A Yippy Search Engine áttekintése


Az utóbbi években látta a Google’A jó hírneve sokkolást igényel, a kínai cenzorok meghajlásától kezdve a felhasználói adatok hatalmas mennyiségének elvesztéséig. Olyan sokan keresünk alternatívákat.

A Yippy előfordulhat, hogy más típusú keresőmotor iránti keresésében tűnik fel - amely tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. De mérni tudja-e, és azonnal váltania kellene a Google-tól? Ez a Yippy-értékelés mérlegelni fogja az erősségeit és gyengeségeit, és segít a döntés meghozatalában.

Tartsa ellenőrzése alatt biztonságát online.Vedje le webes forgalmát a hackerek, vállalatok és kormányok kíváncsiságú szemétől a legjobban értékelt VPN segítségével. Látogasson el a NordVPN oldalra

Mit’Ez a legnagyobb probléma a magán keresőmotorokkal?

Először is, miért gondolna egy olyan kereső eszköz használatára, mint a Yippy, a bevált lehetőségek, például a Google helyett? Nos, ha nem te’az elmúlt öt évben a szibériai pusztában voltál, te’Valószínűleg tudatában vagyok annak, hogy a Google kevésbé csillagszerű hírnévvel rendelkezik a felhasználói magánélet védelme érdekében.

A követő sütik beépítésétől a felhasználói tevékenység nyomon követéséig, a hatalmas adatszivárgásig a Google Dokumentumokból és az alkalmazásfejlesztők hozzáférésének lehetővé tétele a felhasználók számára’ A Gmail-fiókok, a keresési óriás nem különbözteti meg magát az adatvédelem területén.

Ennek eredményeként rengeteg alternatíva tűnt fel a magánélet kiváltságaként, és a Yippy keresőmotor az egyik vezető versenyző. Ezek a szolgáltatók valami nagyon különbözőt kínálnak. A keresések bevételszerzésének helyett a felhasználói adatok nyomon követése, tárolása és eladása révén más módon keresnek pénzt. És bizonyos esetekben ezek nem fejlődnek ki’t a keresési játékban egy gyors dolgért.

Szóval hogyan mérik a Yippy keresést? enged’bemélyed a részletekbe, és kiderül, hogy ez az internetes keresés’vártam már.

Ismerkedés Yippy-vel: mi ez és mit csinál??

Neve ellenére a Yippy keresőmotor nem egy hippi álmok által álmodott közösségi megoldás. Ehelyett inkább a Carnegie Mellon Egyetem informatikai osztályán nyugszik.

A 2000-es években a kutatók Clusty nevű eszközt fejlesztettek ki. A hagyományos keresőmotorokkal ellentétben, amelyek kulcsszavakat és más mutatókat használnak a felsorolt ​​eredmények átadására, a Clusty törekedett az eredmények megjelenítésére “klaszterek” - más módon megjelenítheti, amit a felhasználók kerestek.

Amikor az alkotók elkezdték saját vállalkozásuk, a Vivisimo létrehozását, gyorsan eladták munkájukat egy Yippy nevű társaságnak, 2010-ben. Ezt egy még nagyobb akvizíció követte 2012-ben, amikor a társaságot az IBM lenyelte..

A Clusty környékén kifejlesztett Vivisimo technológiák nagy részét beépítették az IBM-be’s Watson AI alapú keresési rendszerek. De 2019-től a Yippy keresőmotor továbbra is önálló Google alternatívaként működik.

Mi a Yippy keresés??

A Yippy testreszabott kereséssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt vállalati ügyfelek számára - gyors, intuitív módszert kínál a nagy adatok hegységében történő kereséshez. Az ötlet a Clusty projekt kihasználása’eredményeit, ezeket az adatokat kivitelezhető, releváns eredményekké változtatva.

Ez teszi a társaságot’Az adatbányászati ​​műveletek során viszonylag népszerű szolgáltatások, amelyek jövedelmező betekintést szeretnének nyerni orvosi, kiskereskedelmi vagy tudományos adatokból.

Az ilyen típusú adatbányászat nem igazán megtehető az alapvető Google felhasználói felülettel. És Yippydefinited időközönként értékesítik magukat úgy, mintha egy rést alkotnának a Google felett - hívják eszközöket “kereső eszközök” és a keresésekre hivatkozunk “e-felfedezés.”

De itt’Ez a nagy kérdés céljaink számára: hasznos-e a hétköznapi webes felhasználók számára?

A Yippy keresőgép főbb jellemzői

Mielőtt válaszolunk erre a kérdésre, hagyjuk’Gyorsan összefoglalja a Yippy-keresés különbségeit:

  1. A keresőmotor az úgynevezett “tartalomcsatlakozók” találni (vagy “felfedez”) releváns keresési eredmények. Ezek a csatlakozók hasonló tartalmi elemeket társítanak a tárgy alapján, és strukturálatlan adatforrásokhoz alkalmazhatók. Így’Nem mindegyik alapszik egy web-leképező rendszeren, mint a Google esetében.
  2. A Yippy keresőmotor azt állítja, hogy fokozott biztonságot kínál a Google-hoz képest, a “terepi szintű biztonság” az ügyfélkeresések bizalmas kezelése. Ez elsősorban a komplex informatikai hálózatokkal rendelkező vállalatok számára szól, amelyek le akarják zárni a régebbi adatforrásokat és védik tulajdonosi érdekeiket..
  3. A Yippy keresési felület széles körben testreszabható, így testreszabott keresési alkalmazásokat eredményez, és ez végtelen adatmegjelenítési lehetőségeket kínál. Tehát amikor a felhasználók kapcsolatokat és klasztereket fedeznek fel, ezeket az eredményeket könnyen érthető módon mutathatják be.

Ezeket a szolgáltatásokat vállalati szinten szállítják - nem egy egyszerű webalkalmazáson keresztül. És alacsonyabb költséggel valósíthatók meg, mint a Google’ekvivalens vállalati szolgáltatások. Ez lehet az oka annak, hogy olyan sokféleségű szervezetek, mint a szövetségi hitelszövetkezetek és olajtársaságok öleltek fel a Yippy kutatást.

Hogyan működik a Yippy keresés??

Yippy nem’t elsősorban a tömegpiaci Google keresési alternatíva. Azt’Nem olyan eszköz, amelyhez minden reggel fordulhat, hogy megkeresse a legfrissebb híreket. Ehelyett a Yippy olyan vállalkozásokat foglalkoztat, akiknek belső és specifikus adatfeldolgozási követelményeik vannak.

Mindenki számára azonban szabadon elérhető front-end is kipróbálható. És az’Ez egy nagyon hatékony privát kereső. A felhasználók beírhatnak bármit, amit keresniük kell, és a motor megadja a tiszta, többé-kevésbé releváns eredmények listáját.

Ha megnézi az eredményoldal bal oldalát, akkor az’Talál valami érdekeset: a klaszterek listáját “+” linkek a kapcsolódó weboldalakhoz. Ha rákattint ezekre a linkekre, akkor te’A linkek friss listájára kerül, amely kibővül az eredeti listán. Mindezt egy érdekes módon lehet navigálni az interneten.

A Yippy keresés biztonságos-e használni?

Végül el kell lépnünk a biztonság kérdésével. A magánélet szempontjából egy nagy rész kiemelkedik: Yippy don’t felhasználói naplók rögzítése. Pénzt keresnek vállalati szolgáltatások nyújtásával, nem pedig a keresési adatok bevételszerzésével.

A társaság hivatalosan nem gyűjt olyan információkat, amelyek azonosíthatják a felhasználókat (valami az adatvédelmi politikájában megfogalmazott).

Ne feledje azonban, hogy az IP-címmel kapcsolatos információkat gyűjthetik a következőkkel együtt: “böngésző típusa, böngészője nyelv, hivatkozási adatok, a lekérdezés dátuma és ideje, valamint egy vagy több süti…amelyek egyedileg azonosíthatják böngészőjét munkamenet közben.”

Tehát, míg a Yippy szilárdabb, mint a Google, amikor az adatvédelemről van szó, ott van’Még mindig nagyon sok megy végbe a felszín alatt, ami riaszthatja a keresőket.

De általánosságban: ha hatékony üzleti eszközre van szüksége az interneten vagy a belső adatokban való kereséshez, a Yippy keresés ideális lehet. Azt’érdekes Google alternatíva számunkra, de nem az utolsó szó a keresőmotorok biztonságáról.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 12