Да ли Аваст ВПН води евиденције?


Аваст’с СецуреЛине је популаран ВПН који је једноставан за употребу - ни најмање зато што га корисници лако могу комбиновати са Аваст-ом’с антивирусним софтвером. Али је ли то најбоља опција за кориснике који дају приоритет приватности?

Управо зато што СецуреЛине долази из реномиране заштитарске компаније, то се и не чини’не значи да Аваст има приватност у сржи њихове мисије. Они лако могу да воде евиденције и пружају одличну енкрипцију у исто време. Па шта’Је ли ситуација овдје - да ли Аваст ВПН води евиденције или је чист што се тиче приватности? Дозволити’копајте дубље.

Шта Аваст каже о својој политици пријављивања?

Већина ВПН-ова тврди да не воде евиденције или имају врло бенигне смернице за прикупљање података. Уосталом, они привлаче демографски освештене приватности, а неколицина ВПН-а успела би ако би навела њихове сенке праксе приватности. Ова ситуација подразумева да многи пружаоци услуга нису’не бих био искрен према потенцијалним купцима у погледу обима прикупљања података које обављају.

Аваст сигурно говори добру игру о приватности, тврдећи то “приватност је право, а не привилегија” уверавајући купце да су победили’не треба бринути “послодавци, оглашивачи, владе или ваш властити ИСП” њушкајући на своје активности.

Што је још важније за нас, насловна страна Аваст СецуреЛине каже да је ВПН “не’не пријавите посјећене веб странице или употребу апликација.” Дакле, изгледа да нема ствари Аваст ВПН записа. Ако њихову маркетиншку литературу сматрате истином, Аваст је чист попут звиждука.

Истраживање политике приватности Аваст Сецурелине ВПН

Компјутер, свет

Међутим, ми’нећете их узимати по номиналној вредности. Па нека’Поближе ћемо погледати шта Аваст политика приватности заправо пише о евидентирању.

Сви ВПН-ови морају имати политику приватности. Овај кључни документ описује како ће се ВПН односити према корисницима, шта раде са њиховим подацима, као и како ће комуницирати са агенцијама које захтевају своје кориснике’ података. Дакле, требао би садржавати све што требамо знати о питању Аваст ВПН записа.

А ако се кренемо према доле према Аваст политици приватности, ми’Донећу неколико занимљивих открића. Важно је да политика приватности наводи да када покренете СецуреЛине, Аваст “могу снимити одређене основне податке као што су време и локација мреже из које је успостављена ВПН веза и трајање ВПН везе.”

Ово је помало нејасна клаузула, али није’не морате бринути сами по себи (на пример, ако Аваст бележи само врсту рачунара који се повезује на њихове сервере). И како кажу, сви ови подаци се бришу у року од 30 дана. Проблем је што Аваст није’не могу рећи шта ће урадити са овим подацима или шта би учинила да то затраже агенције за спровођење закона.

Политика се наставља, примећујући то “систем може да чува податке о ширини опсега који се преносе по сесији.” Употреба речи попут “може” нису нешто у чему се осећамо добро у контексту политике приватности.

Коначно, Аваст ће чувати евиденцију ваших интеракција са својим тимом за подршку, укључујући “личне информације.” Званично, циљ је да се њихове операције подршке одвијају несметаније, али би неки корисници могли разумно да збуњују. Када је то рекао, прикупљени подаци су победили’неће се користити у маркетиншке сврхе осим ако ви “укључити се” - што је добродошло укључивање.

Ништа од овога не доказује да Аваст води детаљне записе о активностима корисника када се пријављују на ВПН. Али, то сугерише да Аваст прикупља доста информација у другим временима, а компанија исн’Отворено колико год се могло тачно рећи како се то ради.

Да ли би Аваст дијелио податке са организацијама за спровођење закона или трговцима?

Када говоримо о ВПН записницима, ми’углавном се баве забринутостима да су ВПН победили’не штити нас од корпоративног или владиног надзора. Често користимо ВПН-ове да бисмо чували нашу интернетску активност у тајности и заштитили се од потенцијала за званичне провале. Дакле, важно је када су ВПН-ови’Не знам како се они односе према агенцијама за спровођење закона.

Аваст исн’И онолико јасно колико би могло бити у овом подручју. Ми’приметио сам да је компанија’интерне праксе прикупљања података су мутне, а иста се односи и на начин на који они комуницирају са спољним странама, које можда желе наше податке.

Дозволити’вратимо се на тренутак у Политику приватности да покажемо како ово функционише. У једном тренутку, то говори о томе како компанија складишти и користи “информације прикупљене од…Аваст софтвер”, пре него што то признам “Те податке можемо објавити или делити са трећим лицима која нису део Аваст групе.”

Аваст такође наводи да ће прочистити идентификаторе како би корисници остали анонимни, али то’Не охрабрује да виде колико желе да деле корисничке податке широм и широм.

Компанија такође признаје да нема много заштите против званичних агенција. У ствари, то’прилично је слаб када је у питању заштита идентитета корисника.

На пример, Аваст је победио’не само да предате личне податке како би легитимним захтевима органа за спровођење закона били доступни. Такође ће податке предати трећим странама “ако верујемо у савете наших адвоката да ћемо морати да одговоримо.” И рутински преноси личне податке добављачима “развој производа или истраживање тржишта.”

Тако да’Пуно је брига због приватности.

Да ли Аваст озбиљно схвата приватност и сигурност? Компјутер, свет

За сада смо’установио да Аваст’с Политика приватности мало је нејасна у погледу начина на који компанија користи податке. Шта смо’открио сам да је далеко мање од доказа на који је одговор “да ли Аваст ВПН води дневнике?” је категорички “да.” Међутим, постоје озбиљне сумње у начин на који Аваст штити личне податке.

И поред свих забринутости, то’Једино је поштено нагласити да Аваст има одличне безбедносне политике. Оно што је најважније, ствара сигурносну копију “без трупаца” политика са импресивним безбедносним карактеристикама. Компанија користи 256-битну енкрипцију за заштиту података.

Закључак: да ли Аваст ВПН води евиденције или не?

Да ли ове безбедносне политике надмашују слабости које имамо’о коме се већ расправљало одлучите. Међутим, ми’Пронашли смо обиље доказа да Аваст прикупља податке, попут ИП адреса, имена, дужине сесије итд.

Ето’нема конкретних доказа да Аваст води дубинске дневнике, али вероватно се исплати бити скептичан. А ако вам је приватност приоритет, можда ће бити препоручљиво управљање СецуреЛине-ом.

Препоручена читања:

Аваст СецуреЛине ВПН преглед

Како се користи Аваст СецуреЛине ВПН?

Аваст СецуреЛине ВПН Фрее Триал

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =