Mi a Doxxing?

Mi’mindig felmerül a kérdés a doxxing (vagy doxing) kérdésről és arról, hogy mi ez valójában. Hogy’Ez az oka mi’összeállítottuk ezt a rövid útmutatót, valamint néhány hasznos tippet a doxxing elkerülésének módjaira.


Ha te’Soha nem hallottam doxingról, te’Ez a cikk biztosítja a magánélet és az online biztonság fenntartásához szükséges támogatást.

Mi a doxing??

A doxing a bosszú támadásokból származik, amelyeket a hackerek használtak a rögtönzött dox néven ismert riválisokon. A rosszindulatú adatok online közzétételével kapcsolatos. Ez az internetes támadás egyik formája, amelynek célja az Internet felhasználók valódi személyazonosságainak kiderítése, függetlenül attól, hogy magánszemélyek vagy üzleti szervezetek.

Miután a támadó felfedezte ezt az információt, az online közvetítésre kerül, hogy más felhasználók potenciálisan rosszindulatú támadásokat hajtsanak végre.

Melyek a személyes információk forrásai?

Bár a doxxing nem’Ez valójában illegális, gyakran nagyon árnyas gyakorlatokkal jár. A magánszemélyekről és vállalkozásokról az adatgyűjtés néhány módja a következő:

 • nyilvános adatbázisok keresése
 • a közösségi média webhelyeinek ellenőrzése
 • domain név keresések az egyes IP címek alapján
 • fordított telefonkeresés

A hackelés is gyakori doxxing módszer.

Miután az egyénekre és szervezetekre vonatkozó adatokat és információkat nyilvánosságra hozták, a zaklatás sokféle módon megcélozható. Egyes hackerek a doxxing funkciót is használják az egyének megismerése céljából online számlákba való belépéshez, vagy zsaroláshoz és zsaroláshoz pénzügyi, gazdasági vagy politikai haszon felhasználására..

Az egyének és a vállalkozások számára a doxing megtapasztalásának néhány módja a csomagszippantás, a nyilvános wifi támadások és a dokumentumfájlokban található metaadatok elemzése..

Számos vállalkozás és magánszemély, akik rendszeresen jelennek meg közösségi média platformokon, üzenőfalakon és online fórumokon, tapasztalják a doxxing alkalmazást. Ennek oka az, hogy a magasabb szintű közzététel azt jelenti, hogy sokkal nagyobb esély van a személyes adatok véletlenszerű feltárására.

Rendkívül könnyen meg lehet határozni bárki helyét, aki ilyen jellegű nyilvános fórumokon jelenik meg. És magában foglalja az összes elkészített hozzászólás bejárását és az eltávolítási folyamat használatát a helymeghatározás pontos vagy durva elképzelésének kidolgozásához..

Csomag szippantás

A csomagszippantás magában foglalja az Ön internetes adatainak lehallgatását személyes adatok - például jelszavak, banki adatok és személyes e-mailek - forrása céljából. Ez magában foglalja a hackert, hogy betörjön a wifi-hálózatokba, és elkapja az összes adatot, amelyet a hálózaton továbbítanak.

A csomagszippantás meglehetősen gyakori esemény, gyakran olyan emberekkel, akik rendszeresen használják a nyilvános wifi-hálózatokat. Ezek a hackerek nagyon gyakran hozzáférnek az internetes eszközére vagy az on-line eszközről továbbított valós idejű adatokhoz, amelyek a képernyőn megjelennek az átvitel idején. Ez azt jelentheti, hogy érzékeny jelszóadatokat tárnak fel, könnyű és azonnali hozzáférést biztosítva a pénzügyi termékekhez, például hitelkártyákhoz vagy személyes bankszámlákhoz.

A metaadatok elemzése

Az olyan fájlok, mint a Word-dokumentumok és az Excel-táblázatok összekapcsolt metaadatokat tartalmaznak, amelyek rendkívül egyszerűen elérhetők a fájlok jobb kattintásával. A metaadat-hozzáférés által biztosított személyes adatok fajtája magában foglalja a szerző nevét, az eredeti IP-címet, a fájl létrehozásának dátumát, és esetleg a dokumentum létrehozásában részt vevő vállalkozás nevét is.

A fotófájlok jelentős mennyiségű metaadatot is tartalmaznak, amelyet a doxxers használhat, ideértve a helyszíneket is.

Az IP naplózókat használják a doxáláshoz

Néhány doxxing az IP naplózók használatát vonja maga után, amelyek olyan szippantó eszközök, amelyek az egyének IP-címeinek kiásására szolgálnak. Úgy működnek, hogy kódokkal egészítik ki az üzeneteket vagy e-maileket, majd ha a címzettek megnyitják az üzenetet, ez a láthatatlan kódolás követi az IP címet, és visszakerül az IP naplózókhoz..

Milyen személyes információkat gyűjtenek?

A doxing által gyűjtött személyes adatok típusa magában foglalja:

 • felhasználónév
 • helyadatok
 • telefonszámok
 • hitelkártya-adatok
 • email címek
 • felhasználói képek

Doxing illegális?

