алтернатива ТруеЦрипт коју препоручују оригинални програмери софтвера по његовом укидању.

Овај алат је прилично једноставан јер користи Виндовс кориснички интерфејс и може се наћи под системом и безбедношћу на вашој контролној табли.

ДискЦриптор

5. ДискЦриптор

ДискЦриптор је доступан само у оперативном систему Виндовс и може шифрирати партиције или читаве дискове, укључујући оне са подацима у њима. Иако су старије верзије биле компатибилне са датотекама ТруеЦрипт, то више није случај са тренутном верзијом. Тренутна верзија ДискЦриптор-а (1.1.846.118) објављена је у септембру 2014. године.

БокЦриптор

6. БокЦриптор

БокЦриптор је високо оцењена ТруеЦрипт алтернатива и углавном је популаран због своје способности транспарентно шифрирање датотека у услугама складиштења у облаку попут Дропбок-а, Гоогле диска и било које друге платформе за складиштење података.

БокЦриптор у основи креира шифровану фасциклу која се може сместити у вашу платформу за складиштење у облаку. То је бесплатна апликација доступна само на Виндовс радној површини.

ФилеВаулт

7. ФилеВаулт

Дизајниран од стране Аппле-а, ФилеВаулт (сада ФилеВаулт 2) је уграђени алат за шифровање који је искључиво доступан за мацОС уређаје. ФилеВаулт користи АЕС 128 енкрипцију и 256-битни кључ за шифрирање датотека на тврдом диску. Први пут је објављен 2003. за ОС Кс 10.3 Пантхер.

ЛУКС

8. ЛУКС

ЛУКС се односи на Линук Унифиед Кеи Сетуп и нуди шифрирање за све Линук дистрибуције. ЛУКС се такође назива Цриптсетуп и користи се за погодно подешавање шифрирања диска на основу модула кернел ДМЦрипт..

Иако је првобитно дизајниран за Линук још 2004. године, ЛУКС је од тада створен да ради на више платформи, укључујући Андроид од стране независних програмера.

Шифровање погона Симантец

9. Симантец шифрирање погона

Симантец шифрирање погона је у власништву истоименог сигурносног гиганта обезбеђено по лиценци и доступно је за системе са системом Виндовс, мацОС и Линук. Омогућује управљање путем централизоване надзорне плоче и више начина опоравка како би подаци били сигурни и доступни.

Шта се догодило са ТруеЦриптом?

Шта се догодило са ТруеЦриптом?

ТруеЦрипт не нуди објашњење зашто су изненада затворили продавницу, остављајући већину корисника насуканима, појавило се прегршт нагађања из различитих мрежних заједница.

На пример, неки су предложили можда их је откупио Мицрософт, који поседује БитЛоцкер, док други спекулише да постоји НСА бацкдоор у свом изворном коду који је требао бити откривен.

Убрзо пре него што је софтвер обустављен, дошло је до гужве ревизије безбедносне ревизије изворног кода ТруеЦрипт која је открила иако софтвер није имао намерну позадину и добро је програмиран, били су присутни неопрезни недостаци кодирања. Да ли је то био разлог ТруеЦрипта’смрт, ми’Никад нећу знати.

Требали бисте, међутим, схватити да је ТруеЦрипт, иако је престао са услугом, његов изворни код је и даље доступан за употребу и то је довело до развоја многих алтернативних програма. Постојеће верзије 7.1а (још увек се користи) и 7.2 (само за дешифровање) доступне су за Виндовс, мацОС и Линук оперативне системе.

По чему је ТруеЦрипт познат?

ТруеЦрипт је углавном познат по својој способности да креира виртуалне шифриране дискове било у датотеци, на партицији или са читавим уређајем за складиштење података. Многи корисници су заволели ТруеЦрипт јер нуди одличан начин за шифрирање целог диска или информација из знатижељних очију.

Једна од најнеуобичајенијих карактеристика програма ТруеЦрипт је та што је укључивала јединствену функцију која се зове Прихватљиво порицање. Ова функција омогућава вам да креирате виртуелни волумен унутар другог волумена. То значи да као корисник оперативног система Виндовс’бити у стању да креирате скривени шифровани оперативни систем на вашем чврстом диску који може бити вероватно одбијен.

То’Вреди поменути да иако је ТруеЦрипт прекинуо развој, последњу верзију објављену (7.1а) још увек тренутно користи много људи. ТруеЦрипт 7.1а је објављен у фебруару 2012. као побољшање верзије 7.1 која је раније објављена у септембру 2011.

ТруеЦрипт је на крају прекинуо 2014. године, након чега је почео да преусмерава кориснике на своју страницу за дистрибуцију изворних извора.

Завршне мисли

ако ти’тренутно користите ТруеЦрипт’сигурно још нема потребе за паником. Ипак, планирајте да то промените што пре.

Иако то није хитан захтев, надоградњу алата за шифровање на било коју од ових ТруеЦрипт алтернатива је свакако сјајна идеја. ти’Бићемо сигурни у будућа дешавања и ажурирања и неће бити подложни било каквим будућим рањивостима које могу бити откривене помоћу ТруеЦрипт-а, пошто’се више не развија.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =