7 главних предности ВПН услуга: нема мјеста сумњи


ВПН-ови или виртуалне приватне мреже су услуге које омогућују појединцима да се анонимно повезују на веб странице и друге мрежне услуге. Користећи системе шифрирања и мреже сервера смештених широм света, ВПН-ови успевају да усмере саобраћај где год треба, не остављајући податке рањивим за очи. То чини ВПН-е невероватно корисним - све више у свету ауторитарних влада, свемоћних корпорација и паметних цибер-криминалаца. ако ти’никада нисам истраживао предности ВПН услуга, сада је сјајно време за то. Увешћемо 7 разлога зашто бисте требали да покушате - заједно са неким недостацима који би сви требали знати.

Зашто су људи почели да користе ВПН?

Пре него што уђемо у најфиније предности и мане ВПН-а, нека позадина је вероватно добра. Уосталом, пре неколико година мало нас је аутоматски потражило заштиту приликом прегледавања веба. Па како је дошло до овог тржишта ВПН-ова?


 • Један од главних разлога је био технички. Како су интернетске везе постале снажније, корисници су могли да стримују видео записе и друге датотеке са великим подацима. Нека од средстава која се користе за дељење ових датотека била су на ивице законитости, што води страху да ће власти пратити кориснике, па су ВПН ступили да помогну дељеницима датотека и торрентерима.

 • Онда су ту политичких разлога. Сви знамо за наметљиве активности НСА-е које је изложио Едвард Сновден. Забринутост због уточишта за надзор’више није било, а деле се (чак и више) у земљама попут Кине или Ирана, где владе константно настоје да прате веб саобраћај.

 • Злочин је још један фактор. Ових дана правимо огромне количине плаћања путем интернетских портала. Завршили смо’нужно желимо да спољни актери знају шта купујемо, а ми дефинитивно не’не желим да знају наше детаље о плаћању. ВПН-ови су се појавили као одговор, пружајући душевни мир.

Из свих ових разлога, виртуалне приватне мреже постале су уобичајена карактеристика свакодневних мрежних активности. Али ако’поново си нова у идеји’с брзим уклањањем најважнијих ВПН предности и недостатака.

Главне предности ВПН услуга

Постоји пуно разлога због којих се развило велико тржиште ВПН-ова. На пример, помоћу ВПН-а, појединци могу:

1

Заобиђите досадне блокаторе које ограничавају оне у одређеним деловима света приступ мрежним услугама. На пример, Нетфлик нуди различите листе филмова и ТВ емисија у различитим земљама. Помоћу ВПН-а можете се представљати као француски корисник и приступати француском сервису и приступати емисијама које нису’т доступан у САД.

2

Уживајте у потпуној личној сигурности. ВПН-ови (требали би) дјелују као заштитни штит и спречавају аутсајдере да прегледају пакете података од тренутка када напусте рачунар или паметни телефон. Ово је од виталне важности за оне који су забринути због надзора или хаковања, али то’само добра пракса за све нас у свету повећања дигиталних претњи.

3

Избегавајте цензуру. Један од најважнијих аспеката пораста употребе ВПН-а је способност да се заобићи ограничења која намећу влада. У целом свету се слободан говор рутински блокира спречавањем приступа веб локацијама које се сматрају опасним или увредљивим. ВПН-ови су дизајнирани тако да чине цензуру застарјелом, барем теоретски.

4

Сигурно искористите П2П услуге. Већина најбољих ВПН услуга смештају кориснике тешких података попут торрентера, омогућавајући им да преузимају музику, софтвер или филмове без страха од кривичног гоњења. У исто време, ВПН-и такође то чине лакшим заобићи ограничења преузимања од “лептирање” од ИСП-а.

Постоје ли ВПН предности за пословне кориснике?

То су само предности ВПН услуга за појединце. Ипак, технологија која стоји иза Виртуал Привате Привате Нетворк-а васн’није створен за кућну употребу. Заправо је дошло у сусрет потражњи предузећа која често проналазе бројне предности у примени решења заснованих на ВПН-у. На пример:

5

ВПН-ови омогућавају компанијама уштеду трошкова. Пре него што су се појавиле виртуелне приватне мреже, ако су компаније желеле да створе сигурне удаљене мреже које спајају бројне локације, често су морале да изнајмљују телефонске линије и пропусну ширину и троше много ресурса на одржавање својих сервера. Са ВПН-овима сервери се оутсоурцирају за специјалне мрежне провајдере, и наручене везе замењују приступ безбедном јавно доступном ВПН-у.

6

Учините рад на даљину много одрживијим. Многе компаније намеравају да дозволе радницима да раде од куће или на путу, али мешање ове врсте флексибилности са сигурношћу не значи’увек радим. Помоћу ВПН-ова можете да креирате заштићени извори информација који су доступни са било којег места, и уради то на исплатив начин.

7 предности впн

Заштитите ИП и друге информације. Корпоративно пиратство и шпијунажа су стварна брига за многе компаније, а заштита интелектуалног власништва или финансијских информација једна је од главних предности ВПН-а..

Шта је са ВПН недостацима?

Дакле, дефинитивно су предности ВПН услуга и за појединце и за предузећа, а ове предности ВПН услуга потичу да се технологија истакне широм света. Али пре него што се пријавите за привлачну услугу, исплати се размотрити и неколико недостатака ВПН-а. Ниједна технологија није савршена, Уосталом, ево неких потенцијални недостаци:


   • Транспарентност је проблем. Мора се рећи да неки ВПН оператори нису’т најтранспарентнија предузећа на свету, и лоповске мреже су у првом реду за прикупљање драгоцених информација из својих дневника. Тако бирајте мудро од реномираних марки.

   • Приватност можда није толико потпуна колико мислите. Иако обично чине људе много сигурнијима на мрежи, ВПН-ови нису’нисам увек водонепропусан. заправо, Слаба квалитета куга за протицање ИП адресе ВПН-ови, и могу вам уступити идентитет у секунди.

   • Брзина. Нису сви ВПН-ови брзине сличне Усаин Болт-у. Заправо, понекад могу личити на пужеве, упркос великим обећањима унапред. Тако упоредите брзине пре пријаве за било шта. То’и даље је интернет аутоцеста, а не саобраћајница са блокираним саобраћајем.

   • Рад на уређајима може бити ризичан. Ако нисте пажљиви, коришћење ВПН-а са лаптопима и паметним телефонима може створити проблеме. Изаберите ВПН који обрађује бројне уређаје, не одвојени ВПН-ови за сваки начин приступа интернету.

Проналажење најбољег ВПН-а за ваше потребе

То’је прилично. Као што видите, постоји много ВПН погодности за пословне и индивидуалне кориснике. Али, са друге стране, ти’лл треба бити опрезан када бирате најбољи ВПН.

На основу наших детаљних анализа, осјећамо се прилично самоувјерено у стављање ЕкпрессВПН-а на прво мјесто, са НордВПН-ом иза - посебно ако’поново свеснији цена. Али ако’тражите мало више опција, слободно погледајте нашу листу најбољих ВПН-ова.

Тренутно има пуно одличних провајдера и још више оних који долазе на мрежи док ово читате’није тешко заштитити вашу приватност на мрежи и уз толико дигиталних претњи можемо себи да приуштимо?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 22