Mint már említettük, a doxxing nem pontosan illegális, de árnyasnak tekinthető. Az egyénekre és a vállalkozásokra vonatkozó személyes adatok gyűjtése már régóta zajlik. Az újságírók használják hírgyűjtési tevékenységeik részeként, és azok a cégek, amelyek a termékeket pontosabban akarják megcélozni az észlelt ügyfélkörükön.

Számos munkáltató az információgyűjtés rendszeres részeként doxizik, különösen HR célokból, amikor a jelöltek alkalmasságáról döntnek. Azt’Gyakran előfordul, hogy a Facebook és más közösségi média-fiókok bejárása nagyon pontos betekintést nyújthat az álláskeresőkbe, bár sok áldozat azt állítja, hogy ez a magánélet sértése, és félrevezető betekintést adhat.

Csak addig, amíg a doxxing használatával hozzáférnek az információkhoz’Már a nyilvánosság számára biztosan nem’t illegális. Ha azonban bűncselekmények elkövetése érdekében doxizálnak, akkor ez feltétlenül tartozik az illegális zárójelbe.

Ezenkívül, ha az egyénekre vagy a vállalkozásokra vonatkozó átfogó személyes információkat összegyűjtik doxálás útján, akkor nagyon súlyos következményekkel járhat, amint azt fentebb megjegyeztük. Természetesen ezeknek a következményeknek sok olyan bűncselekmény van, amely nem lett volna megtörtént, ha a doxxing nem történt volna meg.

A doxxing néhány következménye

A doxikálás nagyon kellemetlen élmény lehet. Egyes egyének és szervezetek sok zavarral és nyilvános szégyenteltellel szembesülnek. Természetesen fizikai támadásokhoz vagy követéshez is vezethet, ami különös aggodalomra ad okot az áldozatok áldozatainak hírességei és közszereplői számára..

A magánszemélyek számos következményt szenvedhetnek a doxing miatt. Ide tartozhatnak:

 • munkahely elvesztése
 • személyazonosság-lopás
 • egy kapcsolat szétesése
 • családi problémák, amelyek szakadásokat okozhatnak
 • egészségügyi kérdések és érzelmi zavarok
 • online vagy fizikai zaklatás
 • fizikai támadás és erőszak

A doxing támadások egyes áldozatait bujkálásra kényszerítették, és a doxikoltás mellékhatásai a következők lehetnek:

 1. Tréfa és kellemetlen hívások
 2. Sértő e-mailek és üzenetek
 3. E-mail vagy más online fiókot célzó tömeges kampányok

A doxing az 1990-es évek óta gyakori. Nagyon traumatikus lehet az áldozatok számára, és gyakran azt jelenti, hogy az online biztonság és anonimitás minden vélelme teljes mítosz. Egyes áldozatok személyazonosságát a hackerek veszik át Swatting néven ismert támadás formájában.

A verejtés magában foglalja a megcélzott személy személyiségének elfogadását a fenyegetések és támadások online vagy fizikai közzététele céljából. Ezen áldozatok közül sokan tapasztalták a teljesen fegyveres SWAT csapatok érkezését az Egyesült Államokba, ezért a tevékenységnek Swatting nevet kaptak. Az egyik híres Swatting ügy áldozathoz vezetett’halála.

Híres doxing esetek

Számos híres doxing eset volt, és az alábbiakban néhány olyan hírességet ismertetünk, amelyek a doxxing áldozatává váltak. Egyéb híres esetek a következők:

 • Számos amerikai szenátor, akit 2018-ban elítélték
 • Amanda Todd kanadai tini öngyilkosság doxing eredményeként
 • Az abortuszszolgáltatók közzététele az 1990-es években, ami a terroristák esetleges meggyilkolásához vezetett az abortusz-szolgáltatók számára

Hogyan kerülhető el a doxxing

Elkerülhető a doxálás, és ehhez stratégiai fellépés szükséges. Néhány egyszerű megoldás a következőket tartalmazza:

 • az összes szociális média-fiók adatvédelmének biztosítása és a személyes információk olyan fajtájának feltárása, amely bármilyen módon felhasználható Önnel szemben. Ez magában foglalja a részleteket, például a nevét, címét, életkorát vagy fizikai helyét
 • biztosítva, hogy ne legyen kompromittáló kép önmagáról online
 • minden adatátvitelhez VPN-t használ, amely titkosítja az összes kommunikációt. Ez különösen akkor fontos, ha nyilvános helyeken használ wifi hotspotot, mivel a csomagszippantás valódi problémát jelenthet a nyilvános hálózatokban
 • A jó VPN-k megvédik az Ön IP-címét az észleléstől is, mivel az IP-naplózó támadások nem tudnák elérni a valódi IP-jüket

Mint látható, a doxxing minden internetes fogyasztó számára nagyon valódi probléma, függetlenül attól, hogy rendszeresen használják-e az internetet, vagy csak újra és újra hozzáférnek az interneten a mobil eszközökön keresztül. A VPN védelmének hozzáadása lehetővé teszi a felhasználók számára az internet biztonságos és névtelen böngészését, és alapvető IP-védelmet biztosít, amely elősegíti a rosszindulatú doxxing támadásokat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 75